«

»

Complex hotelier „CONACUL DOMNESC”

Share

Antreprenor: MARELVI CONSTRUCT SRL, Suceava

Investitor: LOIAL IMPEX SRL, Suceava

Proiectant general: ADIM PROIECT SRL, Suceava

Proiectanti de specialitate: EXPERT PROIECT SRL, Suceava – rezistenta, LOIAL IMPEX SRL, Suceava – instalatii

 

Complexul Hotelier „CONACUL DOMNESC”, din localitatea Scheia, judetul Suceava, este realizat pe amplasamentul fostei „Case a Agro­nomului”, infiintata in anul 1959 in urma unor transformari efectuate la un vechi conac boieresc.

Lucrarile de modernizare si extindere a spatiilor pentru Complexul Hotelier au fost executate dupa achizitionarea cladirii de catre firma LOIAL IMPEX.

Complexul este compus din trei corpuri:

• corpul A gazduieste receptia, o sala multifunctionala si spatii de cazare;

• corpul B este destinat in intregime spatiilor de cazare;

• corpul C are la demisol o crama traditionala si la parter un restaurant cu doua saloane.

Pentru adaptarea constructiilor la noua destinatie s-au executat dezafectari ale unor portiuni de pereti interiori, camasuirea stalpilor si suprabetonari ale unor plansee pentru marirea capacitatii portante, realizarea unor compartimentari usoare cu pereti din gips carton.

Au fost inlocuite portiuni de sarpanta deteriorata si grinzi din lemn aflate in componenta planse­elor si au fost refacute pardoselile si termoizolatiile.

La corpul C, la demisol, au fost consolidate boltile, prin executarea unui planseu din beton armat, de care s-a suspendat zidaria din cara­mida, prin procedeul de bulonare.

Au fost refacute, in totalitate, instalatiile sanitare, termice, electrice si de ventilatie.

La toate cele 3 corpuri de cladire au fost realizate finisaje moderne, cu materiale de calitate superioara: placaje si panotaje din lemn masiv, placaje cu faianta si gresie, tavane decorative din gips carton si var lavabil la pereti, in culori diferite, in functie de destinatia spatiilor.

Prin lucrarile de buna calitate, executate de MARELVI CONSTRUCT SRL Suceava, s-a obtinut o cladire cu spatii generoase, functionale si cu o estetica deosebita.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 66 – decembrie 2010, pag. 26

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2010/12/28/complex-hotelier-conacul-domnesc/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.