«

»

Cladire de birouri – Str. N. Filipescu, Bucuresti

Share

Antreprenor: EUROCONSTRUCT SA, Timisoara

Proiectant: AVANGARDA SRL – arh. Marius TURCU

Beneficiar: CONTA INVESTMENT SA

Subantreprenor: SENBEST GRUP SRL – structura, JPV ITALIA – furnizare pardoseala suspendata, PERMONT SRL – furnizare si montaj pereti sticla, MELDI INTERNATIONAL – furnizare si montaj marmura, MIMO SRL – tamplarie fatada

 

Cladirea de birouri clasa „A”, situata pe str. N. Filipescu nr. 28, a fost construita dupa demolarea celor trei corpuri de cladire existente, cu pastrarea si integrarea fatadei de la strada a corpului principal.

Constructia are regim de inaltime 3S + P + 4E + E5 retras, suprafata construita desfasurata este 6.122,40 mp.

Natura terenului (nivelul panzei freatice la cota -5,80 m si prezenta unor calcane la cladiri anexe) a impus realizarea unui ecran de piloti forati secanti, precum si masuri de impermeabilizare si protectie a radierului si a peretilor de contur ai subsolurilor.

Infrastructura a fost realizata cu stalpi si diafragme interioare si pereti de contur de 20 cm grosime, din beton armat.

Suprastructura – sistem mixt de cadre din stalpi si grinzi, cu pereti si plansee din beton armat, in coordonare cu sistemul de pardoseala suprainaltata de 20 cm.

Pentru pastrarea si integrarea fatadei vechi de la strada s-a realizat consolidarea acesteia si legarea structurala de cladirea noua prin elemente de beton, amplasate pe fata interioara.

Organizarea interioara a cladirii s-a facut prin modularea in unitati de spatii de birouri de mici dimensiuni (100 mp – 150 mp utili fiecare), semidecomandate, mixte.

Finisajele pardoselii sunt in piatra naturala sau marmura.

Exista posibilitatea ventilarii naturale directe, tamplariile exterioare avand ochiuri mobile.

Peretii exteriori sunt finisati pana la cota +11,85 m cu termosistem tip BAUMIT si tencuiala decorativa texturata, iar partea superioara este perete ventilat, sistem ETERNIT.

In parcarea subterana pot fi adapostite 62 autovehicule.

Lucrarile de foarte buna calitate au scos in evidenta conceptia arhitecturala de factura modernista minimalista, obtinandu-se un spatiu de birouri elegant si functional.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 63 – septembrie 2010, pag. 44

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2010/09/28/cladire-de-birouri-str-n-filipescu-bucuresti/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.