«

»

Salariile in constructii si consultanta

Share

In urma articolului aparut in numarul 57 (martie a.c.) al Revistei Constructiilor, am primit, prin emailurile de la mai multi cititori, solicitarea de a prezenta informatii despre compania „Creare Resurse Umane“.

Ma bucur ca exista interes pentru piata de HR a sectorului, atat din partea angajatorilor cat si din cea a inginerilor. Voi incerca, incepand cu acest numar, sa raspund la cat mai multe dintre intrebarile formulate de dvs.

 

Suntem o companie romano-spaniola si am intrat pe piata in urma cu mai mult de un an.

Am ales sa ne specializam in recrutarea de personal pentru sectorul constructiilor, deoarece era o zona extrem de interesanta si inca neacoperita cu acest tip de servicii.

Avem, in prezent, colaborari de succes cu cele mai mari companii din domeniu si am reusit sa acoperim pozitii cheie cum ar fi: Team Leader, Project Manager, Resident Engineer, Senior site Engineer, QS sau AQ, pentru mari proiecte nationale si internationale de infrastructura rutiera, constructii civile, edilitare, reabilitari, precum si constructii de cai ferate si metrou.

Sa trecem, acum, la un subiect care am vazut ca apare cel mai des in email-urile primite si anume, nivelul salarial pe piata romaneasca de constructii si consultanta in perioada de criza economica.

Anul 2010 a inceput deja, iar in 2009 inca mai existau dubii asupra crizei  economice si a nivelului pe care il poate atinge. In acest moment este clar pentru toata lumea ca situatia este destul de grava si este posibil sa se agraveze chiar mai mult…

Stim cu totii ca, in anii trecuti, constructiile si ingineria constituiau unele din sectoarele cele mai „avantajate“. Sectoare in care nivelul salarial, mai ales pentru inginerii experimentati, putea atinge cote foarte bune dar, incepand cu mijlocul anului trecut, lucrurile au inceput sa se schimbe.

Am incercat sa realizez pentru dumneavoastra o analiza de piata privind salariile in constructii si consultanta, in functie de experienta si specializare, pentru anul 2010 (tabelul 1).

In executie, deci, nivelul a scazut fata de aceeasi perioada a anului trecut cu aproximativ 25%, in timp ce pentru consultanta scaderea este chiar mai mare: cam 35%. Vestea buna vine, insa, in cazul proiectelor externe. Pentru o pozitie de Senior Engineer in consultanta, pe un proiect in afara tarii, in functie de specializare, salariile raman cam la fel si se situeaza in intervalul 3.500-5.000 EUR/luna.

Observandu-se o usoara „inviorare“ a pietei in ultimele doua luni, ne mentinem speranta ca ne vom reveni in curand din situatia critica, iar piata constructiilor si a ingineriei vor reusi, macar spre sfarsitul anului 2010, sa se apropie din nou de un nivel bun.

Pentru orice intrebare sau informatie suplimentara ma puteti contacta pe adresa mtoia@creare.ro sau la telefonul: 021-230.60.78.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 58 – aprilie 2010, pag. 69

 

Autor:
Madalina TOIA, recruitment manager – Compania „Creare Resurse Umane“

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2010/04/24/salariile-in-constructii-si-consultanta/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.