«

»

SOUDAL: Modalitati pentru economisirea energiei (II)

Share

Izolatia este baza locuintei pasive

Intr-o locuinta pasiva ferestrele ocupa, de cele mai multe ori, o suprafata mare. De aceea, este foarte importanta asigurarea unei etansari adecvate a contactului dintre rama si perete.

Datorita utilizarii tehnologiilor moderne si a unor materiale cu un grad sporit de izolare termica si acustica se poate asigura ermetizarea suprafetei exterioare a cladirii.

Montarea adecvata a ferestrei locuintei pasive din Wroclaw – Polonia a fost asigurata de compania Soudal, care a folosit setul de produse ce intra in componenta sistemului profesional de izolare Soudal Window System. Acesta este unul dintre cele mai importante elemente utilizate pentru construirea unei locuinte pasive, deoarece punctul de contact dintre rama ferestrei si perete este locul unde se pierde cel mai mult energia termica.

In cladirile pasive ferestrele de dimensiuni sporite sunt amplasate pe peretii din partea de sud. O ase­menea solutie permite trecerea unei cantitati sporite de lumina solara, care astfel incalzeste locuinta. In schimb, pentru a reduce pierde­rile de caldura iarna, ferestrele trebuie sa indeplineasca cerinte riguroase de constructie si sa fie imbinate etans in pereti.

Pe partea de interior a locuintei pasive a fost folosita o folie de fereastra speciala Soudal cu butil, care a fost introdusa pe toata lungimea tocului. Aceasta este indispensabila pentru asigurarea etanseitatii imbinarii si pentru elimi­narea punctelor de trecere a vaporilor de apa catre interiorul tocului.

Pentru umplerea rostului dintre toc si izolatia termica s-a utilizat spuma Soudafoam Gun Low Expansion Click & Fix.

Feres­trele cu gabarit sporit isi schimba dimensiunile ca urmare a diferentelor de temperatura, umiditate sau a altor factori externi. Montarea lor necesita nu numai cunostinte si calificari din partea echipei de montare, dar si utilizarea unor produse de foarte buna calitate. De aceea este foarte importanta alegerea unei spume de montaj adecvate, care sa asi­gure fereastra impotriva eventualelor deformari din cauza schim­barii dimensiunilor profilelor.

Spuma Soudafoam Gun Low Expansion Click & Fix este un material elastic ce asigura fereastra impotriva deformarii. Se caracterizeaza printr-un coeficient redus de conductibilitate termica, comparabil cu cel al izolatiei termice a cladirii cu ajutorul polisti­renului.

In partea exterioara a cladirii a fost utilizata folia de fereastra si banda de intindere, care asigura inchiderea din exterior a punctelor de contact dintre toc si polistiren.

 

Soudal Window System

Soudal Window System este o solutie verificata, atat in cazul unor proiecte exigente cum ar fi locuinta pasiva, cat si al constructiilor executate in stil traditional.

Toate materialele se caracteri­zeaza prin cea mai buna calitate si poseda aprobarile din partea Institutului de Tehnici de Constructie din Polonia (ITB).

Pentru izolarea termica si acustica a rostului dintre rama ferestrei si perete, compania Soudal ofera o gama variata de spume poliure­tanice – Souda­foam Gun.

• Low Expansion spuma Sou­da­­foam Maxi cu randament ridicat;

• spuma cu dilatare redusa Soudafoam Ferestre si usi;

• spuma standard Soudafoam Gun.

Pentru izolarea interioara, compania Soudal va recomanda folia de protectie impotriva vaporilor Soudal Folienband Inside sau siliconul elastic special Soudal Silirub, disponibil intr-o gama variata de culori. In ceea ce priveste folia de protectie Soudal Folienband Inside aceasta este in varianta cu lipire de pe o singura parte sau de pe ambele parti, acoperita cu un strat special care permite tencuirea. Folia se imbina foarte bine cu diferite tipuri de suporturi, fiind disponibila in mai multe dimensiuni.

La exterior se poate utiliza folia de protectie impotriva vaporilor Soudal Folienband Outside sau banda de dilatare Soudaband Acryl, caracterizata printr-o rezistenta foarte buna la conditiile atmosferice extreme.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 70 – mai 2011, pag. 32Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2011/05/11/soudal-modalitati-pentru-economisirea-energiei-ii/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.