«

»

Filozof si… filozofii!

Share

Se spune din batrani ca daca tacea… filozof ramanea! Dar, la noi, pentru unii… gura pacatosului adevar graieste!
Cugetarea i se potriveste perfect primului si unicului carmaci al treburilor tarii din ultimii sase ani, care este suparat pe toata lumea care-l inconjoara (chiar si pe apropiatii numiti tot de el) apropiati care se pare ca nu-l mai asculta… orbeste. De exemplu, suparare mare pentru ca nimeni, deci nici unsii sai, nu l-a invitat la radio sau la TV la cumpana anilor pentru a se adresa „romanilor lui“ cu eterna urare de „sa traiti bine!“.
Pai daca nici ei… atunci…?
A trecut de acum primul an al celei de-a doua „domnii“ portocalii si 2011 se anunta unul cu mari dificultati economice si sociale. Se prefigureaza, totusi, un… bine peste 10 – 20 – 50 de ani. Sa vezi atunci trai pe vatrai. Pana atunci nu ne ramane decat sa-l suportam cu fidelitate pe primul „jucator“ al tarii, un maestru in fente si driblinguri cu care a hipnotizat de cateva ori numerosii sai ageamii.
Pentru toti acesti „credinciosi“ ai stapanului, „conducatorul“ da cu consecventa, pe langa din ce in ce mai putina paine, mult circ! Sugeram sa se instituie de urgenta si sa se daruiasca inimosului sau electorat portocaliu medalia sau ordinul anticomunismului, antimineriadelor, anti-Iliescu, anti, anti, anti… distinctii cu care prostii se vor fali cu tinicheaua pe piept dar cu burta goala. Mai saraci, mai chinuiti, mai rabdatori, dar cu coada sus ca scapa de comunisti, de mineri, de Iliescu, de moguli…
Dupa mai bine de un cincinal nimic din suferintele tuturor nu s-a ameliorat, gestul disperat de la sfarsitul lui 2010 al electricianului TVR Adrian Sobaru demonstrand posibilitatile din ce in ce mai reduse de supravietuire intr-o tara asa-zis europeana. Faptul acesta, vazut si revazut de romani dar si de numerosi telespectatori de pe intregul glob, n-a miscat cu nimic si pe nimeni din conducerea tarii, el ramanand catalogat la „fapt divers“. Adrian Sobaru a recurs la acest gest nu din bravada ci din cauza conditiilor mizere la care sunt supusi numerosi altii ca el.
Acest om simplu cu familie si raspunderi ca atare n-a gustat si mai ales n-ar fi vrut sa guste la nesfarsit din „bunavointa“ celor imbuibati care de Paste si de Craciun si numai in prezenta camerelor de luat vederi (sa-i vada electoratul… de!) impart ternele si vesnicele sacose cu trei mere si doua portocale. In restul anului tacere si mormant pentru cat mai multi.
Statul la cozi pentru o ciosvarta, o sarma si o fasole ar trebui sa ocupe un loc central in cartea recordurilor pe mapamond.
Ce nu inteleg in ruptul capului vajnicii tembeli portocalii este ca „jucatorul“ se… joaca de-a baba-oarba cu toata lumea si cu soarta tuturor. Si prostimea tace si crede. Cand vezi turma de oi credincioase care se schimba anual la guvernare dar cu acelasi cioban in frunte, ministri fara opinii, fara raspundere, fara bun simt pentru cei care din greu si din putinul pe care il au ii alimenteaza cu salarii din taxe si impozite care, ca numar, au depasit orice inchipuire, iti vine sa-ti iei zilele ca Adrian Sobaru.
O patachina blonda si avuta, foarte solicitata pe ecranele TV (nu stiu in ce calitate si pe cine reprezinta) vine si spune ca nu este normal din punct de vedere crestin sa recurgi la suicid. Dar este moral, cucoana, sa accepti la nesfarsit conditiile create de 20 de ani incoace de gasca de „baieti destepti” care sfideaza orice si pe oricine din afara ei cu opulenta neintalnita nicaieri in lume? Atentie la ce s-a intamplat in Tunisia si Egipt!
Ne intrebam la nesfarsit unde sunt banii? Explicatia pentru prosti ca actualmente consumam mai mult decat producem si ca atare suntem nevoiti sa apelam la credite externe a devenit o gogotita.
Consecvent cu „adevarurile“ pe care le rosteste OMUL, la inceputul lui 2011 a spus ca Romania are bani. Atunci de ce ne mai imprumutam? De aici si urmatoarele intrebari.
De ce sectorul constructiilor a regresat „spectaculos“ in anii portocalii deregland si distrugand ramuri intregi producatoare de bunuri si servicii aducatoare de venituri la buget?
De ce nu se creeaza locurile de munca promise pana la saturatie?
De ce se cheltuie cu nonsalanta bani pentru „frunze turistice“, pentru tot felul de aniversari cu tenta politica, locuri unde se risipesc sume enorme?
De ce nu se finalizeaza niciun dosar de coruptie?
Cine sa mai creada in Parlamentul tarii unde destui membri ai sai sunt inculpati, infractori, corupti etc?
Unde sunt banii bugetului si cum sunt ei folositi?
De ce se finanteaza cu bani grei aliantele si grupurile parlamentare fidele guvernarii actuale?
Pe buletinul de identitate sau cartea de identitate toti cetatenii acestei tari sunt romani chiar daca provin din diverse etnii. Atunci de ce iei tu Guvern sau Parlament banii romanilor ca sa dai in plus unui grup de romani mai romani decat romanii?
Iata deci intrebari la care nimeni dintre cei vizati nu raspunde. Peste 5 milioane de sustinatori portocalii sufera si ei dar tac chitic. Asa ca, asta ati vrut, asta, din pacate, traim cu totii.
In rest, un an 2011 mai bun decat 2012.Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2011/02/03/filozof-si-filozofii/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.