«

»

Umili si umiliti!

Share

Sunt cuvintele care caracterizeaza cred cel mai elocvent starea in care a fost adusa cea mai mare parte a cetatenilor acestei tari, daca tara se mai poate numi spatiul in care ne ducem viata de la o zi la alta. Atat de mult asteptatele „libertate“ si „democratie“ si-au intors pe deplin sensurile in cei peste 20 de ani de la… revolutie devenind opusul spiritului lor generos.
Asa se face ca… ceausismul atat de hulit de actualii politicieni se zbenguie azi in voie in toate compartimentele vietii economico-sociale.
Este de notorietate faptul ca… clasa politica de dupa ’90, parca impotriva tuturor asteptarilor, insumeaza astazi in majoritatea ei pe cei mai tampiti, fuduli si cinici reprezentanti, aciuiti in asa-zisele partide politice, partide care mai de care mai de vaza cand este sa-si prezinte eficienta prezentei lor in viata actuala.
Tot felul de neaveniti traseisti pe la toate partidele cu prag electoral vin si emit enormitati inghitite fara discernamant de oamenii acestui popor necajit si la… cap.
Scuze pentru afirmatia de mai inainte dar, doar de aceasta data sa fiu si eu de acord cu spusele mai-marelui tarii care recent a afirmat intr-unul dintre judetele care-si doresc autonomie teritoriala ca poporul pe care il iubeste si-l conduce este un popor „limitat” si „neperformant”! Oare cu precadere cei peste 5 milioane de oameni care l-au reales pe el… nelimitatul si performantul?
Scurt si cuprinzator. Aceasta explica (daca mai era cazul) si justificarea tuturor masurilor pe care le-a luat pe unde a „ars el gazul“. Asa popor, asa tratament din partea celui care ar trebui sa aiba o alta conceptie despre menirea lui in fruntea statului. Chiar daca din pacate aceasta ar fi situatia el si credinciosii lui parteneri trebuiau si trebuie sa faca tot ceea ce este posibil sa indrepte situatia pe care o tolereza de ani si ani de zile.
Dar de ce sa faca un asemenea act caritabil cand este mai usor sa guverneze un popor… „limitat“ si „neperformant“.
Este suficient sa le umpli capul cu comunisti, moguli, iliesti si mineri ca sa domini o adunatura de oameni creduli la orice bazaconii debitate de cei care, vezi Doamne, nu sunt „limitati“ sau „neperformanti“. Ne-ar placea ca aceasta „gasca“ rasuflata sa nu mai pacaleasca la infinit oamenii.
Si pentru a nu pluti in consideratii sterile sa vedem si ce fac actualii guvernanti pentru a ne… convinge ca ei au un rol „istoric“ in a ne salva de la pieire.
In primul rand atentia le este indreptata in a acapara prin orice mijloace tot ceea ce se mai poate… fura din putinul de care se plange ca-l are tara!
In infrastructura rutiera, feroviara, utilitara, aeriana, marina etc. odata cu schimbarea ministrului de resort se sisteaza si lucrarile pe santiere. De fiecare data se da startul la un nou inceput, ceea ce inseamna alti beneficiari de sume pentru lucrarile respective, alte organizari de activitati, alti timpi pierduti in executie.
Eficienta nu? Eficienta cu care se lauda cu orice prilej toate jagardelele pasagere sau stabile din toate structurile statale.
Cum este posibil ca tara sa nu fie condusa dupa principiile democratice proprii tarilor din UE, iar aceasta sa stea si sa se faca de atatea ori ca nu… vede ce este in Romania? O tara fara Parlament functional. O tara guvernata de un singur om care pe masura putinelor sale competente profesionale a ajuns sa-si impuna cu ajutorul coalitiei de la putere si cea de-a treisprezecea asumare a raspunderii pentru inghetarea platii celor 50 de procente din leafa cadrelor didactice care juridic si-au castigat acest drept legiferat anterior in Parlament.
Democratia este cum vor ei si nu cum ar fi drept sa existe si sa functioneze.
„Nu sunt bani“ se repeta la nesfarsit, „tara nu are bani“… .
Dar pentru parangheliile electorale organizate fara pic de bun simt, manifestari care cresc ca intensitate pe masura ce ne apropiem de anul electoral 2012 sunt bani, nu?
Cum poate fi perceput bairamul cu surle si trambite organizat recent pentru a doua oara in mai putin de un an de zile de catre fluturasul de Bucovina, maestru lingau al protipendadei democrat-liberale?
Lume si lume purtatoare de straie si obiceiuri traditionale au cheltuit, suntem siguri“ sume impresionante. De unde oare, daca biata noastra tarisoara nu are pentru a plati pensiile si salariile recurgand la mila FMI-ului?
Aceasta-i intrebarea la care ar trebui sa raspunda si sa convinga cei avizati.
Apoi de unde bani pentru tot felul de… miluieli din partea partidelor care, se stie, sunt finantate si de la buget?
Fiti siguri ca nu va va raspunde nimeni pentru ca poporul este limitat si neperformant. Adica poate fi umilit fara nicio rezerva.Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2011/05/03/umili-si-umiliti/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.