«

»

SICERAM: Participare permanenta la Construct Expo

Share

Compania SICERAM SA – Sighisoara va fi prezenta, in calitate de expozant, si la editia din 2011 a targului specializat Construct Expo. Participand traditional si consecutiv, SICERAM SA este, deci, nelipsita la toate cele 18 editii ale evenimentului.

 

Produsele pe care le va prezenta cu acest prilej sunt cele deja cunoscute si renumite pe piata materialelor pentru constructii, si anume: sistemul de zidarii marca TERMOBLOC®; sistemele de invelitori ceramice: TERRA ROSA® – tigla natur; SMALTO® – tigla glazurata si angobata; TERRA ANTIQUA® – tigla antichizata (in cazul tiglelor glazurate, angobate si antichizate, ca si modele de tigla, aceste game vor cuprinde sortimentele BALTICA si FRANCIA); gama de produse cunoscuta sub denu­mirea TERRA RUSTICA® unde sunt incluse: pardoselile si placajele, atat cele manuale pentru interior cat si cele realizate mecanic, pentru exterior, precum si alte produse pentru restaurarea monumentelor istorice.

In plus, SICERAM SA va prezenta la expozitie o noutate „de ultima ora“. Este vorba de noul model de tigla mare, tip solz dublu, cu un necesar de 11-12 buc./mp, atat in varianta natur, cat si in cea glazurata si antichizata, menita a fi o alternativa mai putin costisitoare la acelasi tip de invelitoare, in versiunea clasica, unde necesarul este de 34 buc./mp. Acest produs va intra in fabricatie incepand cu luna aprilie. Pretul nou­lui model de tigla va fi cu aproximativ 25%-30% mai mic, pe metrul patrat, decat varianta clasica.

Trebuie sa mentionam un aspect imbucurator pentru compania noastra si anume ca, desi piata materialelor de constructii, per ansamblu, a inregistrat in anul 2010 o scadere fizica de 15% fata de 2009, scadere probabil mai accentuata pe segmentul de zidarii, SICERAM a realizat in ultimul an vanzari cantitative cu 16% mai mari pentru produsele de zidarie, comparativ cu 2009 (chiar si in aceste conditii, valoa­rea elementelor de zidarie vandute a scazut cu 0,02% din cauza reducerilor mari de pret inregistrate pe piata). Totusi, cresterea valorica de 66% pe segmentul de invelitori (in conditiile unei cresteri cantitative de 68%), a determinat o majorare cu 0,65% a cifrei de afaceri in 2010, aceasta atingand nivelul de 12,9 milioane de euro. In conditiile scaderii pretului de achizitie a produselor de zidarie, coroborata cu majorarea capacitatii de productie a diviziei de tigla, pentru anul in curs ne-am propus cel putin mentinerea cifrei de afaceri.

In vederea optimizarii fluxurilor de productie, vom reloca activitatea de realizare a produselor manuale si a caramizii pline pe platforma principala; prin investitiile suplimentare realizate in acest scop, se urmareste dublarea capacitatii de productie pentru aceste produse. Vechiul amplasament va fi folosit in exclusivitate pentru fabricatia foliei de polietilena pentru ambalaje.

Produsele companiei se pot vedea  in cadrul expozitiei, la standul D201-202 din Pavilionul Central, nivelul 4.50. Informatii suplimentare, la www.siceram.ro.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 69 – aprilie 2011, pag. 39Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2011/04/11/siceram-participare-permanenta-la-construct-expo/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.