«

»

Sistemele de porti de garaj din aluminiu ALUPROF

Share

Avand un design atragator si o constructie din materiale rezistente, sistemele de porti de garaj din aluminiu Aluprof asigura atat protectia spatiului pentru care sunt destinate, cat si izolare termica si fonica.

Totodata, aceste sisteme fac posibila scaderea costurilor cu incalzirea iarna, iar vara asigura racoare si semiintuneric incintelor.

Datorita esteticii deosebite, a faptului ca pot fi executate intr-o gama foarte variata de culori (toata gama RAL si imitatii de lemn), profilele pentru porti de garaj Aluprof, indeplinesc diferite functii, atat de utilizare cat si estetice.

 

Materialul de baza este tabla de aluminiu imbogatita, care se ridica la standardele de calitate ale normelor europene EN 1396. Tabla este acoperita cu doua straturi de lac si se caracterizeaza printr-o inalta rezistenta la frecare si la actiunea agentilor atmosferici. Spuma poliuretanica, utilizata la umplerea profilelor, asigura portilor de garaj o buna izolare termica si acustica.

Din punctul de vedere al destinatiei, fiecare garaj trebuie sa fie o incapere sigura si functionala. Cel mai important element, care indeplineste aceste cerinte, este poarta garajului. Poarta care are rolul nu numai de a asigura masina dar si de a impiedica intrarea in casa a persoanelor nedorite. Tinand cont de acest lucru, firma Aluprof va propune sistemele de porti de garaj rulate.

„Rularea portii este o rezolvare universala – poarta poate fi montata atat in cladirile existente cat si in cele noi. Calitatea de baza a portilor rulate este economia de spatiu. Deoarece poarta functioneaza vertical, este o rezolvare buna, mai ales cand garajul este ingust sau iesirea se face direct in strada. Confera o siguranta sporita soferului, deoarece poarta nu micsoreaza vizibi­litatea acestuia. Profilele din care este construita poarta de garaj se caracterizeaza printr-o foarte buna izolare termica si acustica iar iluminarea suplimentara poate fi asigurata prin montarea profilelor cu vizor de sticla.
Poarta rulata este echipata cu asigurare impotriva ridicarii. Frana electromagnetica a servomotorului de transmisie a portii ingreuneaza, cu succes, incercarea de ridicare fortata a portii. In conformitate cu normele in vigoare, in constructia portii pot fi instalate si alte asi­gurari, ca de exemplu sistemul impotriva strivirii prin inchiderea nedorita a portii. In momentul in care fotocelulele surprind orice fel de obstacol, poarta se opreste imediat. De asemenea, nu sunt probleme in momentul in care apare o avarie in alimentarea cu energie electrica. In cazul lipsei de alimentare, putem deschide sau inchide poarta cu ajutorul motorului manual de urgenta (ANR) care poate fi echipat cu servomotoare Aluprof. Ca un element arhitectonic important, poarta trebuie sa se armonizeze cu aspectul exterior al cladirii“
precizeaza directorul general al firmei, domnul Alexandru BURCEA.

Datorita culorii alese precum si a esteticii, putem subli­nia finisarea exterioara a casei si a garajului. Utilizarea transmisiei electrice, precum si comanda de la distanta, asigura un confort sporit. Comanda prin radio face posibila deschiderea si inchiderea portii, fara a fi nevoie sa coboram din masina. Acest fapt este foarte important, mai ales in timpul ploii sau seara cand, cu ajutorul telecomenzii, putem porni iluminarea drumului si a garajului.

Foarte desele acte de vandalism, dar si furturile, ii obliga pe proprietarii de magazine, mall-uri, banci sau muzee sa aleaga sisteme de siguranta si sa pastreze, in acelasi timp, aspectul placut al expozitiei proprii. In dorinta de a indeplini aceste cerinte, firma Aluprof ofera grilajele rulabile PEK 80 si PER 77 construite din aliaj de aluminiu imbogatit, rezistent la frecare si la actiunea agentilor atmosferici, intr-o gama coloristica larga conform paletei de culori RAL.

Echiparea standard presupune urmatoarele tipuri de asigurari:

• asigurarea impotriva pornirii singure a blindajului (frana de siguranta);

• asigurarea impotriva strivirii prin coborarea grila­jului (senzor de contact de siguranta in partea inferioara sau sistem de foto celule);

• senzor electronic de super-sarcina sau mecanism de tragere care face imposibila pornirea grilajului;

• sistem de urgenta de deschidere a grilajului manual;

• asigurarea ventilarii in pasaje si garaje subterane si parcari etajate;

• folosirea sticlei in grilaj, pentru a feri suplimentar de ploaie, vant, praf etc.

Indiferent de sezon, portile de garaj executate cu profile din aluminiu Aluprof, asigura atat protectie si siguranta cat si confort.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 58 – aprilie 2010, pag. 28

 

Autor:
ing. Carmen Pascu – ALUPROF SYSTEM
ROMANIA SRLDaca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2010/04/24/sistemele-de-porti-de-garaj-din-aluminiu-aluprof/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.