«

»

SICERAM: Construiesti CA SA traiesti in armonie cu natura!

Share

S.C. SICERAM S.A. are o vechime de peste 100 de ani in productia caramizilor si tiglelor ceramice.

De-a lungul timpului, compania si-a extins oferta de produse, in prezent clientul putand sa aleaga din urmatoarele game:

• TERMOBLOC® – sisteme de zidarii ceramice de diferite dimensiuni, atat pentru pereti exteriori cat si pentru pereti interiori;

• TERRA ROSA® – invelitori ceramice;

• TERRA RUSTICA® – gama de zidarii aparente, pardoseli, invelitori manuale si alte produse pentru finisaje;

• COSUL DE FUM.

In anul 2008 s-a finalizat la SICERAM SA o investitie constand intr-o fabrica noua de productie a tiglelor, care, la data punerii in functiune, era considerata una din cele mai moderne din Europa.

Datorita formelor si greutatilor lor, tiglele ceramice fabricate la SICERAM asigura o izolatie termica, fonica si o stabilitate a acoperisului superioare tiglelor fabricate din alte materiale.

Prin punerea in functiune a noii linii de productie se produc, pentru prima data in Romania, tigle ceramice mari cu un necesar de 10 buc/mp, cu un raport calitate/pret optim, o productivitate crescuta la montaj, consum redus de material lemnos, precum si un aspect estetic deosebit, aspect datorat formelor de ipsos folosite in productie.

Argila folosita in procesul de fabricatie este una cu totul aparte, asigurand, dupa ardere, o culoare agreabila fara adaosul altor coloranti, precum si o rezistenta mare la inghet, fapt concretizat in garantarea durabilitatii pentru 40 de ani, o garantie superioara fata de alte produse similare.

Gama invelitorilor produse de SICERAM este destul de variata, existand cinci modele diferite de tigle mici si trei modele noi de tigle mari, toate disponibile, momentan, doar in varianta naturala a argilei.

Cele 5 modele de tigle mici sunt:

• BAVARIA TERRA ROSA;

• VALAHIA TERRA ROSA;

• PORTUGHEZA TERRA ROSA;

• MARSILIA TERRA ROSA;

• ANDALUSIA TERRA ROSA.

Modelele noi, tiglele mari, sunt urmatoarele:

• BALTICA TERRA ROSA;

• CARPATHIA TERRA ROSA;

• FRANCIA TERRA ROSA.

La toate tipurile de tigla dispunem si de o gama completa de accesorii.

Incepand cu jumatatea lunii iunie/inceputul lunii iulie, ca noutate in domeniul invelitorilor, SICERAM SA va produce trei tipuri diferite de tigla glazurata:

• Tigla glazurata cu o glazura incolora, care va inchide un pic nuanta naturala a argilei si ii va oferi acestuia un aspect lucios. Acest tip de tigla va fi produs in serie (modelele BALTICA si FRANCIA);

• Tigla glazurata colorata. In serie, vor fi produse tiglele BALTICA si FRANCIA in doua culori, respectiv rosu caramiziu si maro inchis, iar la comanda se vor putea produce si alte culori si modele;

• Tigla antichizata. Se va produce la comanda.

Pentru renovarea acoperisului Bisericii Evanghelice din Bistrita, in toamna anului trecut, SICERAM SA a reali­zat pe noua linie de productie pentru un model special de tigla din argila TERRA ROSA®.

In ceea ce priveste gama de sisteme de zidarii TERMOBLOC® vom realiza un produs cu dimensiuni noi, TERMOBLOC® T19 (190 mm x 380 mm x 188 mm) potrivit pentru pereti interiori cu grosime de 19 cm.

De asemenea, daca pana de curand SICERAM SA producea doar placaj manual si pardoseli manuale pentru interior, in momentul de fata sunt disponibile doua produse noi, potrivite pentru suprafete exterioare: placaj si pardoseala realizate mecanic, din aceeasi argila din care este realizata tigla.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 59 – mai 2010, pag. 26

 

Autor:
Nicolae NEAG – director comercial SICERAM SA

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2010/05/24/siceram-construiesti-ca-sa-traiesti-in-armonie-cu-natura/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.