In vederea imbunatatirii accesului si a fluidizarii traficului dintre Romania si tarile cu care aceasta se invecineaza, sunt dezvoltate in prezent o serie de proiecte care vizeaza, in special, infrastructura de acces si care au ca obiectiv final dezvoltarea durabila a regiunilor vizate si crearea de noi coridoare care sa asigure legatura dintre principalele centre urbane ale Europei. In acest context, Harsco Infrastructure Romania a devenit unul dinte cei mai importanti furnizori locali de solutii si echipamente pentru lucrarile de infrastructura prin prisma experientei, calitatii serviciilor si performantelor echipamentelor.
Una dintre lucrarile unde Harsco Infrastructure Romania si-a dovedit, din nou, eficienta este Podul Calafat-Vidin.
Acest proiect va fi al doilea pod peste Dunare care conecteaza Romania si Bulgaria, urmand sa intre in functiune la sfarsitul anului 2011. Aceasta investitie este derulata in colaborare cu statul bulgar, partea care ii revine statului roman fiind executata de firma AZVI – Antreprenor General – impreuna cu principalul subantreprenor, CCCF.
In cadrul acestui proiect, Harsco Infrastructure Romania a furnizat sistemul de sustinere Infrakit, sistem utilizat anul acesta in premiera in Romania, proiectul de fata fiind al doilea proiect unde isi gaseste aplicabilitatea dupa cel al ,,Centurii ocolitoare a municipiului Bucuresti“. Considerentul de alegere a sistemului de sustinere a grinzilor a fost reprezentat chiar de catre punctul forte al sistemul Infrakit si anume ca permite sustinerea grinzilor prefabricate pretensionate/tensionate fara intreruperea traficului in zona, in conditiile in care un sistem de sustinere clasic, tip esafodaj, nu ar fi respectat o asemenea cerinta.
Echipamentele Harsco Infrastructure Romania si-au dovedit eficienta si in realizarea culeelor, pilelor, antretoazelor si a trotuarelor marginale.
HARSCO INFRASTRUCTURE ROMANIA: Divizia Servicii Industriale
Platformele industriale la nivel global au nevoie, din ce in ce mai mult, de servicii industriale de mentenanta si suport tehnico-logistic pentru a-si consolida pozitia in piata, iar platformele industriale locale nu fac exceptie de la aceasta tendinta. Intr-o perioada in care multe companii isi inchid portile sau isi reduc activitatile, Harsco Infrastructure Romania deschide o noua divizie pe piata, Divizia Servicii Industriale.
Divizia Servicii Industriale isi propune sa dezvolte pe piata un nou concept de lucru, concept bazat pe crearea de parteneriate cu marile platforme industriale carora sa le furnizeze servicii industriale, de la echipamente si servicii de acces la servicii complexe de mentenanta industriala.
Harsco Infrastructure Romania – Divizia Servicii Industriale doreste sa vina in intampinarea pietei autohtone cu o vasta experienta acumulata in interiorul grupului si cu un parc logistic demn de luat in seama, peste 1 milion de m3 de schela multidirectionala, echipamente de acces precum si echipe de specialisti din interiorul grupului „on call” pentru suport.
Printre referintele Diviziei de Servicii Industriale al grupului Harsco se pot enumera contractele in derulare cu giganti petrolieri precum SHELL, BP si SABIC (UK, Olanda si Arabia Saudita), uzinele CORUS (Olanda) si giganti din domeniul energetic ca E-ON, ENEL sau ALSTOM.
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 64 – octombrie 2010, pag. 8
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns