«

»

METECNO: Intre traditie si inovatie

Share

Inca de la infiintarea sa, in anul 1961, Grupul Metecno s-a mentinut in topurile producatorilor de panouri termoizolate cu poliuretan sau vata minerala. Secretul acestei longevitati este reprezentat de profesiona­lismul, calitatea si varietatea de produse pe care Metecno le-a oferit, de-a lungul anilor, pietei materialelor de constructii, reusind sa satisfaca cele mai exigente cerinte ale clientilor sai.

Regasit sub diferite brand-uri in intreaga lume, cum ar fi TOPANEL, SIS.CO sau METECNO, grupul si-a pastrat aceeasi coloana vertebrala, fiind usor de identificat prin stilul sau propriu, chiar daca, permanent, a existat nevoia de extindere a companiei, dar si progresul tehnologic.

 

In cei 49 de ani de activitate, Metecno a fost, de multe ori, lider mondial pe piata constructiilor cu panouri termoizolante.

In Romania s-a dezvoltat inca din 1993, dovedind pregatire si valoare calitativa.

Standardele de calitate sunt certificate de UNI EN ISO 9001: 2000, certificare eliberata de IGO (Institutul italian de garantare a calitatii pentru toate produsele meta­lurgice). De ase­­menea, Metecno detine o extensie internationala a certificarii in cadrul IQNET (Institutul italian de certificare a sistemelor de calitate a societatilor) si institutelor afiliate IQNET.

Pe langa produsele de baza pe care compania le comercializeaza cu o frecventa ridicata (poliuretan: Monowall, Glamet, Superwall si vata minerala: Hipertec Wall, Hiperetec Roof, Superwall HF), grupul ofera si produse speciale care indeplinesc caracteristici diferite si care se adreseaza anumitor proiecte.

Din aceasta gama, produsul METENERGY indeplineste particularitatile unui acoperis, dar care integreaza in partea lui plana dintre profilurile „U“ module foto-voltaice UNI-SOLAR disponibile in doua versiuni: PLV-64B si PVL-128.B.

Modulele pot fi conectate astfel incat sa produca valorile de putere si tensiune dorite, un atribut care face ca panoul solar METENERGY sa fie potrivit pentru utilizari multiple cum ar fi: acoperisuri, elemente de ecra­nare solara, izolatie fara caldura si sunet, dar si multe alte domenii.

Poate fi utilizat pentru locatii industriale, cladiri publice si pentru sport, dar si pentru cladiri rezidentiale sau case mai mici. Dupa cum se stie, energia fotovoltaica reprezinta o sursa alternativa, al carei scop este acela de a asigura necesitatile unei cladiri, prin exploa­tarea unei surse nelimitate cum este lumina solara. Totodata, sistemele fotovoltaice nu sunt o sursa de amenintare pentru mediu, nu necesita combustibil, nu fac zgomot si nu produc pierdere de caldura sau energie.

Un alt produs cu caracteristici diferite fata de gama standard este METCOPPO, care a trezit interes si pe piata din Romania. METCOPPO este un panou compozit, care cuprinde doua acoperiri de placi metalice, legate printr-un strat de material izolant PUR. Are auto-sustinere, este monolitic, izolant, rezistent si usor. Configuratia geometrica a placii exterioare urmeaza forma unei tigle clasice de acoperis, dand panoului o aparenta placuta, eleganta.

OYSTER este cel de-al treilea panou Metecno cu trasaturi distinctive, pe care il prezentam in articolul de fata. Este un tip de acoperis curbat, cu strat de izolare PUR; panoul este curbat pe lungime (raza curbata intre 3.500 mm si 20.000 mm) si se foloseste pentru acoperisurile cladirilor industriale dar si ale celor rezidentiale. Panoul OYSTER este o solutie unica, alternativa, cu performante mecanice mari si cu putere de izolare.

Va informam ca, incepand din acest an, Metecno Trading Romania va pune la dispozitie si panouri sandwich pentru usi, panouri produse de catre Metecno Doors Panels. Panourile de usi au o izolatie foarte buna, din poliuretan, impo­triva variatiilor de tempera­tura sau a vremii nefavorabile si sunt disponibile atat pentru tipu­rile de usi sectionale industriale, cat si pentru cele rezidentiale. Grosi­mile disponibile sunt cele de 40 mm si 80 mm, iar culorile sunt variate.

Toate produsele Metecno sunt agrementate conform normelor euro­pene pentru evaluarea calitatii. Alaturi de livrarea in conditii superioare a produselor solicitate oferim si proiectul de montaj sau tinichigeria pentru diferitele obiective pe care le aveti in executie.

Singurul mod in care va putem convinge de calitatea produselor si profesionalismul companiei Metecno este sa initiem o cola­bo­rare serioasa. De aceea, va asteptam cu detalii si solicitari la adresa de e-mail: office@metecno.ro sau la nu­marul de telefon: 0268-406.249 si fax: 0268-406.248.

 

Daca doriti mai multe informatii, puteti accesa site-ul www.metecno.ro sau puteti contacta direct persoana res­pon­sabila pentru zona dvs:

 

Zona: Transilvania

Horia Ghinescu

Tel: 0749-234.661

 

Zona: Moldova si Bucuresti

Marius Nistor

Tel: 0755-748.089

 

Zona: SE-ul tarii

Florin Serban

Tel: 0748-234.665

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 59 – mai 2010, pag. 72

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2010/05/24/metecno-intre-traditie-si-inovatie/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.