Chiar daca in prezent se traverseaza o perioada de criza in sectorul constructiilor, amploarea luata de acest domeniu in ultimii ani a solicitat din plin producatorii si comerciantii de elemente de asamblare si fixare sa ofere pietei constructiilor produse de calitate, capabile sa asigure productivitate si siguranta in realizarea constructiilor civile si industriale.
La investitii noi, tehnica noua, competitiva in cadrul tuturor tarilor din UE, deci si in Romania!
Furnizorul din tara noastra al unor asemenea produse ale tehnicii de varf in domeniu este BENDKOPP din Cluj Napoca. Obiectivul principal al firmei este de a raspunde cerintelor tot mai diverse ale unei piete orientate spre calitate, timp si costuri, loc unde BENDKOPP ofera solutii optime in domeniul tehnicii de asamblare si fixare.
Pe langa un stoc cuprinzator de articole standard si speciale, firma ofera clientilor si servicii personalizate in functie de nevoile lor de achizitie. La BENDKOPP se pune accent pe orientarea cu prioritate spre client, urmarindu-se consolidarea parteneriatelor bazate pe colaborare si incredere. In acest sens functioneaza o echipa eficienta si profesionista, un colectiv prietenos si foarte bine calificat, care sta la dispozitia celor interesati, de la preluarea comenzilor pana la livrare.
Filosofia de afaceri BENDKOPP se bazeaza, deci, pe constiinta calitatii, flexibilitatii si inovatiei, acestea fiind cele mai importante elemente avute in vedere.
S-a ajuns la aceasta concluzie pentru ca BENDKOPP este de peste 15 ani furnizorul de incredere de suruburi si tehnica de asamblare, transformandu-se dintr-o mica intreprindere regionala intr-o afacere internationala.
Beneficiarii serviciilor oferite de BENDKOPP sunt raspanditi in toata tara si se regasesc in cele peste 10.000 de magazine si societati din diferite ramuri ale industriei, coordonate de directori zonali ai firmei.
Din anul 1999 firma BENDKOPP are ca partener organizatia SES din Germania, lucrand cu cei mai buni specialisti din lume. BENDKOPP, marca inregistrata inca din anul 2000, este un nume respectat de catre clienti, furnizori, banci si institutii de stat.
Din 2006, firma BENDKOPP este certificata de catre DEKRA Certification GmbH cu sistemul de management al calitatii ISO 9001:2000, pentru domeniile: comertul organelor de asamblare si al sistemelor de fixare.
Noul sediu si depozitul unde functioneaza firma sunt situate intre localitatile Gilau si Capusu-Mare, jud. Cluj. Locatia cuprinde un sediu modern de 1.200 m2 pe trei nivele, respectiv un depozit de 2.200 m2 cu capacitate de 3000 tone de marfa.
BENDKOPP are, in prezent, capacitatea de a livra din stoc peste 25.000 de articole diferite. Grupa organelor de asamblare s-a diversificat pe mai multe ramuri ale industriei, intre care un loc important il ocupa sectorul constructiilor pentru care se comercializeaza organe de asamblare pentru lemn, tabla, autoforante, confectii metalice, amenajari interioare etc. Produsele sunt confectionate din otel/oteluri aliate, aluminiu, cupru, inox, conform standardelor internationale DIN/ISO/AISI/STAS, avand caracteristicile mecanice corespunzatoare fiecarei grupe 4,8 – 12,9.
Aceste produse sunt din import sau executate in tara. Ele sunt acoperite galvanic sau prin alte metode chimice. Se asigura, astfel, toate cerintele privind piesele standard pana la organele de asamblare la comanda, cu toate testarile si certificatele necesare.
Precizam ca sistemul de management este certificat in conformitate cu sistemul de management al calitatii ISO 9001:2000, iar produsele se livreaza cu certificari CE, adica suruburi de inalta rezistenta folosite cu pretensionare conform EN 14399 si fara pretensionare EN 15048.
Referitor la asamblarile cu suruburi ale structurilor, oferta BENDKOPP reflecta situatia din Europa, unde exista doua solutii tehnice pentru obtinerea ductilitatii necesare a ansamblurilor surub / piulita / saiba.
Aceste solutii utilizeaza sisteme diferite (HR si HV) ale ansamblurilor surub / piulita / saiba, dupa cum se observa in tabelul 1. Ambele sisteme sunt bine verificate si utilizarea unuia sau a celuilalt revine expertilor responsabili pentru asamblarile structurilor.
Pentru performanta asamblarii este important sa nu se amestece componente de la cele doua sisteme. Ca urmare, suruburile si piulitele ambelor sisteme sunt standardizate fiecare intr-o singura parte a acestui standard european iar marcarea componentelor aceluiasi sistem este uniforma.
Asamblarile cu suruburi pretensionate sunt foarte sensibile la schimbari in procesul de fabricatie si lubrifiere. Ca urmare, este important ca ansamblul sa fie livrat de un singur producator, care este intotdeauna responsabil de functionarea asamblarii.
Pentru acelasi motiv, este important ca acoperirea / galvanizarea la cald a elementelor ansamblului sa fie sub controlul unui singur producator.
Pe langa proprietatile mecanice ale componentelor, functionalitatea ansamblului necesita ca pretensionarea specificata sa poata fi atinsa daca ansamblul este strans printr-o procedura corespunzatoare. In acest scop, a fost creata o metoda de incercare pentru aptitudinea de pretensionare a componentelor care demonstreaza daca este indeplinita functia ansamblului.
Pentru moment, standardele de produs EN 14399-3 pana la EN 14399-6 sunt singurele standarde europene care se refera la cerintele generale din EN 14399-1.
Pentru utilizarea asamblarii de inalta rezistenta cu suruburi pretensionate pentru structuri metalice sunt in pregatire alte standarde de produs:
• suruburi de pasuire;
• suruburi cu cap inecat;
• saibe cu indicarea incarcarii.
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 58 – aprilie 2010, pag. 20
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns