«

»

Redeschiderea circulatiei si punerea in siguranta a liniilor CF afectate de inundatii

Share

Antreprenor: COMPANIA CONSTRUCTII FEROVIARE SA, Campulung Moldovenesc

Beneficiar: CNCF „CFR” SA – Sucursala Regionala CF Iasi

Proiectant: ISPCF SA, Bucuresti

 

Urmare precipitatiilor abundente din luna iulie 2008, raurile Putna si Suceava au produs inundatii care au afectat terasamentul liniilor de cale ferata si un pod.

Compania de Constructii Feroviare Campulung Moldovenesc a realizat proiectarea si executia lucrarilor necesare repunerii in functiune a unor linii de cale ferata din judetul Suceava.

Au fost executate lucrari de apa­rare prin construirea de diguri din gabioane si au fost turnate betoane de protectie.

Lucrarile de consolidare a terasamentului si podurilor au constat in: demontarea si remontarea supra­structurii CF, completarea cu piatra sparta, umpluturi cu balast, geogrile biaxiale si material geotextil.

Au fost realizate protectii de maluri, demontari si remontari ale supra­structurii si refacerea racordarilor terasamentelor cu culeele podurilor afectate.

La Podul CF de pe Linia Gura Putnei – Putna, care fusese complet colmatat, s-a realizat decolmatarea albiei podului si refacerea a trei sferturi de con. De asemenea, s-a refacut terasa­mentul liniei la mai multe pozitii kilometrice cu anrocamente din piatra bruta.

Pe portiunea de linie Cacica – Gura Humorului s-au produs deformatii ale caii pe mai multe tronsoane, constand din tasari si deripari; de asemenea, stalpii s-au deplasat din pozitia initiala, iar pode­tul de la Km 23+782 a fost distrus.

Pentru rezolvarea acestor situatii au fost efectuate urmatoarele lucrari: refacerea rambleului si ranforsarea platformei CF; un podet nou la Km 23+782; decaparea pungilor de balast si ranforsarea platformei CF cu geogrile, precum si ranforsarea taluzurilor.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 73 – august 2011, pag. 46Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2011/08/18/redeschiderea-circulatiei-si-punerea-in-siguranta-a-liniilor-cf-afectate-de-inundatii/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.