«

»

Descopera fata nevazuta a casei tale – CASA CU NUFERI, SNAGOV

Share

Pentru cei dornici de constructii mai deosebite dar si cu posibilitati materiale corespunzatoare, sugestiile ce urmeaza pot fi de bun augur in crearea unui mediu ambiant dintre cele mai relaxante.

Despre ce este vorba?

 

Beneficiind de o priveliste de poveste a lacului Snagov, „Casa cu nuferi” situata aici este unul dintre cele mai reusite proiecte de renovare, care aduce in prim-plan ideea de mansarda locuita. Desi proiectul a presupus o serie de modificari la configuratia existenta a casei, proprietarii au optat pentru extinderea pe verticala, in vederea valorificarii la maxim a spatiului.

Forma sarpantei a constituit provocarea cea mai mare pentru noua redefinire a spatiului. Sub acoperisul in panta s-a dezvaluit un spatiu generos, organizat pe doua niveluri.

Incaperile de la mansarda au fost proiectate pentru a beneficia de o distributie optima a luminii, o atentie maxima fiind acordata alegerii feres­trelor de la mansarda si pozitionarii lor corecte, care sa permita o mane­vrare usoara si sa faciliteze accesul la privelistea lacului cu nuferi roz.

Al doilea criteriu important pentru redefinirea spatiala a fost chiar flexibilitatea caracteristica mansardei, care permite o amenajare fara pereti de sustinere obligatorii, ca in cazul incaperilor situ­ate la nivelurile inferioare ale casei. Astfel, s-a renuntat la peretii despartitori in favoarea stalpilor de sustinere si a grinzilor aparente.

Noul interior de la mansarda beneficiaza mai mult de o compartimentare spatial-vizuala, decat de una fizica. Se pot distinge, cu usu­rinta: spatiul de odihna, bucata­ria, spatiul de relaxare, singura incapere care a necesitat o delimi­tare clara fiind baia.

Amenajarea incanta prin stilul rustic abordat, proprietarii optand pentru un mobilier simplu, din lemn, covoare din lana cu motive tradi­tionale, completate de o serie de accesorii populare: stergare brodate, cosuri de nuiele, tesaturi si vase traditionale.

Spatiul destinat odihnei este un living generos, luminat de mai multe combinatii de feres­tre de mansarda cu elemente verticale care, pe langa aportul de lumina naturala, facili­teaza accesul direct la privelistea lacului.

Pentru controlul cantitatii de lumi­na din living, proprietarii au ales rulouri interioare pentru ferestre care, pe langa rolul strict functional de filtrare a luminii in functie de confortul dorit pe par­cursul intregii zile, personali­zeaza si interiorul.

Stilul in care e amenajata buca­taria se aliniaza celui abordat in intreaga casa: cufere vechi din lemn, pictate in stil traditional, covoare tesute din lana, scaune din lemn vopsite in albastru, stergare din in.

Aceleasi tendinte se pastreaza si in baie. Cada zidita invita la rela­xare, iar prin cele doua ferestre de man­sarda situate la inaltime joasa se deschide aceeasi priveliste feerica.

Intre peretii albi, in ton cu obiec­tele sanitare si accesoriile de baie indigo, s-a conturat un contrast reusit. Toate elementele se completeaza cu moti­vele rustice: covorul traditional, ulciorul cu apa pictat si vasul cu apa pentru spalat.

Intreaga locuinta amenajata la mansarda respira un aer rustic. Bogatia spatiala formeaza un echilibru perfect cu bogatia de lumina natu­rala si cu cea spirituala, reflectata de prezenta elementelor decorative traditionale. Deschiderea vizuala a casei intregeste imaginea linistita a lacului cu nuferi roz, spatiul locuibil si privelistea incantatoare facand parte din acelasi cadru de poveste.

Daca va incumetati sa vedeti pe viu ceea ce s-a prezentat mai inainte, suntem siguri ca nu aveti decat de castigat.

Sursa: www.velux.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 70 – mai 2011, pag. 30Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2011/05/11/descopera-fata-nevazuta-a-casei-tale-casa-cu-nuferi-snagov/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.