«

»

Modernizare substatie tractiune „R.A.T.B. REPUBLICA“

Share

Antreprenor: TIAB SA, Bucuresti

Antreprenor general: Asocierea Tehnologica Radion SRL, TIAB SA, ISAF SA, SCT SA

Beneficiar: Primaria Municipiului Bucuresti

Proiectant general: Via Proiect SRL

Colaboratori: Siemens Romania SRL, Nexans Romania,

Proiectstil SRL, Fibrop Instal SRL, Euxin SRL

 

Substatia de tractiune Repu­blica, situata in centrul Bucurestiului, pe Bd. Carol, a fost prima substatie a RATB, datand din 1910. Totodata, este si cea mai mare, cu un numar de 22 centre de injectie.

• Lucrarile de modernizare au fost complexe, de la inlocuirea echipamentelor, si a retelelor de cabluri, pana la realizarea de noi instalatii electrice de iluminat si forta in interiorul substatiei si chiar de consolidare si refacere a fatadei cladirii.

• Astfel, au fost inlocuite echipamentele de medie tensiune, insu­mand 9 celule, si cei doi feederi de alimentare de 20 KV, echipamentul de curent continuu (18 celule, 3 redresori, 18 centri de injectie si 6 centri de separatie).

• Au fost schimbate 3 transformatoare de tractiune de 2.300 KVA si un transformator pentru servicii auxiliare de 160 KVA.

• A fost refacuta reteaua cabluri de curent continuu – 14,5 km cablu de cupru cu sectiunea de 500 mmp.

• A fost instalata reteaua subte­rana de comunicatii pe fibra optica intre substatie si centre de alimentare sau sectiuni, in vederea actionarii de la distanta.

• Lucrarile de modernizare din interior, precum si inlocuirea retelelor exterioare si a centrilor de injectie in firul de contact, s-au executat cu mentinerea in functiune a substatiei care alimenteaza retelele de tramvai si troleibuz de pe bd. Carol si Calea Mosilor.

• Realizarea lucrarilor de buna calitate si la termenul stabilit de catre specialistii TIAB SA a facut posibila integrarea substatiei Repu­blica in noua retea energetica mo­dernizata a RATB.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 58 – aprilie 2010, pag. 40

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2010/04/24/modernizare-substatie-tractiune-r-a-t-b-republica/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.