«

»

Imobil de birouri – CUBIC BUSINESS CENTER

Share

Antreprenor: Imsat muntenia sa, Bucuresti

Antreprenor general: Baupartner srl, Ploiesti

Beneficiar/investitor: Cubic Center Development sa

Management de proiect: Atelier 2000 srl

Proiectant general: Design unit srl

Proiectant instalatii hvac: Miga Airvent srl

Proiectant instalatii sanitare: General Lux Therm srl

Proiectant instalatii electrice: Cons-eng Co srl

 

Imobilul de birouri clasa A „CUBIC BUSINESS CENTER”, este situat pe Sos. Pipera-Tunari. La nivelul pro­iectelor din anul 2007, a fost desemnat de WSP ca fiind cladirea, de acest tip, cu cel mai inalt standard din Romania.

Constructia are Sd = 44.000 mp si un regim de inaltime 3S + P + 12E + etaj tehnic. In cele 3 nivele de la subsol sunt 507 locuri de parcare. Spa­tiile de birouri se desfasoara pe o suprafata de 27.400 mp.

Societatea IMSAT MUNTENIA SA  a executat instalatiile interioare de incalzire, climatizare, ventilatii, sani­tare si stins incendiu, electrice, curenti slabi, BMS, precum si rete­lele exterioare de apa-canal.

Centrala termica, echipata cu cazane Viessmann (3 x 1.500 KW), a fost instalata intr-un spatiu special, amenajat la subsolul 1 al imobilului. Fiecare cazan are tablou propriu de automatizare.

Spatiile de birouri sunt incalzite si racite cu ventiloconvenctoare TRANE cu 4 tevi, cu aport de aer proaspat si umidificare.

Gospodaria de apa pentru incen­diu, amplasata la subsolul 3 este com­pusa din: rezervor din beton, (cu volum util de 400 mc pentru hidranti interiori, hidranti exteriori, sprinklere si drencere), si 3 grupuri de pompare.

Distributia principala de joasa tensiune furnizeaza energie pentru urmatoarele servicii: iluminat si prize, incalzire, ventilatie, desfumare si sisteme de climatizare, lifturi de pasageri si marfuri, hidrant si grupuri de pompare, CCTV si sisteme de securitate.

Pentru securitatea constructiei, usile sunt monitorizate si actionate prin contacte electrice; exista, de asemenea, un circuit TV inchis care monitorizeaza toate partile comune ale cladirii.

Un sistem integrat de management al cladirii (BMS), monitorizeaza comanda tuturor echipamentelor de instalatii. Este astfel conceput ca sa controleze sistemul de securitate, comutarea luminii, sistemul de alarma la incendiu, alarma liftului, sistemul de sprinklere, echipamentele de pompare si controlul sistemului de climatizare. Monitori­zarea se face de la un calculator central, situat in biroul de management securizat, astfel incat administratorul cladirii poate asigura confortul continuu al ocupantilor acesteia.

Lucrarile de calitate deosebita si materialele utilizate au condus la realizarea unui mediu de lucru sanatos, de inalta performanta, precum si efici­enta energetica ridicata.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 67 – februarie 2011, pag. 49Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2011/02/11/imobil-de-birouri-cubic-business-center/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.