«

»

BASF: Solutii sustenabile si inovatoare pentru industria constructiilor

Share

BASF „The Chemical Company” este lider mondial in domeniul chimic. Portofoliul nostru cuprinde o gama larga de produse, pornind de la substante chimice de baza, produse pentru industria materialelor plastice, pana la produse de sinteza fina, produse chimice pentru agricultura si industria constructiilor.

 

Divizia BASF Construction Chemicals este cel mai mare furnizor de sisteme si solutii chimice pentru industria constructiilor, solutii recunoscute pentru inalta lor performanta si durabilitate. De la sistemele de consolidare cu materiale compozite si protectie catodica, la elementele de etanseizare, izolare, reabilitare a betonului si mortare pentru turnare, putem oferi sisteme de constructie inovatoare care prelungesc durata de viata a structurilor, adaugand valoare prin costurile reduse de intretinere.

Printr-un proces permanent de cercetare si dezvoltare de noi produse, tehnologii, metode de aplicare si echipamente, am reusit sa dezvoltam produse performante, adaptate cerintelor clientilor nostri si capabile sa atinga cele mai inalte standarde de calitate.

 

Aditivi pentru beton

Betonul este cel mai utilizat material de constructii produs de om, un material care evolueaza continuu sub presiunea cerintelor de durabilitate si sustenabilitate.

In conditiile unei concurente acute, si, in special, in conditii macroeconomice de scadere pronuntata a cererii, industria betonului se confrunta cu provocari majore: eficientizarea procesului de productie si optimizarea costurilor, in conditiile unor specificatii de durabilitate mai ridicate, durabilitate care vizeaza nu numai proprietatile masurate uzual, i.e. rezistente, tasare etc., dar si caracteristici precum reologia, capacitatea de compactare/auto-compactare etc.

Si in acest domeniu ne-am angajat in dezvoltarea si furnizarea celor mai bune solutii tehnice, pentru a sustine progresul industriei producatoare de beton, inovarea continua fiind cheia succesului nostru.

Divizia de Aditivi pentru betoane a dezvoltat materiale care, pornind de la nivel molecular si pana la produsul finit, imbunatatesc performanta betonului produs. De exemplu, gama Glenium® permite mentinerea timp indelungat a lucrabilitatii betonului, precum si un control indirect al caracteristicilor de vascozitate.

Bazandu-se pe performantele polimerului RheoMATRIX, acest concept combina beneficiile betonului vibrat in mod traditional (costuri reduse cu materiile prime) cu avantajele betonului autocompactant (costuri reduse de punere in opera, durabilitate, calitatea suprafetelor) si, in plus, este usor de produs zi de zi.

Mai mult, BASF ofera o tehnologie unica de accelerare a intaririi betonului X-SEED® care actioneaza asupra intaririi betonului prin favorizarea procesului natural de hidratare a cimentului de-a lungul intregii perioade de dezvoltare. Fata de metodele traditionale de accelerare, i.e. tratamentul termic sau utilizarea de acceleratori comuni, care de obicei afecteaza durabilitatea betonului, X-SEED® nu influenteaza negativ proprietatile betonului intarit: nu favorizeaza fisurarea, nu afecteaza rezistentele finale, nu are efect de corodare a armaturilor.

Activitatea de reprezentare directa pe piata locala a Diviziei de Aditivi pentru Betoane a inceput in anul 2004, produsele comercializate fiind importate din tari precum Germania, Anglia sau Italia. In anul 2007, odata cu inaugurarea site-ului integrat – localizat in zona industriala a orasului Ploiesti – si obtinerea Certificarii – CE pentru unitatea de productie, toate activitatile operationale ale diviziei au fost transferate in aceasta locatie. Initial, s-a inceput productia locala pentru aditivi de betoane tip plastifiant/reducatori de apa si, an de an, s-a extins Certificarea – CE si pentru superplastifianti, acceleratori si intarzietori de priza astfel incat, in prezent, aproximativ 85% din aditivii comercializati sunt produsi in Romania.

Din punct de vedere logistic, avand depozite in Ploiesti si Sibiu, asiguram livrarea rapida a produselor noastre in orice locatie din Romania, utilizand camioane specializate in transportul si descarcarea aditivilor lichizi.

Deoarece constanta calitatii produselor este esentiala pentru clientii nostri, in laboratorul chimic care serveste unitatea de productie este analizat fizico-chimic fiecare lot de materie prima si fiecare lot de produs finit livrat, garantand astfel calitatea constanta a produselor noastre.

Experienta ne-a dovedit ca, in domeniul industriei betonului, fiecare client este diferit. Exista si sunt utilizate diferite materii prime – cimenturi si agregate, diferite tehnologii de turnare si tratare. Astfel, este necesar ca si aditivii utilizati sa fie adaptati materiilor prime, iar caracteristicile betonului proaspat sa fie corespunzatoare tehnologiei de turnare si tratare utilizate. Tinand cont de acest aspect, scopul nostru este gasirea de solutii individuale, impreuna si pentru clientul nostru.

