«

»

PROTAN: Sisteme de acoperis monostrat

Share

Protan este producator multinational de membrane din PVC pentru hidroizolatia acoperi­su­rilor, fabricand si toata gama de membrane tehnice, prelate, membrane pentru stocarea apei potabile, pentru conducte de ventilatie si solutii tehnice textile.

Sediul principal unde se realizeaza produsele Protan este situat in Drammen, Norvegia. De asemenea, Protan fabrica produse pre-sudate, in conformitate cu cerintele clientului, in unitatea sa din Nesbyen.

Incepand din 1971, numai in Europa s-au montat peste 100 de milioane mp de membrana PVC Protan iar  cele mai vechi dintre acoperisuri continua sa reziste si astazi fara a avea nevoie de reparatii.

 

Protan Roof Romania a inceput implementarea unei strategii pe termen lung, prin care doreste sa-si consolideze prezenta cu investitii in personal de calitate, logistica, know-how la nivel de arhitecti, firme de constructii si aplicatori; de asemenea, printr-o prezenta activa in reviste de specialitate si alte medii de informare.

Ne vom concentra pe ceea ce stim sa facem cu adevarat – acoperisuri la cheie impermeabilizate cu membrana PVC Protan, pe orice fel de suport – metalic, beton, lemn, asigurand, totodata, garantie si servicii de intretinere post constructie.

Oferim solutii atat pentru acoperisuri noi cat si pentru renovari de acoperisuri vechi. Ele sunt garantate de o experienta de aproape 40 de ani si puse in practica de specialisti de inalta clasa.

Sistemele de acoperis propuse de Protan Roof Romania pentru orice tip de acoperis terasa, inclinat sau curb sunt:

• sistemul cu prindere mecanica;

• sistemul secret fix;

• sistemul prefabricat;

• sistemul vacuum;

• sistemul in aderenta totala;

• sistemul balastat;

• solutii pentru acoperisuri verzi terasa sau inclinate.

Servicii oferite: montaj pentru sisteme de invelitori prin aplicatorii autorizati Protan, scoala de aplicatori Protan, calculatia necesarului de materiale – ProPlan, garantie pentru lucrarile realizate de aplicatorii autorizati Protan, documentatie tehnica completa.

Oferta de produse: membrane PVC 1,2 mm, 1,5 mm, 1,6 mm, 1,8 mm, 2 mm, 2,4 mm armate cu fibre de poliester sau fibra de sticla, accesorii pentru acoperisuri, membrane tehnice (membrane PVC pentru hidroizolatia rezervoarelor de ape reziduale, pluviale, potabile, prelate din PVC, Ventiflex) conducte de ventilatie din membrane PVC, tapet din PVC.

Membranele PVC Protan trebuie montate numai de aplicatori autorizati care au absolvit Scoala de Aplicatori Protan, conditie indispensabila atunci cand doresti calitate in executie, rapiditate, profesionalism.

 

Caracteristici ale acoperisurilor realizate cu membrane PVC monostrat

Libertatea pantei – Tehnologia monostrat permite proiectarea acoperisurilor cu pante de la 00 la 900. Tehnologia de sudare cu aer cald permite, de asemenea, stationarea apei pe membrana timp indelungat.

Stratul suport – Membrana PVC Protan poate fi montata in conditii eficiente pe orice tip de suport: metal, beton, lemn cu termoizolatie sau fara.

Libertatea formei si culorilor – Versatilitatea membranelor PVC monostrat, paleta larga de culori si profilele estetice Omega, permit proiectantului o libertate maxima in ceea ce priveste designul acoperisului, atat pentru acoperisuri noi cat si in cazul renovarilor.

Sistem de acoperis complet si eficient – Sistemul de acoperis monostrat se poate instala aproape pe orice vreme; se poate suda pe ploaie usoara, zapada, tempe­raturi negative pana la -30 0C. Este usor de instalat, sigur datorita sudurii cu aer cald (sudura intima la nivel mole­cular). Necesita o intretinere minima si, impreuna cu stratul suport si termoizolatia, reprezinta un acoperis complet. Membrana se sudeaza cu ajutorul unui aparat automat de sudura cu aer cald, la temperaturi de aproximativ 500 0C si viteze de aprox. 2 m/min – 2,5 m/min. Pentru lucrari de detaliu se utilizeaza un aparat manual de sudura.

Un acoperis care respira – Membrana Protan este proiectata pentru a lasa vaporii de apa sa treaca de jos in sus, nefiind nevoie de aeratoare pentru eliminarea surplusului de vapori de apa.

Durabilitate – Datorita carac­teristicilor chimice si mecanice ale membranei si datorita tehnologiei de executie acoperisul monostrat Protan are o durata de viata dovedita de peste 30 de ani. Membrana PVC Protan este proiectata sa reziste conditiilor grele de mediu (grindina, radiatii UV) si sa-si pastreze proprietatile mecanice si chimice in conditii de variatii de temperatura intre -30 0C si +130 0C.

Mediu – Cea mai buna contributie a omului la respectarea mediului inconjurator este de a produce ceva cu resurse minime. Optimum reprezinta energie cat mai putina, utilizarea de resurse regenerabile si durata de viata foarte mare. Membranele PVC Protan utilizeaza cantitati mici de materie prima si energie pentru a obtine performante maxime. Amprenta de carbon a membranei PVC Protan este una dintre cele mai mici din intreaga industrie.

Materie prima – Pentru membranele cu grosimi 1,1 mm ÷ 1,8 mm cantitatea necesara de materie prima este intre 1,5 Kg/m2 ÷ 2,5 Kg/m2. Acoperisul este usor iar materialul poate fi transportat fara eforturi mari. Membrana PVC este realizata din policlorura de vinil (45%), aditivi speciali (plasticizatori, aditivi de ignifugare, stabilizatori, pigmenti etc. (48%) si armatura din poliester sau fibra de sticla (7%).

Reciclare – Membrana PVC Protan este complet reciclabila.

Sisteme de energie solara – Sistemele de acoperis intr-un strat sunt optime pentru instalarea panourilor solare care asigura obtinerea energiei termice si electrice (tuburi, celule fotovoltaice etc.).

Protectie la foc – Protan SE inseamna Self Extinguishing. Membrana Protan SE nu contribuie la intretinerea si extinderea focului si se autostinge. Membrana Protan are o clasificare la foc BROOF (t2), fiind testata conform ENV 1187 (t2) si clasificata conform NS-EN 13501-5.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 59 – mai 2010, pag. 34

 

Autor:
Gabriel RISCANU, director – Protan Roof Romania

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2010/05/24/protan-sisteme-de-acoperis-monostrat/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.