«

»

BASF: Lider prin solutii inovatoare

Share

Motto: Succes prin succesul clientilor nostri

 

BASF „The Chemical Company“ este lider mondial in domeniul chimic, avand un portofoliu de produse si sisteme de produse care acopera o paleta extrem de variata de domenii, de la industria alimentara pana la cea a constructiilor. BASF, companie consecventa cu valorile si principiile sale, este dedicata succesului clientilor sai.

BASF are un portofoliu impresionant de solutii si sisteme de produse dedicate domeniului constructiilor, portofoliu care cuprinde de la aditivi pentru betoane pana la sisteme de consolidare cu materiale compozite si protectie catodica, mortare pentru turnare, elemente de etanseizare, hidroizolare si pentru reabilitarea betonului, sisteme de pardoseli comerciale si industriale, dar si produse pentru izolare termica si fonica.

 

ADITIVI PENTRU BETON

In acest domeniu, BASF s-a angajat in dezvoltarea si furnizarea solutiilor optime din punct de vedere tehnic, atat de necesare sustinerii industriei producatoare de beton.

Pe o piata concurentiala si sub presiunea cerintei de crestere sustinuta a calitatii, industria betonului are de raspuns provocarilor care rezulta din nevoia de eficientizare a costurilor de productie, realizare de betoane stabile si mai fluide, durabilitate ridicata si calitate superioara a suprafetelor betonului.

Paradoxal, pentru a satisface simultan aceste deziderate, betonul trebuie sa inde­pli­neasca conditii contradictorii: sa aiba costuri minime si sa fie auto-compactant si stabil. Pentru rezolvarea acestor cerinte, BASF propune conceptul Smart Dynamic ConcreteTM.

Bazandu-se pe performantele polimerului RheoMATRIX, acest concept combina bene­ficiile betonului vibrat in mod traditional (costuri reduse din materii prime) cu avantajele betonului autocompactant (costuri reduse de punere in opera, durabilitate, calitatea suprafetelor).

In aceeasi arie de interes,  BASF ofera o tehnologie unica de accelerare a intaririi betonului X-SEED®, tehnologie care are ca efect favorizarea procesului natural de hidratare a cimentului de-a lungul intregii perioade de dezvoltare.

Comparativ cu  metodele traditionale de accelerare, de exemplu tratamentul termic sau utilizarea de acceleratori comuni, metode care afecteaza atat costul cat si durabilitatea betonului, X-SEED® nu influenteaza negativ proprietatile betonului intarit: nu favorizeaza fisurarea, nu afecteaza rezistentele finale, nu are efect de corodare a armaturilor.

Gama de produse BASF, structurata pe aplicatia finala a betonului, include si aditivi pentru beton transportat sau prefabricat, aditivi si produse auxiliare pentru betoane vibropresate, materiale si echipamente pentru betoane torcretate, aditivi pentru cimenturi, aditivi pentru controlul hidratarii, agenti de decofrare si agenti de tratare.

 

Sisteme de constructii

In aceasta categorie, BASF ofera clientilor sai produse dedicate lucrarilor de reprofilare, protectie si cosmetizare, mortare pentru repararea zonelor de trafic si pentru turnari de precizie, produse hidroizolatoare si pentru impermeabilizare, mortare pentru reparatii structurale si non-structurale, sisteme de produse pentru injectare fisuri sau reparatii de orice fel.

 

MORTARE

La nivel european, aproape jumatate din bugetul alocat constructiilor este cheltuit pentru lucrari de consolidare, reparatii si renovari ale constructiilor ingineresti si civile.

Pentru acest tip de lucrari a fost conceputa gama de mortare Emaco® pentru reparatii structurale si non-structurale, gama de produse caracterizata de stabilitate dimensionala, durabilitate, duritate si precizie.

Pentru lucrari de consolidare structurala BASF recomanda produsele sistem MBrace®, prin a caror utilizare este substantial imbunatatita ducti­litatea elementelor structurale si capacitatea de deplasare la solicitari seismice a  acestora. Pentru turnari de precizie (fundatii utilaje, turbine eoliene, generatoare etc.), structurale sau de monolitizare (montaj piloni poduri, stalpi etc.), gama de mortare Masterflow® pe baza de ciment sau rasini sintetice ofera solutia perfecta.

 

PLACaRI Si PROTECTIA SUPRAFETELOR

Pentru protectia teraselor sau acoperisurilor inclinate ale cladirilor, BASF ofera sistemele universale de impermeabilizare cu aplicare prin pulverizare – Coniroof®. Aceste sisteme sunt dezvoltate folosind tehnologii avansate pe baza de poliuretani, in scopul obtinerii de membrane etanse, monolitice. Avantajul major pe care il au aceste sisteme este acela ca aplicarea se poate face la rece, evitandu-se, astfel, generarea mirosului neplacut sau riscul de incendiu.

Sunt ideale pentru suprafetele verticale deoarece, prin modul facil de aplicare, permit rezolvarea detaliilor de constructie complicate.

 

PARDOSELI

Oferta Diviziei Pardoseli Performante BASF acopera toata gama de solutii necesare realizarii unor pardoseli performante, dar si realizarii acoperirilor de protectie, in cadrul constructiilor ingineresti, civile si industriale.

Sistemul de pardoseli Ucrete® prezinta toleranta la umiditate, nu contine  solventi si manifesta rezistenta excelenta la substante chimice si temperaturi ridicate, calitati care il recomanda pentru mediile industriale ostile.

Pentru zone comerciale, gama Mastertop® imbina calitatile tehnice de exceptie cu elementele arhitecturale decorative, texturi si culori adaptate pentru fiecare utilizator final (hoteluri, centre comerciale, spatii de birouri, spatii rezidentiale).

Gama Conideck®, dezvoltata prin utilizarea celor mai noi tehnologii pe baza de poliuretan si rasini epoxidice, ofera solutia ideala pentru protectia si impermeabilizarea parcarilor auto si a lucrarilor similare ca aplicatie.

 

MATERIALE PENTRU TERMOIZOLATII Si fonoizolaTii

Conceptul actual de dezvoltare durabila implica o abordare interdisciplinara si multicriteriala a conceptiei cladirilor, fara de care nu se poate realiza o buna calitate arhitecturala, un mediu interior agreabil, confortabil si sanatos, cu un consum de energie redus, atribute care definesc o cladire eficienta energetic.

Atunci cand vine vorba de o constructie noua sau de renovarea cladirilor existente, Neopor® ofera solutii de termoizolatie ideale pentru aproape toate componentele. Placile de Neopor® asigura o performanta de izolare termica superioara si un consum de materii prime cu pana la 50% mai redus decat EPS-ul conventional, ajutand la protejarea mediului si la economii de mijloace financiare.

Eficienta superioara a izolatiilor din spuma poliuretanica rigida din gama Elastopor® se poate pune in valoare sub forma de panouri sandwich (la constructiile comerciale si industriale), panouri cu fete flexibile sau spuma aplicata prin pulverizare „in situ“ (preponderent in sectorul rezidential).

 

Sistemele constructive BASF pe care le oferim sunt inovatoare, au aplicabilitate variata, prelungesc durata de viata a constructiilor in care sunt utilizate si adauga valoare prin costurile reduse de intretinere pe care le implica.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 69 – aprilie 2011, pag. 52Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2011/04/11/basf-lider-prin-solutii-inovatoare/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.