«

»

BAUMIT: Sapa Nivello Quatro, o noua inovatie de la Baumit!

Share

Baumit Romania este primul producator de sape pe baza de sulfat de calciu industrial de inalta rezistenta, pentru pardoseli, din Romania.

Incepand cu 1 februarie a.c., pe portile fabricii Baumit din Teius, judetul Alba, iese cel de al doilea produs pe baza de sulfat de calciu. Este vorba despre Sapa Autonivelanta – Baumit Nivello Quattro.

 

Stim cu totii ca pardoseala repre­zinta unul dintre cele mai importante elemente de constructie din cadrul unei cladiri, atat prin marimea, cat si prin complexitatea ei.

Pardoselile sunt structuri cu care interactionam in fiecare zi, fara sa stim ce anume dintr-o pardoseala ne asigura confortul si siguranta, pentru ca acest lucru ne intereseaza pe toti, fie ca suntem beneficiari, arhitecti, proiec­tanti, constructori sau dezvoltatori imobiliari.

Sub pardoseala se ascunde un sistem complex de straturi, ce ser­vesc drept baza de sustinere a suportului final, pe care urmeaza sa se circule (fini­saje calde sau reci).

In alcatuirea stratului de fini­saj, ultimul strat de sub suprafata circulata este, de obicei, stratul de sapa.

Sapa este o structura deosebit de importanta, fiind necesar sa satisfaca o intreaga serie de cerinte tehnice: sa fie elastica, rezistenta la uzura, sa asigure o buna conductivitate termica (importanta in cazul utilizarii sistemelor de incalzire prin pardoseala), sa indeplineasca cerinte de duritate, rezistenta mecanica, rezistenta la foc si, nu in ultimul rand, de uniformitate.

 

Nivello Quattro asi­gura o planeitate si o nivelare corespunzatoare a pardoselilor inaintea aplicarii fini­sajelor de pardoseli de orice tip, cum ar fi: mocheta, pardoseli PVC, parchet, placaje ceramice etc.

In cazul aplicarii finisajelor calde de tip parchet, mocheta sau PVC, stratul suport – pardoseala – trebuie sa asi­gure o suprafata perfect plana.

Nivello Quattro respecta, in primul rand, cerintele de inalta calitate, dar si cerintele de mediu.

Materia prima utilizata in compo­zitia sapei autonivelante este baza de sulfat de calciu industrial de inalta rezistenta pentru pardoseli, obtinuta din gazele de ardere de la termocentrale. Acesta este un produs ecologic, ce nu afecteaza sanatatea.

In cadrul procesului de punere in opera, la aplicare trebuie avuti in vedere o serie de pasi fundamentali:

1. Verificarea suportului

Suportul trebuie sa fie curat, uniform uscat, neinghetat, fara praf, stabil, fara fisuri (foto 1).

2. Amorsarea suprafetei

In functie de suport (absorbant sau neabsorbant) suprafata se amorseaza cu Baumit Grund sau Baumit SuperGrund.

Aplicarea celor doua amorse se va face cu bidi­neaua sau trafaletul, dupa curatarea prin aspirare a suportului (foto 2).

3. Preparare

Se amesteca un sac de 25 Kg de Nivello Quattro in 6 l de apa curata si se mixeaza incet, cu ajutorul unui mixer cu viteza mica (max. 600 rot/min), pana la obtinerea unei paste omogene, fara aglomerari (foto 3).

4. Aplicare

Masa de nivelare proaspat ames­tecata se toarna pe suportul verificat si amorsat si se niveleaza cu un dreptar (drisca, fier de glet din inox) in lungime minima de 50 cm, pana la nivelul dorit.

Pentru a obtine o suprafata perfect neteda (fara pori), suprafata proaspata trebuie „dezaerata“, tre­cand peste ea cu o rola cu tepi (imediat dupa turnare). Operatiunile de nivelare cu dreptarul si scoaterea aerului se fac de catre aplicator intr-un interval de maximum 4 – 5 minute de la turnare. In cazul in care este necesara calcarea peste pasta proas­pat turnata, aplicatorul va folosi saboti cu cuie (foto 4).

Avantajele utilizarii Sapei autonivelante Baumit Nivello Quattro:

Excelent efect autonivelant;

• Posibilitatea realizarii de sape cu grosimi cuprinse intre 1 mm si 20 mm;

• Circulabila dupa 2 ore – 3 ore;

• Capacitate de intarire rapida, fara fisuri si contractii;

• Aderenta foarte buna la stratul suport;

• Aspectul final perfect neted;

• Conductivitate termica buna, ideala la sistemele de incalzire prin pardoseala.

Produsele Baumit se numara, la nivel mondial, printre cele mai sigure.

Utilizand sapele de la Baumit obtineti planeitatea perfecta a suprafetelor dorite.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 57 – martie 2010, pag. 22

 

Autor:
Dana EPURESCU, Product Manager – Baumit
Romania

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2010/03/24/baumit-sapa-nivello-quatro-o-noua-inovatie-de-la-baumit/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.