«

»

GEOSOND: Ancore si micropiloti injectati

Share

Societatea GEOSOND SA este o societate pe actiuni cu capital integral privat, infiintata in anul 1994, domeniul principal de activitate fiind lucrarile de geotehnica aplicata in constructii; este o firma dinamica, adaptata cerintelor societatii moderne, atu-ul sau principal fiind cei peste 16 ani de experienta in domeniu.

Incepad din anul 2006 societa­tea GEOSOND SA isi desfasoara activitatea in colaborare cu firma Himmel und Papesch GmbH & Co. KG din Bebra – Germania, devenind astfel membra a grupului HuP, moment de inceput pentru introducerea de noi tehnologii pe piata constructiilor din Romania. Tehno­logia barelor autoperforante Ischebeck® Titan a fost aplicata pentru prima data de catre GEOSOND SA in anul 2006 in diferite proiecte de consolidare pe DN 10, DN 13, DN 1.

 

Tehnologia autoperforanta Ischebeck® TITAN

Domeniul de aplicare – tehnologia consta in utilizarea de bare profilate autoperforante Ischebeck® TITAN pentru realizarea lucrarilor de ancorare in domeniul geotehnicii, in constructii ingineresti, ca elemente de stabilizare si armare a pantelor, taluzurilor, a tera­sa­mentelor din zone supuse alunecarilor, in terenuri cu roci slab coezive ori fisurate sau alterate, sau ca micropiloti pentru lucrari de consolidare.

Principiul metodei – consta in forare cu introducerea concomitenta a barelor autoperforante; sapa ramane in foraj iar mentinerea peretilor gaurii de sonda se realizeaza cu ajutorul suspensiei de ciment; ulterior se reali­zeaza injectarea propriu-zisa a micro­pilotilor / ancorelor.

Utilaje – pentru executie se folo­sesc instalatii de foraj specializate insotite de unitati de pompare adecvate – malaxor si pompe de injectie cu debit variabil si presiuni de lucru pana la maximum 90 bar.

Barele autoperforante sunt rea­lizate din otel inalt aliat cu Titan cu ca­racteristici fizico-mecanice superioare si rezistenta sporita la coroziune (Duplex) – rezistenta la rupere variaza intre 220 si 2200 KN in functie de diametrul barei. Stabilitatea este asi­gurata prin forma speciala a filetului, care confera tijei o aderenta superioara la materialul in care este introdusa, de cca. 2,4 ori mai mare decat la celelate tipuri de tije utilizate.

Aplicatii

• Ancoraje:

Consolidarea versantilor si a talu­zurilor; consolidarea zidurilor de sprijin; sustineri temporare ale excavatiilor adanci; sisteme moderne de stabilizare a versantilor.

Micropiloti:

In zone cu conditii dificile si reduse de acces/inaltime; fundatii de structuri noi; consolidarea structurilor existente; reducerea tasarilor si/sau deplasarilor; realizarea de ziduri de sprijin; imbu­natatirea stabilitatii pantelor.

Avantaje

Nu necesita pre-forare sau tubare temporara; injectarea foarte buna a terenului; protectie sporita la coroziune; posibilitatea de lucru in zone inguste/cu acces dificil; productivitate ridcata.

In cei peste patru ani de aplicare, datorita avantajelor sale (productivitate ridicata in conditii dificile de acces, reducerea costurilor), utilizarea barelor autoperforante Ischebeck® TITAN s-a dovedit a fi o alternativa eficienta fata de tehnologiile clasice, fiind din ce in ce mai prezenta in aplicatiile ingineriei geotehnice.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 66 – decembrie 2010, pag. 30

 

Autori:
ing. Petre UTA,
ing. Raluca PASCALAU – GEOSOND SADaca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2010/12/28/geosond-ancore-si-micropiloti-injectati/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.