«

»

HEXADOME CONSTRUCT: Deschizandu-ne resurselor naturale…

Share

Existenta omului si a mediului sau este strans legata de lumina. Lumina constituie un element esential, ea generand viata pe pamant. Lumina reprezinta o parte incontestabila a vietii noastre cotidiene si ne influenteaza din punct de vedere fiziologic si psihologic. Iluminarea artificiala cauta, de altfel, sa acopere la maximum spectrul iluminarii naturale, ceea ce atesta unicitatea luminii naturale. Variabilitatea ei se dovedeste a fi extrem de benefica pentru confortul si concentrarea celor ce beneficiaza de ea. Folosirea ei judicioasa este un atu major pentru dezvoltarea calitatilor arhitecturale, energetice si de mediu ale unui imobil. Lumina naturala se manifesta, deci, ca stare de spirit prin excelenta.

 

In Hexadome, convingerile noastre se alatura acestor opinii de cunoscator si am facut din lumina naturala si mai ales, din lumina zenitala, centrul dezvoltarii solutiilor noastre ecologice originale, care aduc confort si economie de energie. Cantitatea de lumina zenitala este de trei ori mai mare decat cea disponibila la orizont, astfel incat iluminatul natural al cladirilor, prin acoperis, este o solutie extrem de eficienta.

 

Aplecarea asupra unor eventuale inconveniente legate de utilizarea luminii naturale ca: transferul termic, orbirea sau incalzirea determinata de radiatia solara din timpul verii, nu are sens decat daca avem ca subiect al analizei utilizarea si pastrarea iluminatului natural. Este ceea ce face CLIMATDOME. Sa acoperi la maximum nevoile de iluminare ale unui imobil cu lumina naturala nu inseamna sa faci concurenta iluminatului artificial care va fi necesar intotdeauna, ci dimpotriva, sa aperi interesele proprietarului sau ale beneficiarului unui imobil, in termeni de costuri energetice de exploatare, a caror evolutie se anunta exponentiala in anii urmatori.

 

Toate simularile pe care le-am facut pe tipuri de cladiri ne-au condus la aceeasi concluzie: folosirea in acoperis a produselor CLIMATDOME, pentru a profita de lumina zenitala, contribuie la o economie substantiala de energie (iluminat artificial, incalzire, climatizare).

 

Cele mai adaptabile solutii vor depinde, in mod esential, de tipologia cladirii si de pozitia geografica, in sensul ca nevoile nu sunt identice daca te gasesti la lasi sau Bucuresti. Pentru a va ajuta, am caracterizat solutiile noastre tehnice in functie de FLU (F pentru factor solar, L pentru lumina si U pentru coeficientul de transfer termic Urc) ale carui valori sunt interdepedente, caci imbunatatirea valorii uneia dintre aceste componente are repercusiuni imediate asupra celorlalte doua.

 

Va invitam sa vizitati site-ul nostru www.climatdome.com care este actualizat constant, cu noile noastre solutii tehnice sau cu instrumente care sa va ajute in luarea deciziei si in proiectarea cladirilor.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 69 – aprilie 2011, pag. 54

 

Autor:
director general Titus CostasDaca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2011/04/11/hexadome-construct-deschizandu-ne-resurselor-naturale/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.