«

»

CISC: Atentie, candidati la titlul de expert CNCisC!

Share

Dupa cum se stie, anul trecut am adresat autoritatilor abilitate propunerea de a se introduce in COR (Codul Ocupatiilor din Romania) trei ocupatii noi (mai ales ca ele se practica de mai mult timp fara acoperire legala). Pana in prezent, insa, nu s-a miscat nimeni si nimic la cele trei ministere implicate in aprobarea acestei propuneri.

Ocupatii se refera la activitatea de „Monito­rizare a comportarii in situ a constructiilor“, (nici ea oficializata ca activitate in CAEN) dar cuprinsa in „Legea nr. 10 -1995 privind calitatea in constructii“ sub forma componentei sistemului calitatii „urmarirea comportarii in exploatare si interventii“.

Cunoscand, deja, inertia autoritatilor statului nostru in luarea unor decizii, supun spre discutie celor interesati propunerea referitoare la definirea ocupatiei de „expert in monitorizarea comportarii in situ a constructiilor“ care ar urma, in caz de insusire, sa fie chiar profilul „expertului CNCisC“. In felul acesta, comisia noastra, ca asociatie profesionala de specialitate (de fapt singura), ar atesta competenta pe cea mai inalta treapta de calificare in aceasta activitate, competenta care inglobeaza cunostintele si aptitudinile si ale celor cu atributii mai usoare (respectiv responsabilul cu urmarirea curenta si specialistul in urmarirea speciala).

In momentul de fata, dupa cinci ani de activitate, asociatia noastra nu mai are niciun expert validat astfel ca si fostii experti, ca si candidatii in pregatire, ar trebui sa se documenteze asupra conditiilor de indeplinit pentru a putea cere atestarea ca expert CNCisC.

In Buletinul Informativ CisC nr. 2 (martie – aprilie 2011) se afla propunerea noastra de verificare in vederea ates­tarii, iar cei ce se hotarasc sa candideze sunt rugati sa notifice dorinta lor la secretarul comisiei de atestare, acreditare si consultanta (doamna director ing. Angela ViSan), impreuna cu tema aleasa spre prezentare si un text de sustinere a cererii, pentru a putea stabili data prezentarii lucrarii si data colocviului aferent.

Membrii alesi ai comisiei de atestare, acreditare si consultanta precum si toti membrii asociatiei interesati in a deveni experti CNCisC sunt rugati sa-si formuleze primii observa­tiile la aceasta propunere.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 71 – iunie 2011, pag. 45

 

Autor:
dr. ing. Felician Eduard Ioan Hann – presedinte de onoare CNCisCDaca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2011/06/11/cisc-atentie-candidati-la-titlul-de-expert-cncisc/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.