«

»

Ura si la gara!

Share

Parca asa suna expresia de maidan exprimata de cei care dupa niste „succesuri” facile, gratie unei situatii conjuncturale, cred ca au dat inca o lovitura si-si pot continua nestingheriti drumul „triumfal” de imbogatire excesiva pe spinarea celor care vad in culoarea portocalie salvarea de comunisti, moguli, mineri… si alte fixuri bolnave.
Exemplele pe aceasta tema ne-au fost sugerate, cu destula larghete, de recenta reuniune a liderilor politici aflati de cam multi ani la putere. Putere de care tin cu dintii, putere care le-a permis si le permite insusirea discretionara a tot ceea ce inseamna economia si avutia tarii.
In aceste conditii se explica si faptul ca tara nu are bani. Nu are pentru ca sunt concentrati la un pumn de persoane, o gasca… care zi si noapte „trudeste” pentru binele tuturor. Si pentru ca tuturor sa le fie bine, adica si noua, muritorilor de rand, trebuie, mai intai, ca ei, salvatorii nostri, sa dispuna nu numai de bani si averi dar sa… dispuna si de felul in care trebuie sa traim noi ceilalti. Adica, supunere prin teroarea zilei de maine pe care ei tot promit ca o vor face sa fie una care sa-i multumeasca si pe cei necajiti.
Cata sfidare, cat cinism!
Altfel nu se explica buna dispozitie a celor din sala Parlamentului, care a gazduit Congresul Portocaliu, unde aproape toti vorbitorii au evidentiat ca ei sunt salvatorii nenorocirii in care a fost adusa tara dupa anul 1990 pana cand ei au acces la putere.
Si ca sa fie si mai clar pentru toata lumea persoana aceea „blonda si portocalie“ a spus sus si tare ca partidul pe care-l reprezinta trebuie sa intre de pe acum in campania electorala pentru 2012!
Ca si cum de cand ii stim ei ar fi fost si in alta ipostaza. De altfel „fruntasul“ lor a dovedit, in timp, ca singurul lucru la care se pricepe este tocmai o campanie electorala permanenta avand la baza aceleasi promisiuni dar cu rezultate contrare ca tot se contrazice in tot ceea ce spune si face.
Unii zic ca de vina sunt si cei peste 5 milioane de alegatori de la ultima votare prezidentiala. Altii spun ca nu este real ceea ce s-a intamplat si ca este vorba despre „cine numara voturile” si nu despre cine voteaza. Asadar, cine numara! Pai cine numara? Aceiasi profesionisti in acest domeniu, colectiv care se comporta aidoma profesoarei Miss Roberta, demonstratie intamplata nu de mult in adoptarea unor legi de capatai cand 80 de voturi reale au devenit subit 160, gratie aritmeticii care sta la baza pregatirii „inaltei cocotate“ pe scaunul parlamentar.
Si, apropo de Congresul Portocaliu, cei care mai sperau intr-o schimbare a strategiei viitoare pentru redresarea economico-sociala a tarii n-au auzit sau vazut cea mai timida intentie de program concret de dezvoltare, program care ar fi insemnat ceva pentru a iesi cu adevarat din criza prelungita in care ne aflam si ne vom mai afla. Fiti siguri de asta!
In conceptia persoanelor si partidului aflate in fruntea tarii, criza este ceva ca la circ: uite bila, nu e bila!
Pana acum nici nu mai stim de cate ori ne-am aflat in criza sau am iesit din ea. „Optimistii”, tot de-ai lor, spun ca vor face si vor drege, ca in 2012 totul sa fie bine si la vara… cald. Vara lor, desigur!
In rest, vorbind despre sectorul constructiilor, sector care chipurile va beneficia de miliarde de euro, n-am auzit pana in prezent decat despre niste sume „canalizate” pentru repararea unor drumuri judetene, terenuri de golf, terenuri de fotbal si bazine de inot in mediul rural (!?), finalizarea drumului montan spre Babele unde primii 2 Km asfaltati in toamna trecuta, din cei 16 Km, s-au si stricat, executarea unor lucrari pe centurile ocolitoare ale unor orase etc. Alte intentii cu adevarat constructive lipsesc cu desavarsire.
De aici si concluzia ca in Romania, cu doar cei 250 de Km de autostrada (100 de Km dinainte de 1990) si cu o infrastructura rutiera la pamant, mai-marii tarii n-au catadicsit sa faca altceva decat sa… asfalteze muntii sau sa-i indemne pe sateni sa practice fotbalul sau inotul, ca de conditii pentru a lucra campul parloaga, nici vorba.
In loc sa realizeze recolte, taranii sunt dotati cu galeti electorale sau, dupa cum se zvoneste, cu biciclete la viitoarele alegeri. O manevra portocalie care prinde la cei 20% homosexuali si 90% manelisti componenti ai poporului nostru, in acceptiunea mai-marelui tarii!
Daca „echipa” de conducere nu va avea mintea si vointa sa incurajeze munca prin investitii productive, deci revigorarea productiei si serviciilor, mult nu o vom mai putea duce cu importuri excesive si cu mana intinsa la mila… FMI.
Asa ca lucrul cel mai usor pentru actualii si „Doamne fereste!“ viitorii guvernanti este abandonarea expresiei „ura si la gara!”Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2011/06/03/ura-si-la-gara/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.