«

»

KEMWATER CRISTAL: Instalatii electrice si de automatizare la hala de producere PAX

Share

Antreprenor: TIAB SA, Sucursala Infra Bucuresti

Proiectant: IPROCHIM SA, Bucuresti

Beneficiar: KEMWATER CRISTAL SRL, Fundulea

 

Fabrica pentru producerea PAX (polihidroxiclorura de aluminiu), coagulant folosit pentru tratarea apelor uzate si a celor potabile se afla in zona Fundulea, judetul Calarasi. Este o investitie noua, singura care produce acest tip de coagulant in Romania.

Intregul proces tehnologic este automatizat: preluarea materiei prime, dozare, omogenizare, reactie, racire, corectie, filtrare, depozitare si livrare, fiind condus de camera de comanda de pe calculatorul de proces.

TIAB SA a executat si pus in functiune instalatiile electrice si de automatizare pentru noua fabrica.

Echipamentele instalatiei de automatizare, de ultima generatie, sunt produse de Endress&Hausser, Georg Fischer sau Siemens.

Aparatura si echipamentele folosite sunt concepute pentru un mediu cu pericol de explozie, specific acestei instalatii.

Termorezistentele, manometrele, vanele, transmiterele de presiune, indicatoarele de nivel (atat cu lame vibrante cat si cu ultrasunete) sunt de constructie speciala, emailate, teflonate sau cu separatoare de mediu.

Datorita fiabilitatii mari si usu­rin­tei realizarii instalatiei electrice de comanda s-au folosit vane actionate pneumatic.

TIAB SA a realizat software-ul personalizat pentru conducerea procesului de fabricatie al PAX de pe calculator (SCADA); datorita acestui sistem de achizitie si comanda, exploatarea intregii fabrici este coordonata de numai doi operatori.

Au mai fost realizate: instalatia electrica de forta, instalatia de iluminat normal si iluminat de siguranta, ambele cu corpuri etanse.

Deoarece la procesul de fabricatie sunt folosite substante puternic corozive (HCl cu concentratia 32% – 36%), toate instalatiile electrice si de automatizare au fost pozate pe poduri de cabluri din materiale plastice. Din acelasi motiv, pentru aerul instrumental s-au folosit tuburi din polietilena.

Prin lucrarile executate de TIAB SA – Sucursala Infra Bucuresti – la cele mai inalte standarde de calitate, dupa proceduri de executie proprii, s-a obtinut o instalatie eficienta economic si cu impact negativ redus asupra mediului inconjurator.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 65 – noiembrie 2010, pag. 38

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2010/11/28/kemwater-cristal-instalatii-electrice-si-de-automatizare-la-hala-de-producere-pax/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.