«

»

APMCR: Formarea profesionala si cresterea adaptabilitatii angajatilor si intreprinzatorilor din sectorul productiei de materiale pentru constructii

Share

Asociatia Producatorilor de Materiale pentru Constructii din Romania, in parteneriat cu Cobaty Romania, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti si Siveco Romania S.A. a inceput de la data de 01.02.2011 implementarea proiectului: “Formarea profesionala si cresterea adaptabilitatii angajatilor si intreprinzatorilor din sectorul productiei de materiale pentru constructii prin promovarea utilizarii noilor tehnologii.”

 

 

Proiectul se va derula pe o perioada de 3 ani si este cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritara 3: Cres­terea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor, Domeniul Major de Interventie 3.2. – Competente pentru competitivitate.

Obiectivul general il constituie imbunatatirea competentelor profesionale ale angajatilor din sectorul productiei materialelor pentru constructii (ocupati in functii de management, asigurarea calitatii, productie si dezvoltare) si a persoanelor fizice autorizate atat in productia de materiale pentru constructii, in organizarea si eficientizarea activitatii, cat si in comunicare si utilizarea TIC.

Cursurile desfasurate in cadrul proiectului sunt urmatoarele:

• Sisteme informatice de management;

• Management strategic;

• Managementul proiectelor;

• Managementul inovarii;

• Management logistic;

• Mentenanta utilajelor din industria materialelor pentru constructii (IMC) – principii, proceduri si modalitati de urmarire automata a procesului;

• Sistemul de calitate pentru produsele de constructii – introducerea pe piata si marcajul CE;

• Cerintele esentiale ale produselor pentru constructii reflectate in standardele europene armonizate, de profil;

• Produsele de constructii ecologice – definire, caracteristici, ciclu de viata;

• Cerinte pentru cladirile eficiente energetic conform legislatiei europene -studii de caz si bune practici;

• Anveloparea cladirilor de locuit – variante constructive si greseli frecvente aparute la realizare;

• Materiale pentru restaurarea monumentelor istorice – concordanta dintre principiile de restaurare si obtinerea materialelor specifice cu caracteristici ecologice;

• Basic IT Skills.

Cursurile se vor desfasura in opt locatii din tara, la: Iasi, Bucuresti, Cluj-Napoca, Sighisoara, Constanta, Craiova, Ploiesti, Timisoara.

In cadrul proiectului se vor instrui intr-un mod unitar si la scara nationala reprezentanti din cele peste 3000 de intreprinderi din domeniu, selectati dupa competente profesionale, dar si promovand egalitatea de sanse si conceptul imbatranirii active, astfel incat sa se reduca gradul de excluziune de pe piata muncii de la o anumita varsta.

Sustinute de lectori cu o prodigioasa activitate didactica si practica, provenind din mediile universitare si de cercetare, cursurile din cadrul proiectului vor determina o emulatie a domeniului, sperandu-se ca sustenabilitatea proiectului sa fie dovedita si dupa incheierea lui.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 69 – aprilie 2011, pag. 66



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2011/04/11/apmcr-formarea-profesionala-si-cresterea-adaptabilitatii-angajatilor-si-intreprinzatorilor-din-sectorul-productiei-de-materiale-pentru-constructii/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.