Orice inceput de nou an, cum este si cazul lui 2010, inseamna pentru fiecare firma o privire, macar in ansamblu, aspra programelor ce-i pot asigura adaptarea la conditiile create, in primul rand, de efectele crizei economice care s-a abatut cu destula pondere si asupra sectorului constructiilor.
Consemnam in cele ce urmeaza o stare de fapt la unul dintre jucatorii importanti de pe piata constructiilor din Romania, Injectoforaj. Informatiile ne sunt furnizate de catre directorul tehnic al firmei, dl Giuliano Baccanti.
Reporter: Cu ce incepe „cartea dvs. de vizita“ pe piata romaneasca?
Giuliano BACCANTI: Injectoforaj srl are sediul in comuna Berceni, nr. 1270a, Jud. Ilfov si a fost infiintata in anul 2004. Ca domeniu de activitate, firma noastra include vanzarea si inchirierea masinilor de foraj si a utilajelor aferente activitatii de foraj si executia lucrarilor in domeniul fundatiilor speciale. Firma se bucura de colaborarea cu experti in domeniu din Italia si Elvetia. Eu insumi am lucrat 38 de ani in Elvetia si Italia in cadrul uneia dintre cele mai cunoscute firme de profil – Injectobohr s.a. De la inceput va precizez ca societatea noastra comercializeaza si inchiriaza celor interesati utilajele furnizate de unele dintre cele mai prestigioase brand-uri in domeniu din Italia. Suntem, deci, distribuitori in exclusivitate ai firmelor Comacchio, IMT, GeoMisure, Dai Pra, Carandina, Geomarc, Inteso si FGS Drill.
In cazul utilajelor second-hand pe care le comercializam in Romania, fac mentiunea ca, inainte de a fi oferite pe piata, ele sunt revizionate integral. Aceasta pentru ca tehnicienii si mecanicii nostri beneficiaza de cunostintele capatate in cadrul unor instructaje de specialitate de la firmele straine amintite mai inainte.
Rep.: Cum s-a adaptat Injectoforaj la conditiile de investitii gasite in Romania?
G.B.: In 2009, piata utilajelor de foraj si, cred, piata in general, a suferit o scadere substantiala. De aceea ne-am orientat si catre „inchiriere“. Lipsa de lichiditate a firmelor, de acces la creditare si la incasarea propriilor creante, lipsa de siguranta, de incredere in economie cred ca sunt probleme comune tuturor operatorilor in domeniu. Deci, destule inconveniente cu care ne confruntam in domeniul investitiilor. Dar, viata ne obliga sa gasim solutii, si speram sa reusim sa depasim cu bine recesiunea actuala. „Speranta moare ultima“, cum se spune si pe la dvs.
Rep.: Retrospectiv, cum a fost 2009 pentru Injectoforaj?
G.B.: In 2009 lucrarile nu au lipsit, dar nu au fost de mare anvergura, cu exceptia celor executate la Cluj, Braila si Bacau.
Am efectuat lucrari in subantrepriza pentru grupul CAM SERV (din care facem parte):
• Straulesti – (Grivita Residential);
• Matei Basarab (Total Confort);
• Calea Plevnei (Damatarc);
• C-tin Zlatescu (Intelgeo);
• Kogalniceanu (Intelgeo);
• Tepes Voda (C Tehnic & Serv);
• B-dul Geniului (Bog’ Art);
• Ploiesti – Raul Cricov;
• Mall Sun Plaza;
• Pasaj Victoria.
Rep.: Cum „suna“ 2010 in activitatea firmei Injectoforaj?
G.B.: In acest an am debutat in domeniul „inchiriere“, oferind pietei utilaje pentru foraje de mica, medie si mare capacitate de la firmele furnizoare Comacchio si IMT. Continuam cu oferta de second-hand revizionate.
Am abordat un nou domeniu de activitate in ceea ce priveste calitatea forajelor, prin urmarirea parametrilor principali si furnizarea datelor computerizate prin „raport“, lucru pentru care clientela a inceput sa manifeste interes. In acest sens, avem asigurata colaborarea tehnicienilor firmei GeoMisure – Cesena, Italia, firma de prestigiu in constructia aparatelor de urmarire si masurare a parametrilor pilotilor. Suntem certificati ISO 9001, 14001, 18001 pentru a asigura clientilor garantia competentei si acuratetei lucrarilor executate de noi.
Rep.: Ce si de la cine asteptati ceva pentru relansarea investitiilor in Romania?
G.B: Greu de spus! Ce ar putea sa faca Guvernul? E mai usor de spus ce sa nu faca: evitarea strangularii firmelor care nu pot sa sustina ritmul platilor catre Stat, din cauza dificultatilor la incasare a creditelor proprii. Ar putea fi luate spre examinare si reglementate altfel de masuri decat poprirea conturilor, executarea silita a firmelor etc.
Plata TVA pe facturi neincasate este o alta mare problema cu care ne confruntam si care deregleaza activitatea economica.
Anul 2010 ar trebui sa aduca un suflu de incredere in economia romaneasca pentru operatorii locali, incredere care sa se poata transmite investitorilor din Comunitatea Europeana si din lume.
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 57 – martie 2010, pag. 20
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns