«

»

HARSCO INFRASTRUCTURE: 2010 – reconfirmarea profesionalismului

Share

In urma cu un an, in noiembrie 2009, firma Hünnebeck Romania, fosta Baviera, a devenit HARSCO Infrastructure Romania – filiala din Romania a concernului Harsco Corporation. Aceasta modificare a condus la o mai buna cunoastere a filialei din Romania si a impus ridicarea nivelului de profesionalism, in concordanta cu apartenenta la un astfel de concern, cu o capitalizare bursiera de 2 miliarde de USD si o cifra de afaceri de 3 miliarde de USD in anul 2009.

Astfel, in conditiile economice dificile din 2010, HARSCO Infrastructure Romania si-a consolidat pozitia de furnizor de solutii si echipamente (cofraje si schele) pentru proiectele de constructii de infrastructura si industriale. Impreuna cu clientii nostri am dezvoltat un parteneriat solid, bazat pe solutii tehnice eficiente si optime, solutii care au implicat multe ore de pregatire a echipamentelor din punct de vedere tehnologic si logistic, multe ore de proiectare ale inginerilor din departamentul tehnic, precum si asistenta tehnica in santier, efectuata cu profesionalism de catre intreaga noastra echipa.

In cele ce urmeza, asa cum este firesc la final de an, dorim sa va prezentam succint principalele proiecte din 2010, aflate inca in derulare sau incheiate.

 

Complexul Energetic Turceni – cea mai mare termocentrala din Romania si una dintre cele mai mari din Europa, care poate asigura 11% din consumul anual de electricitate al Romaniei. Harsco Infrastructure Romania a livrat echipamente si solutii de cofrare si access la inaltime pentru proiectul de moder­nizare si executie a instalatiilor de desulfurare. In cadrul acestui pro­iect, pe langa planificarea si optimizarea activitatilor de turnare, Harsco Infrastructure Romania a realizat si cursuri de instruire pe santier inainte de inceperea lucrarilor in scopul utilizarii cat mai corecte si eficiente a echipamen­telor dar si pentru asigurarea tuturor masurilor de siguranta.

Podul Calafat-Vidin – reprezinta al doilea pod peste Dunare care conecteaza Romania si Bulgaria, urmand sa intre in functiune la sfarsitul anului 2011. Aceasta inves­titie este derulata in colaborare cu statul bulgar, partea care ii revine Romaniei fiind executata de firma AZVI – antreprenor general, impreuna cu principalul subantreprenor – CCCF.

In cadrul acestui proiect, Harsco Infrastructure Romania a furnizat intregul echipament Infrakit, sistem utilizat anul acesta in premiera in Romania. Infrakit-ul este un sistem de sustinere a grinzilor prefabricate, format din popi cadru de mare capacitate si grinzi modulare metalice. Elementele constructive ale sistemului se moduleaza usor si simplu, pretandu-se oricarei geometrii a cailor de rulare.

Reabilitare si extindere la 4 benzi a centurii rutiere a muni­cipiului Bucuresti – Harsco Infrastructure Romania a fost principalul furnizor de cofraje si solutii de co­frare pentru compania Romstrade, proiect care a implicat solutii tehnice complexe pentru a nu intrerupe traficul in zona si realizare in termenul prevazut.

Stadionul „CLUJ ARENA“ – va avea o capacitate de 30.596 locuri, urmand a fi omologat de catre UEFA la cea mai inalta categorie, Elite. In cadrul acestui proiect, cea mai mare provocare a fost turnarea grinzilor de gradena, in cazul carora Harsco Infrastructure Romania a oferit o solutie de cofrare utilizand doar echipament standard, nefiind necesara realizarea de confectii speciale. Esafodajele ID15 impreuna cu sistemul de juguri SG au permis modelarea grinzii sub unghiuri mai mari de 40°.

De asemenea, Soseaua de centura a municipiului Arad – proiect sustinut de JV FCC – PORR Technobau und Umwelttechnik AG/PORR Construct SRL, Centura ocolitoare Constanta – proiect atribuit asocierii FCC Construcción SA/Astaldi SpA, Autostrada Arad-Timisoara – avand constructori pe Astaldi, PORR si FCC Construcción sunt doar cate­va din proiectele mari pentru care compania Harsco si-a oferit serviciile.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 66 – decembrie 2010, pag. 8

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2010/12/28/harsco-infrastructure-2010-reconfirmarea-profesionalismului/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.