«

»

CELCO SA: Traditie si inovatie

Share

Cu o experienta de aproape 40 de ani in producerea si vanzarea de BCA, SC CELCO SA Constanta nu se opreste la statutul pe care i-l confera traditia, ci aduce, in permanenta, noutati, atat pe segmentele de piata pe care este deja cunoscuta, cat si pe altele noi.

 

Principalele produse ale com­pa­niei, in ordinea lansarii lor pe piata, sunt:

1) BETONUL CELULAR AUTOCLAVIZAT (BCA) CELCO a fost primul produs lansat, inca de la infiintarea intreprinderii de prefabricate din beton celular autoclavizat, in 1973. Desi cu o cota foarte buna de piata inca de la inceput, produsul a cunoscut numeroase imbunatatiri in ceea ce priveste calitatea, caracteristica principala care-l diferentiaza de orice produs similar de pe piata fiind cea mai mica greutate specifica, de numai 400 kg/mc.  Se stie ca aerul inglobat in masa de beton este cel mai bun izolator termic. Asadar, principalul avantaj al acestei greutati reduse este izolarea termica excelenta a unui zid exterior obtinut din BCA CELCO de 35 cm grosime, caruia, conform calculelor energetice, nu ii mai recomandam niciun fel de izolare suplimentara. Fiind foarte usor, BCA-ul CELCO reduce costurile de transport, manipulare si punere in opera, ca sa nu mai vorbim despre incarcarea redusa a fundatiei si implicit, reducerea tuturor costurilor aferente constructiei. Daca cineva se intreaba cum rezista un asemenea material de zidarie, ii vom spune ca rezistenta BCA impusa de STAS este de min. 1,5 N/mmp, iar cea asigurata de BCA-ul CELCO cu aceasta greutate specifica redusa este aproape dubla decat impun normele europene (min. 2,5 N/mmp). De altfel, statisticile demonstreaza ca BCA-ul, ca material de zidarie, este, in conti­nuare, preferat de consumatori, in proportie de peste 60%, in primul rand datorita calitatii zidariei obtinute din BCA, comparativ cu alte materiale.

2) Adezivii Si mortarele CELCO au fost introduse in fabricatie ca o necesitate de a completa nevoile consumatorilor de BCA, primul produs realizat fiind mortarul de zidarie pentru BCA. Pornind de la aceasta premisa, s-a construit o fabrica moderna de producere a adezivilor si mortarelor CELCO, al carei flux tehnologic de dozare si amestecare a materiilor prime este asistat si controlat de computer. Este inutil sa mai spunem ca materiile prime sunt foarte atent selectionate pentru a obtine o calitate constanta a produselor finite. De altfel, avem implementat si certificat sistemul de management al calitatii, conform ISO 9001:2008, urmand ca, in decursul acestui an, sa se certifice si celelalte doua componente ale sistemului de mana­gement integrat (Mediu si SSO):

• Mortarul de zidarie pentru BCA CELCO ZID DD-M10. Incet – incet, piata materialelor de constructii a cunoscut noi solutii de zidarie, renuntand la clasicul mortar fabricat pe santiere. S-a mers, din start, pe o calitate superioara, obtinan­du-se, astfel, mortar marca M10, cu o rezistenta la compresiune de minim 10 N/mmp, care se aplica in straturi subtiri de 1-3 mm. Dintr-un sac de 25 kg de mortar de zidarie CELCO ZID DD-M10, la care se adauga 7 l apa, se zideste aproximativ 1 mc BCA CELCO. Aceasta este o solutie constructiva rapida si economica, cu un consum de manopera si materiale mult redus, concomitent cu o cres­tere a rezistentei zidariei, precum si o eficientizare termica, obtinuta prin eliminarea puntilor termice.

• Adezivii pentru placi cera­mice CELCO PLAC INTERIOR DD-C1 si CELCO PLAC EXTERIOR DD-C2 sunt urmatoarele tipuri de adezivi produse in noua fabrica de adezivi CELCO. Pe o piata aglomerata, cum este cea a adezivilor si mortarelor, CELCO a cautat sa aduca un plus obtinand produse de o calitate ridicata la un pret redus.

• Adezivul pentru polistiren CELCO TERM DD-T3 este un mortar adeziv utilizat pentru lipirea placilor de polisti­ren, pentru reali­zarea stratului de protectie cu insertie de plasa din fibra de sticla, pentru imbunatatirea izolatiei termice a peretilor exteriori. Caracte­ris­tica principala este aceea ca  CELCO TERM este foarte rezistent la ume­zeala si inghet, precum si la socuri si orice alte intemperii. Daca pentru lipirea placilor de polistiren, consumul este de 3,5 – 4 kg/ mp, pentru spacluire acesta este de 2,8 – 3 kg/ mp.

• Mortar pentru tencuieli driscuite CELCO TINCI DD-MTI8 este un mortar special, industrial, uscat, puternic aditivat pe care il recomandam la interior si exterior, ca tencuiala fina pentru netezirea tencuielilor brute si corectarea deni­velarilor acestora. Mortarul CELCO TINCI se aplica inaintea tencuielii decorative (zugraveli), minerale sau sintetice (vopsele), ca strat intermediar. Principala lui caracteristica este o granulatie foarte fina, atent selectio­nata de 0-0,5 mm si implicit, o aderenta si flexibilitate sporite.

3) Varul CELCO este cel mai nou produs al companiei. In 2008, in Comuna Corbu din judetul Constanta, a intrat in functiune, pe harta industriei materialelor de constructii, cea mai moderna fabrica de var din Romania, investitie de peste 20 de milioane euro. Tehnologia performanta permite producerea tuturor tipurilor de var de cea mai buna calitate de tip CL90: var macinat pentru BCA, var macinat industrial, var hidra­tat insa­cuit si vrac, var bulgari, in con­ditii de siguranta maxima in exploatare si cu impact minim asupra mediului.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 69 – aprilie 2011, pag. 40Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2011/04/11/sc-celco-sa-traditie-si-inovatie/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.