«

»

PAC SYSTEMS: Factori cheie in confortul fizic uman

Share

Vara sau iarna, cald sau frig, reprezinta situatiile in care climatul interior al incaperilor noastre poate fi unul placut sau sortit disconfortului. In acest sens, tehnologia moderna vine in ajutorul oamenilor, furnizand aparate si instalatii specifice obtinerii si mentinerii unei atmosfere interioare cat mai placute, fie ca ne aflam acasa, la locul de munca sau intr-un spatiu de agrement.

Au aparut, astfel, o multitudine de sisteme de aer conditionat si incalzire. Ele sunt puse la dispozitia celor interesati pentru a-si asigura un climat cat mai apropiat de o vietuire decenta. Aparatura respectiva are in vedere si accesul oamenilor si firmelor la ea, in conditiile unor preturi atractive si o prestatie de calitate.

Unul dintre furnizorii de asemenea instalatii este PAC SYSTEMS din Oradea. Specialistii de aici mentioneaza in cele ce urmeaza utilitatea lor strans legata de sanatatea noastra.

 

Presiunea atmosferica, temperatura, umiditatea si mis­ca­rea aerului sunt factorii fizici ai atmosferei, ai microclima­tului care influenteaza direct organismul si prin aceasta, sanatatea populatiei. In acest sens, oscilatiile presiunii atmosferice influenteaza, in diverse grade, functiile orga­nismului, in raport cu particularitatile individuale. Asa se face ca scaderea presiunii atmosferice mareste retentia apei in organism, iar cresterea presiunii duce la eliminarea acestei ape prin gravitatie.

Perioda de crestere a presiunii atmosferice favorizeaza unele procese inflamatorii ca aparitia trombozelor si cresterea frecventei crizelor de astm bronsic. Tensiunile arteriale inregistreaza o crestere la persoanele sanatoase, in cazul oscilatiilor bruste si ample ale presiunii atmo­sferice, cauzand simptome de nevralgii, reumatism, scaderea capacitatii de munca etc.

Sunt nocive, de asemenea, atat schimbarile bruste sau excesive de temperatura cat si expunerea indelungata la temperaturi extreme. Toate acestea suprasolicita capacitatea de termoreglare a organismului, care este necesara pentru pastrarea unei temperaturi constante a corpului, provocand diverse afectiuni, cum ar fi: durerile de cap, nevrozele etc.

Variatiile umiditatii aerului influenteaza aparitia unor boli infecto-contagioase prin modificarea rezistentei organis­mului la actiunea directa a unor germeni microbieni si a unor virusuri. Efectul acestora ar putea fi prevenit prin recircularea aerului prefiltrat de particulele solide si uscat prin condensarea umiditatii si implicit, prin eliminarea gravita­tionala a condensului in exteriorul cladirii, acolo unde radiatiile solare vor finaliza procesul natural si ecologic.

Prin calculul capacitatii calorice si a debitului de aer reci­r­culat, inclusiv al aportului de aer proaspat, se poate realiza mentinerea unui climat bine echilibrat de 50% umiditate rela­tiva, recomandata, o temperatura constanta confor­tabila, un aport de oxigen din exterior controlat si o miscare lenta, respectiv o adiere placuta a aerului in interior.

Atentie: afectiunile cardiovasculare constituie, in prezent, clasa de boli cu cea mai mare raspandire, cu o pondere a mortalitatii de 50% in totalul deceselor in anoti­mpul de vara asociat cu temperatura si umiditatea.

Citind aceste date si informatii, meditati si hotarati daca merita sau nu sa apelati la serviciile sistemelor de aer conditionat si incalzire.

Noi credem ca nu veti fi dezamagiti.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 72 – iulie 2011, pag. 37

 

Autor:
Potra
Sr. Brian Traian – SC PAC Systems Romania SRL, distribuitor direct Goodman MFG.Co



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2011/07/12/pac-systems-factori-cheie-in-confortul-fizic-uman/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>