Antreprenor general: IRIDEX GROUP IMPORT-EXPORT SRL
Beneficiar: PC MANAGEMENT & CONSULTING SRL
Proiectant general: STUDIO T ARCH SRL
Subantreprenori: ALL PLAN CONSTRUCTION SRL – executie structura, CCA TEHNOREX SRL – executie finisaje fatada, pereti cortina, VANLON CONSTRUCT SRL – executie finisaje interioare si exterioare, TRANSPARENT DESIGN SRL – livrare si montaj compartimentari interioare din sticla, panouri gips carton, usi sticla, balustrade si maini curente din otel inox, INSTAL POST SRL – lucrari instalatii hidromecanice si instalatii electrice curenti tari
Imobilul de birouri clasa A „PC CENTER“, este situat pe Sos. Bucuresti-Ploiesti; constructia are o volumetrie speciala, determinata de elemente verticale care ii marcheaza monumentalitatea.
Cladirea are regim de inaltime S + D + P + 7E + 8E (etaj tehnic) si aria desfasurata totala de 8459,40 mp. Inaltimea maxima la atic este de 28 m.
La nivelul subsolului, cladirea se compune din doua incinte, intre ele existand o conducta magistrala de canalizare (D = 3 m), colectorul C1 al municipiului Bucuresti, care nu a fost deviata, fiind permanent in functiune; conducta a fost protejata la momentul excavatiei cu piloti forati perimetrali, sprijiniti cu spraituri metalice.
Structura de rezistenta a cladirii a fost realizata din doua cutii rigide subterane, cuprinzand radierul general, peretii subsolurilor si planseele acestora. In aceste cutii rigide a fost incastrata suprastructura cladirii – pereti structurali din beton armat, grinzi perimetrale, stalpi din beton armat si plansee de tip dala groasa, care reazema pe grinzi si elemente verticale.
Parcajul pentru 48 masini a fost izolat de restul functiunilor prin pereti, plansee si usi rezistente la foc.
Accesul principal al persoanelor se face in zona frontala a imobilului printr-un lobby generos, de unde se face distributia pe niveluri prin intermediul nodului principal de circulatie (scara si 3 ascensoare).
Accesul secundar al persoanelor se realizeaza la etajul 1, care gazduieste zona de birouri pentru activitati cu publicul; la acest nivel se ajunge prin parcarea exterioara.
Etajele 2 ÷ 7 sunt destinate spatiilor de birouri tip open-plan, putand fi compartimentate in functie de solicitarile utilizatorilor.
Etajul 8 este rezervat, partial, spatiilor tehnice si activitatilor de seminarii si conferinte; adiacent acestor spatii, a fost amenajata o terasa circulabila belvedere.
Finisajele (exterioare si interioare) au fost realizate cu materiale de calitate deosebita.
Parterul este complet transparent, oferind o imagine de plutire a volumului asezat peste nivelul copertinei de intrare. Volumul astfel dezvoltat se inchide la nivelul terasei cu o copertina cu rol in iluminarea fatadei. Fatadele laterale sunt tratate relativ neutru, preluand discret elementele de limbaj ale fatadei principale.
Unicitatea cladirii consta si in utilizarea, pentru prima data in Romania la o cladire de birouri, a sistemului Hiross Flexible Space, produs de firma Emerson Network Power SUA; sistemul este utilizat pentru acoperirea pierderilor de caldura la zona spatiilor de birouri, dar aduce si o flexibilitate in plus spatiului, fara costuri suplimentare.
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 64 – octombrie 2010, pag. 42
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns