«

»

Fabrica de profile extrudate din aluminiu pentru industria aeronautica – Dumbravita, judetul Maramures

Share

Antreprenor: Antrepriza Montaj Instalatii SA, Baia Mare

Beneficiar: Universal Alloy Corporation Europe SRL, Dumbravita, judetul Maramures

Proiectanti: Aedilis Proiect SRL, Baia Mare – arhitectura, Arcolar srl, Baia Mare – rezistenta, Arcon serv srl, Cluj Napoca – refacerea stabilitatii terenului

 

Fabrica produce peste 2.000 tone/an profile extrudate din aluminiu, necesare la executia fuselajelor avioanelor.

Complexul industrial se intinde pe o suprafata de 13.500 mp si cuprinde 3 cladiri: doua hale de productie si un corp de cladire pentru birouri.

Hala nr. 1 (productie profile extru­­date) are L = 160 m (8 travei de 20 m); l = 60 m; inaltimea la coama 10 m. Structura: fundatii prefabricate din beton armat, stalpi prefabricati din beton armat; grinzi metalice transversale si pane metalice continue cu sectiune variabila, dispuse la interax de 5 m.

Hala dispune, pe deschiderea centrala si pe ultimele doua travei, de un turn cu inaltimea de 16,5 m, realizat din cadre metalice dublu articulate, cu stalpi avand sectiunea variabila si grinzi compuse cu sectiune constanta. Aceasta suprainaltare este necesara pentru manevrarea dispozitivelor de coborare/ridicare a profilelor extrudate in/din bazinele de racire cu diametrul de 4 m, rea­lizate la o adancime de 13 m fata de nivelul pardoselii.

Hala nr. 2 (prelucrare profile) are L = 100 m (5 travei de 20 m); l = 40 m; inaltimea la coama 9,30 m. Structura: fundatii prefabricate din beton armat, stalpi prefabricati din beton armat; grinda centrala continua cu 5 des­chideri, amplasate longitudinal si ferme metalice transversale cu deschiderea de 20 m, amplasate interax la 5 m.

Cladirea de birouri, cu regim de inaltime P + E, are structura mixta, cu cadre plane locale, realizate cu stalpi monoliti si grinzi prefabricate si zidarie portanta. Acoperisul este tip terasa si are perimetral un atic prefabricat de 75 cm inaltime.

Fabrica are asigurate toate utili­tatile necesare (energie electrica, apa, canalizare) si este dotata cu toate instalatiile pentru buna desfasurare a proceselor de productie.

Intrucat pe perioada de executie s-au observat fenomene de instabilitate a terenului, au fost efectuate si lucrari de consolidare si sistematizare pe verticala a acestuia.

Datorita lucrarilor de buna calitate, executate de specialistii Antreprizei Montaj Instalatii din Baia Mare, a fost realizata o investitie moderna, care a creat in aceasta zona a tarii 300 de noi locuri de munca.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 68 – martie 2011, pag. 22Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2011/03/11/fabrica-de-profile-extrudate-din-aluminiu-pentru-industria-aeronautica-dumbravita-judetul-maramures/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.