In acest sens, pe langa o gama completa de aditivi si materiale auxiliare turnarii si tratarii betonului, asiguram clientilor nostri consultanta tehnica de specialitate. Acest serviciu conex de optimizare a compozitiei betonului, in functie de conditiile si materiile prime disponibile, este asigurat atat in laboratorul propriu de beton grad II, cat si la statia de betoane a clientului nostru.

Produsele noastre, comercializate sub brand-urile Glenium®, Rheobuild®, Pozzolith®, Rheofinish®, Masterkure®, sunt utilizate in lucrari de referinta precum: Stadionul Lia Manoliu, Pasajul Suprateran Basarab cu lungime de 2 Km, Autostrada Bucuresti – Ploiesti etc.

 

PARDOSELI PERFORMANTE

Divizia Pardoseli Performante ofera o gama completa de pardoseli pentru orice situatie si acoperiri de protectie (hale industriale si de productie, spatii de depozitare si birouri, suprafete destinate activitatilor sportive, spatii rezidentiale, comerciale si de agrement, laboratoare si centre medicale, impermeabilizari de inalta performanta) utilizand tehnologii pe baza de ciment, rasini epoxidice si rasini poliuretanice.

Specificarea pardoselii adecvate este o decizie complexa, ce reprezinta un compromis intre criteriile de performanta actuale si viitoare si constrangerile privind costurile si timpul de instalare. O pardoseala specificata corespunzator va crea un mediu de lucru mai luminos, mai curat, mai sigur si mai atractiv. Selectarea unui tip de pardoseala neadecvat poate cauza accidentarea persoanelor, pierderi de productie si deteriorare prematura, necesitand intretineri frecvente si inlocuiri timpurii.

Sistemele noastre de pardoseli sunt destinate indeplinirii celor mai precise necesitati in materie de rezistenta fizica sau chimica. Caracteristicile de performanta pot include suprafata aderenta, posibilitate de curatare cu abur si rezistenta la socuri termice, oferind siguranta alimentara in mediile umede din industria alimentara si chimica. Aceste produse etanse, usor de intretinut, sunt disponibile si in versiuni antistatice pentru medii de lucru controlate.

Cand criteriile de selectie sunt pur estetice, putem pune la dispozitie sisteme de pardoseala care pot satisface si cel mai exigent arhitect sau proiectant. O mare varietate de efecte poate fi obtinuta prin utilizarea unor agregate alese cu grija sau prin incastrarea obiectelor sau a ilustratiilor sub acoperiri protectoare pe baza de rasini, ceea ce face ca aceste sisteme sa fie ideale pentru banci, facilitati de agrement, magazine de retail si sedii de companii.

Sistemul nostru de pardoseli Ucrete® prezinta toleranta la umiditate si este ideal pentru mediile industriale ostile, nu contine solventi si manifesta rezistenta excelenta la substante chimice si la temperaturi ridicate. Sistemele de pardoseli Ucrete® sunt complet impermeabile si rezista la grasimile si acizii organici prezenti in industria alimentara. Uscarea rapida si toleranta la umiditate a substratului faciliteaza instalarea si incadrarea in programe de constructie stranse.

Pentru zona comerciala, gama Mastertop® imbina calitatile tehnice extraordinare cu elementele arhitecturale decorative, texturi si culori adaptate pentru fiecare utilizator final (hoteluri, centre comerciale, spatii de birouri, spatii rezidentiale). Pardoseala ofera o suprafata fara imbinari, cu textura fina care constituie un compromis valoros intre rezistenta la zgariere, usurinta de curatare si aderenta pentru utilizare in aplicatii industriale si comerciale cu solicitare usoara si medie. Agregatele din cuart colorat sunt incastrate intr-un liant de rasina epoxidica transparent pentru a produce un finisaj igienic multicolor.

Gama ConideckTM ofera solutii pentru protectia si impermeabilizarea parcarilor auto, utilizand cele mai noi tehnologii pe baza de poliuretan si rasini epoxidice. Platformele acoperite, cele intermediare si platformele inferioare sunt protejate de factorii meteo, desi sunt expuse sarurilor pentru dezghetare, uleiurilor si altor substante chimice.

Competenta noastra in domeniul pardoselilor si al acoperirilor de protectie este bazata pe o experienta de foarte multi ani, castigata in conditii variate de climat si de lucru. Am specificat, fabricat si furnizat pardoseli performante pentru clienti precum: Coca Cola, DenBraven, SabMiller, Tymbark, Agroli Grup, Golden Tulip, OMV Petrom sau British American Tobacco.

 

Indiferent de problema dumneavoastra in domeniul constructiilor, indiferent de structura construita, BASF are o solutie inteligenta pentru a va aduce mai aproape succesul. Marcile noastre, cu o pozitie dominanta pe piata mondiala, ofera cea mai vasta gama de tehnologii probate, destinate sa va ajute sa construiti mai bine si mai eficient.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 64 – octombrie 2010, pag. 28

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2010/10/28/basf-solutii-sustenabile-si-inovatoare-pentru-industria-constructiilor/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.