«

»

SOUDAL: Fix All va repara totul

Share

Tehnologia moderna ofera ajutor vietii de zi cu zi. Noutatile tehnologice isi gasesc aplicare, in primul rand, in produsele profesionale. Solutiile care au fost verificate in lucrarile de specialitate devin, din ce in ce mai repede, disponibile si pentru clientii individuali. La fel s-a intamplat si cu tehnologia MS polimeri, utilizata in productia adezivului de etansare Fix All al companiei Soudal.

In fiecare casa sau apartament avem deseori probleme cu mici lucrari de renovare sau finisare. Cabina dusului nu este etansa, o placa de faianta este crapata, carligul pentru prosoapele din baie cade din ce in ce mai des, plinta de pardoseala este desprinsa etc., etc. Repararea acestor mici elemente intarzie cu trecerea timpului. De obicei, cand, in final, ne decidem sa mergem la un magazin cu materiale de constructii pentru a cumpara produsele necesare pentru aceste renovari sau finisari, constatam ca lista lor este foarte lunga. Suntem pusi in fata unui raft gigant cu o varietate de produse de tip silicon, adezivi, mortare de etansare si nu prea stim ce sa alegem. Oferta disponibila pe piata este uriasa iar produsele sunt foarte specializate: produse pentru etansarea elementelor din sticla, a pieselor sanitare, din acril, adezivi de montaj cu diluant, adezivi de montaj pe baza de apa, pentru marmura, pentru oglinzi etc. Fara ajutorul persona­lului magazinului nu vom fi in stare sa ne descurcam.

In acelasi timp, exista un produs care va putea inlocui cu succes toate celelalte descrise mai sus. Acesta este Fix All fabricat de compania Soudal.

 

Tehnologia japoneza

Fata de alte tipuri de produse „Fix“ – adezivi pe baza de apa sau rasini sintetice – produsul Fix All al companiei Soudal se bazeaza pe tehnologia japoneza moderna a MS polimerilor, care asigura o structura de lipire foarte puternica si posibilitatea de folosire pe post de adeziv si produs de etansare cu utilizare universala. Polimerii de tip MS imbina proprietatile siliconului si ale poliuretanilor, dar nu poseda caracteristicile negative ale acestora.

Produsele bazate pe MS polimeri se caracte­rizeaza printr-o aderenta sporita la orice fel de suprafata de constructie: plastic, lemn, tencuiala, metal, placi din gips-carton, piatra, glazura si altele. De asemenea, produsul poate fi utilizat pe suprafetele umede.

Cu ajutorul adezivului de etan­sare Fix All vom putea umple un rost de-a lungul chiuvetei, a cazii de baie (chiar si acrilice) sau a placilor de faianta si vom putea etansa cabina de dus.

Produsul contine substante anti-fungice, la fel ca si siliconul sanitar, de aceea poate fi utilizat in incaperi cu umiditate sporita, cum ar fi: bai, bucatarii sau spalatorii.

 

Fix All in loc de maSina de gaurit

Cu ajutorul produsului Fix All se pot atasa orice fel de elemente de dotare sau finisare a interiorului, fara a utiliza o bormasina, suruburi sau dibluri. In loc sa gauriti orificii in tocurile ferestrelor, feroneriei sau a peretilor placati cu glazura (se stie ca faianta se crapa foarte usor), puteti folosi Fix All.

Forta de aderenta foarte puternica permite montarea jaluzelelor in ferestre, lipirea solida a carligelor, a suporturilor pentru ustensilele de bucatarie, a placilor de faianta, a elemen­telor decorative, a casetoanelor sau a plintelor.

Adezivul de etansare bazat pe MS polimeri este fara miros si neutru din punct de vedere chimic. Astfel, nu apar schimbari de nuanta la culorile suprafetelor lipite si nu este deteriorat stratul de reflexie. Asadar, produsul este foarte bun si pentru lipirea oglinzilor. Dupa solidificare, rosturile pot sa fie vopsite, chiar si cu vopsele pe baza de apa.

MS polimerii asigura rosturilor o rezistenta foarte buna. Locurile umplute cu acest produs sunt foarte rezistente la actiunea razelor UV, care cauzeaza decolorarea si sfaramarea maselor de etansare bazate pe alte tehnologii. Chiar si pe supra­fetele foarte dificile, Fix All nu necesita folosirea unui grund.

 

Fix All va va scapa de probleme

Posibilitatile de utilizare ale produsului Fix All sunt, practic, nelimitate. Este foarte important ca, intotdeauna, sa il aveti la indemana in casa. Cu siguranta, va va scapa de multe necazuri, in cazul defectiunilor marunte si a reparatiilor minore.

Fix All este disponibil in cartuse de 290 ml si in tuburi mai mici de 80 ml. Un singur ambalaj poate fi utilizat o perioada mai indelungata de vreme. Produsul se fabrica in mai multe culori: alb, maro, gri si negru, precum si in varianta Fix All Crystal – singura masa de etansare cristalin incolora disponibila pe piata.

Pentru lucrarile speciale de montare, care necesita o structura de lipire rapida, se recomanda utilizarea produsului Fix All High Tack. Aceasta „varianta intarita” a produsului Fix All permite fixarea obiectelor masive, fara a fi necesara utilizarea de console de suport aditionale.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 63 – septembrie 2010, pag. 32

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2010/09/28/soudal-fix-all-va-repara-totul-2/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.