«

»

BAUMIT: Premiere industriale in vremuri de criza economica! Fabrica de mortare uscate – Bolintin Deal

Share

Se poate spune, fara de tagada, ca parca „sfidand“ vaicarelile despre criza care a cuprins economia romaneasca, firmele care au baze solide si functionale de activitate reusesc intr-un astfel de climat, nu numai sa reziste efectelor acestei napaste, dar si sa investeasca in dezvoltarea de noi capacitati de productie.

„Isprava“ apartine S.C. Baumit Romania, care reprezinta un exemplu si din acest punct de vedere.

La evenimentul prilejuit de intrarea in circuitul economic a unei noi fabrici, dl. Laurentiu LupuSor – director general al SC Baumit Romania a furnizat celor prezenti date despre noua investitie.

Revista Constructiilor i-a adresat, insa, separat cateva intrebari.

 

Ciprian Enache: Ce inseamna noua capacitate de productie pentru sectorul constructiilor?

Laurentiu LupuSor: In data de 6 mai 2010, SC Baumit Romania a inaugurat noua fabrica  de mortare uscate, unitate aflata in localitatea Bolintin Deal, judetul Giurgiu.

Este o investitie greenfield in va­loare de peste 16 milioane de euro, cu o productie anuala de 300.000 tone, obtinuta cu tehnologii de ultima ora, fiind in prezent una dintre cele mai moderne fabrici de profil din Europa.

Acum, prin cele trei fabrici din Bolintin, Bucuresti – Militari si Teius – Alba, Baumit Romania realizeaza o productie totala de 650.000 tone/an, consolidandu-si pozitia frun­tasa in topul furnizorilor de astfel de materiale de constructie din tara noastra.

C.E.: Cum va „descurcati“ in situatia actuala de criza?

L.L: Aflata in cel de-al 15-lea an de activitate, cu o cifra de afaceri in 2009 de cca. 31 de milioane de euro si investitii totale de 35 de milioane de euro, Baumit Romania numara, in prezent, 150 de angajati si are o acoperire comerciala nationala.

In momentul de fata, numele Baumit este asociat, in constiinta constructorilor profesionisti, cu inovatia, calitatea si garantia lucrului bine facut. Superfatada, bazata pe tehnologii „nano“, sistemele inovatoare de tencuieli, sape, renovari ale cladirilor, promovarea livrarilor la siloz si aplicarea mecanizata a materialelor de constructie sunt numai cateva dintre ofertele noastre prin care se aduce viitorul in prezent, ajutandu-ne sa trecem cat mai bine peste criza actuala din constructii.

C.E.: Ce interes a starnit aparitia fabricii de la Bolintin Deal?

L.L.: Inaugurarea oficiala a noii fabrici din Bolintin Deal a fost onorata de prezenta unui numar insemnat de parteneri comerciali ai societatii noastre, oameni de afaceri cunoscuti si respectati in domeniul constructiilor, a Excelentei Sale, domnul dr. Martin Eichtinger, ambasador al Austriei in Romania, a domnului Robert Schmid, CEO al Schmid Industrie Holding, a dom­nului Alfred Gsandtner, director Baumit International, precum si a unor inalte oficialitati ale guvernului si administratiei locale.

C.E.: Domnule LupuSOr, se poate face ceva mai mult in sectorul constructiilor pentru diminuarea efectelor actualei crize econo­mice prin care trece tara? Si cum?

L.L.: Criza economica pe care o traverseaza in prezent economia mondiala s-a repercutat si asupra cifrei de afaceri a firmelor din domeniul constructiilor care activeaza in Romania. De asemenea, recesiunea a determinat o diminuare semnificativa a volumelor de marfa livrata. O analiza realizata recent de specialistii nostri indica faptul ca in 2009 am inregistrat o reducere a canti­tatilor livrate, reducere situata intre 15% si 20%, la fel ca la mai toate marile companii din bransa. Din punct de vedere al structurii, s-a remarcat o scadere mai mare a volu­melor de vanzari pe segmentul de mortare uscate gro­siere (-30%), in vreme ce situatia a fost mult mai buna in ceea ce priveste sistemele de finisare, unde reducerile au fost de maxim 10%.

Evolutia noastra si in general a celor care intra in componenta mai larga numita constructii depinde, insa, acum si in viitorul, speram cat mai apropiat, de masurile luate de autoritati pentru revigorarea investi­tiilor, singurele care pot asigura o crestere economica, crestere care aduce incontestabil veniturile de care bugetul tarii are mare nevoie in prezent.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 60 – iunie 2010, pag. 4

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2010/06/24/baumit-premiere-industriale-in-vremuri-de-criza-economica-fabrica-de-mortare-uscate-bolintin-deal/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.