«

»

SCHIEDEL: Sfidarea crizei? Cosurile de fum si economisirea energiei

Share

Din pacate, pentru unii constructori sau pentru unele firme din sectorul construc­tiilor, acest cuvant, CRIZA, cu corespondentul ei in activitatea practica, a dus la reducerea volumului lucrarilor cu mult sub nivelul atins in anii anteriori.

Totul a pornit de la faptul ca investitorii interni sau externi au trecut pe pozitia „stand-by“ cu speranta ca iesirea din criza mai devreme sau mai tarziu nu poate avea loc decat prin revigorarea acestui sector economic.

Si totusi, in aceasta situatie dificila, o serie de firme cu pondere in economia tarii „indraznesc“ sa-si continue nu numai activitatea lor de profil dar si sa-si promoveze pe cai specifice produsele, tehnologiile si servi­ciile oferite celor interesati, semnaland insa si unele neajunsuri care trebuie lichidate.

Exemplul ni-l ofera SCHIEDEL din Brasov, care, impreuna cu Asociatia Producatorilor de Materiale de Constructii din Romania, a organizat la inceputul lunii octombrie a.c. o masa rotunda unde s-au pus in discutie o multitudine de aspecte legate de: „Cosurile de fum – siguranta in exploatare, conditie prealabila pentru eficienta energetica“ – (lucrare prezentata de dl. Laszlo SCHRECK – director tehnic al firmei).

Au fost prezentate si alte informatii si studii:

• pachetul legislativ european „Clima si Energie“ – rolul cosurilor de fum;

• legislatia romaneasca referitoare la mentenanta cosurilor de fum;

• activitatea de standardizare in domeniul cosurilor de fum.

Discutiile au scos in evidenta necesitatea urgenta de a se acorda o atentie sporita multiplelor pro­bleme pe care le ridica producerea, constructia si exploatarea cosurilor de fum pentru a se preveni unele consecinte deosebit de grave, care pot pune in pericol vietile oamenilor si, la fel de important, care risipesc energia. O necesitate stringenta, cu deosebire in situatia de criza economico-financiara pe care o parcurg firmele romanesti si o buna parte din ceta­tenii tarii.

Deci – stop risipei – reprezinta apelul la rezolvarea eficienta si de durata si pe aceasta cale a economisirii combustibililor!

Alte informatii despre dezbatere le aflati de la dna Cristina Miu, asistent executiv APMCR, tel.: 0724.283.881.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 65 – noiembrie 2010, pag. 39

 

Autor:
Ciprian ENACHE

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2010/11/28/schiedel-sfidarea-crizei-cosurile-de-fum-si-economisirea-energiei/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.