«

»

ALUPROF SA – implicata in Campionatul European de fotbal 2012

Share

Pentru iubitorii meciurilor cu balonul rotund se apropie cu pasi repezi Campionatul European de fotbal EURO 2012.

Deoarece in 2012 Polonia si Ucraina vor fi organizatoarele lui EURO 2012 s-a impus realizarea catorva stadioane de mare capacitate pentru a putea prelua fluxul mare de microbisti si nu numai, spectatori care vor veni sa urmareasca meciurile echipei favorite sau pur si simplu sa vada un meci de fotbal.

Pornind de la asemenea considerente guvernul polonez a hotarat executia in conformitate cu normele europene a patru noi stadioane moderne. Pentru polonezi vor fi, deci, patru noi motive de mandrie nationala: Stadionul National din Varsovia, PGE Arena Gdansk, stadioanele din Poznan si din Wroclaw. Pentru ca sunt adeptii lucrurilor de buna calitate, facute din resurse autohtone, polonezii au decis executia tuturor celor patru stadioane cu sisteme din aluminiu Aluprof, sistemele utilizate fiind MB-SR 50, Spectral, MB-60. Investitia este de aproximativ 45 milioane de euro. Durata estimativa de constructie a celor patru stadioane este de 3 ani.

 

Stadionul National din Varsovia urmeaza sa gazduiasca 55.000 spectatori, iar meciurile care se vor juca pe el sunt cel de deschidere a campiona­tului, un sfert de finala, si o semifinala. Stadionul are fatada inspirata din culorile nationale ale Poloniei, amintind mai exact de steagul national alb-rosu fluturand in bataia vantului.

Sub gazonul stadionului este prevazuta o parcare pe doua nivele care sa permita accesul a 1.800 masini. Termenul de finalizare a stadionului propus de catre executant este sfarsitul lunii mai 2011. Desi nu mai este mult pana atunci, iar lucrarile pe santier sunt in plina desfasurare, se poate constata ca stadionul a prins deja contur si urmeaza sa arate cat se poate de repede asa cum l-au gandit arhitectii.

Un al doilea obiectiv al Euro 2012 realizat cu sisteme Aluprof este stadionul municipal din Wroclaw. Desi nu de aceeasi amploare, avand o capacitate de numai 43.000 spectatori, executia lui nu este de neglijat. Din cauza intarzierii lucrarilor, la data de 30 decembrie 2009, municipalitatea din Wroclaw a decis sa rezilieze contractul cu executantul de atunci si sa semneze la 18 ianuarie 2010 un nou contract cu compania Max Bögl, cea care reali­zeaza in acest moment stadionul. Noul executant si-a luat angajamentul sa termine stadionul pana cel tarziu la finele lunii iunie 2011.

Un atu in plus al stadionului si in special al loca­litatii Wroclaw este faptul ca datorita eficientei infrastructurii, la stadion pot ajunge, in maximum o ora, aproximativ 31.000 persoane. Asta si pentru ca soseaua de centura intalneste o multitudine de linii  de cai ferate, rute de autobuze si de tramvaie. Astfel, se realizeaza fluiditatea traficului iar spectatorii au posibilitatea sa ajunga foarte repede si usor la meciurile echipelor favorite. De mentionat ca pe stadionul municipal din Wroclaw vor putea fi urmarite trei meciuri din grupele campionatului european.

Pentru mai multe detalii va invitam sa vizitati site-urile noastre: www.aluprof.pl , www.aluprof.eu , www.aluprof.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 68 – martie 2011, pag. 14

 

Autor:
ing. Carmen Pascu – ALUPROF SYSTEM ROMANIADaca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2011/03/11/aluprof-sa-implicata-in-campionatul-european-de-fotbal-2012/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.