«

»

HARSCO INFRASTRUCTURE ROMANIA: Solutii tehnice pentru Constructia stadionului „CLUJ ARENA“

Share

In Romania, infrastructura sportiva are nevoie de investitii durabile, in toate regiunile tarii, investitii care sa raspunda standardelor europene. De aceea, constructia stadionului „Cluj Arena“ pe locul fostului stadion „Ion Moina“ reprezinta un reper important in strategia de consolidare si dezvoltare a tuturor bazelor sportive din intreaga tara.

Beneficiind de finantarea integrala a Consiliului Judetean Cluj, care a investit 45 milioane de euro in acest proiect, „Cluj Arena“ va avea o capacitate de 30.596 locuri. Procedurile de omologare de catre UEFA au fost, deja, demarate, iar stadionul va fi incadrat, cel mai probabil, in cea mai inalta categorie, Elite.

 

Proiectul a fost incredintat consortiului de firme format din: ACI Cluj, Transilvania Constructii, Con-A Sibiu, Dico & Tiganas Birou de Proiectare, Bogart Construct, DAS Engineering, Grup 4 Instalatii si Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca.

Termenul de finalizare a lucrarilor este estimat pentru iulie 2011.

Harsco Infrastructure Romania s-a implicat, inca de la inceputul proiectului, in oferirea de solutii tehnice adecvate si eficiente.

Astfel, pentru realizarea funda­tiilor, sistemul RASTO/TAKKO si-a dovedit eficienta prin manevrabilitate usoara si montaj rapid.

Cofrajul MANTO a fost alegerea ideala pentru turnarea elevatiilor si a stalpilor subsolurilor, oferind constructorilor posibilitatea unei cofrari eficiente.

Cea mai mare provocare a fost turnarea grinzilor de gradena, in cazul carora Harsco Infrastructure Romania a oferit o solutie de cofrare utilizand doar echipament standard, nefiind necesara realizarea de confectii speciale. Esafodajele ID15 impreuna cu sistemul de juguri SG au permis modelarea grinzii sub unghiuri mai mari de 400.

Respectarea cu strictete a solu­tiilor tehnice complete, alaturi de utilizarea corespunzatoare a echipamentelor in conditii de siguranta deplina, au condus la realizarea acestui proiect ambitios in termenul prevazut.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 65 – noiembrie 2010, pag. 4

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2010/11/28/harsco-infrastructure-romania-solutii-tehnice-pentru-constructia-stadionului-cluj-arena/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.