«

»

Romdril si Hidrotehnica Braila – parteneriat de succes

Share

Romdril a castigat licitatia din cadrul proiectului: „Cresterea competitivitatii S.C. HIDROTEHNICA S.A.“, cod SMIS 15269, prin achizitionarea unei instalatii cu dispozitive multiple de forat pentru executarea de constructii hidrotehnice, furnizand o masina de forat piloti Casagrande B250 XP, luvoaieza GCL1500 cu reductii pentru diametre de 1.080 mm si 1.200 mm, vibroinfigator hidraulic PTC 30H1A cu menghina pentru palplanse precum si un set de doua menghine pentru tubulatura si unitate de putere hidraulica 350D de 350 CP pentru actionarea vibroinfigatorului.

De asemenea, livrarea a cuprins si cate un set de scule de foraj in tubulatura pentru diametrele de 1.080 mm si 1.200 mm si tubulatura aferenta. Tubulaturile au lungimi diferite, intre 1 m si 4 metri, pentru a putea acoperi diferite adancimi, precum si borsape si snecuri pentru piatra si argila. Tubulatura poate fi manevrata de capul rotativ al masinii sau de luvoaieza.

Astfel, Hidrotehnica Braila S.A. poate executa orice fel de lucrari hidrotehnice, pile de pod, piloti de fundatii, incinte de palplanse, piloti de balast, docuri si infigere tevi cu un diametru maxim de 2.500 mm.

 

Casagrande B250 xp

Casagrande B250 XP este cea mai puternica masina de forat existenta la aceasta ora in Romania. B250 XP face parte din recenta campanie de schimbare a gamei de masini Casagrande, bazata pe cele mai noi principii de proiectare mecanice, hidraulice si electronice.

Echipat cu sasiu „heavy duty“, B250 XP are un moment al cuplului rotativ de 250 kNm, cu o viteza maxima de rotatie de 33 rpm la forare si de 120 rpm la descarcare. Vinciul principal are o forta nominala de tragere de 250 kN si o viteza maxima a cablului de 90 m/min.

Noul utilaj B250 XP face parte din clasa masinilor „inteligente“ deoarece, pe langa controlul electronic al echipamentului, este echipat cu un sistem care ghideaza si asista operatorul in timpul procesului de foraj, cu indicatii simple si intuitive in conditii de siguranta totala.

 

Sistemul de control total

O alta inovatie introdusa de Casagrande este „Sistemul de control total“. Deoarece toate comenzile masinii sunt guvernate prin semnale electrice, se poate monitoriza si controla intreaga masina. Beneficiile sunt: flexibilitate si precizie sporite, posibilitatea de a pesonaliza programul in functie de lucrarea de efectuat, operare facila si in completa siguranta.

Legat de siguranta in exploatare trebuie mentionat, de asemenea, ca masina este echipata cu senzori de sarcina care masoara fortele din cablurile vinciurilor si limiteaza operatiunile potential periculoase. Calculatoarele de pe masina, pe langa controlul verticalitatii si adancimii, ofera o protectie avansata la orice operatiune executata gresit, precum si indicatii complete asupra functionarii motorului (consum, starea filtrelor, parametri), asupra sistemului hidraulic (starea valvelor, presiunii, debitului), indicatii de eroare si date despre service.

Este disponibila optional si informarea online despre starea masinii si pozitionarea GPS, ca si transmiterea mesajelor de eroare prin SMS. Eventualele disfunctii sau defecte ale senzorilor si electrovalvelor sunt afisate in timp real pe display-ul computerului de bord, astfel incat problemele pot fi identificate rapid si se poate evita supraincarcarea masinii.

 

Avantajele Casagrande B250 XP

Productivitate foarte mare: datorita fortei foarte mari de extractie si a cuplului mare de rotatie, masina poate folosi borsape de capacitate foarte mare iar datorita vitezei mari de descarcare timpul de executie al forarii este extrem de mic (10-12 piloti de 1.080 mm la 24 m adancime pe schimb).

Acces facil in cazul interventiilor: masina este prevazuta cu un sistem automat de deschidere si inchidere a usilor laterale si a platformei de lucru integrate: o usa se ridica si cealalta coboara, aceasta din urma pozitionandu-se perpendicular pe incinta si putand fi folosita ca platforma de lucru. Usile se pot bloca in pozitii, iar deschiderea creata permite acces total la instalatie. Sistemul a fost patentat la nivel international deoarece este unicul de acest tip.

Operare prietenoasa: toate comenzile sunt plasate ergonomic si, desi operatorii nostri sunt speriati de noile sisteme electronice, acestea pot fi invatate rapid chiar si de cei cu mai putina experienta.

Autodiagnostic: masina este dotata cu senzori la sistemele mecanice si de pozitionare, ca si la sistemele hidraulice, anuntand orice posibila defectiune.

Versatilitate: In caz de necesitate, masina poate fi transformata in executie de pereti diafragma (max. 1.200 mm, 40 m adancime), CFA (diam. max. 1.200 mm), Soil Mixing, Displacement piles (piloti cu compactare laterala).

Silentios si economic: Ventilatoarele racitorului de ulei hidraulic functioneaza numai atunci cand este necesar si, corelat cu temperatura, reducand semnificativ zgomotul masinii. Sistemul hidraulic proportional contribuie la functionarea economica a masinii, o putere mai mica necesara in foraj insemnand o putere mai mica ceruta motorului si un consum mai mic.

Timp de asamblare/dezasamblare foarte mic: datorita conceptiei inovatoare a mastului, setarea pentru lucru a masinii necesita doar doua ore.

Service-ul si garantia echipamentelor este asigurat de echipele Romdril, specializate periodic in cadrul firmelor Casagrande si PTC si dotate cu tot ceea ce este necesar pentru interventii rapide si profesioniste.

 

Vibratorul hidraulic PTC 30H1A

In cadrul aceluiasi proiect s-a livrat si un vibroinfigator cu urmatoarele caracteristici:

• moment excentric – 30 mkg;

• greutate totala – 4.870 kg (cu menghina palplanse);

• amplitudine – 27 mm;

• tractiune maxima – 400 kN;

• menghina tevi – diametru min/max: 250/2.500 mm.

PTC Franta este unul dintre principalii furnizori de vibratoare hidraulice, cu o experienta de cel putin 50 de ani in acest domeniu si cu lucrari reprezentative pe plan mondial. Vibratorul 30H1A primeste debitul hidraulic de la o unitate de putere tip 350D, care poate fi utilizata si la activarea unei vibrolance pentru executia pilotilor de balastru, a sonetelor hidraulice BSP (Anglia) ca si a pompelor de drenaj TOYO (Japonia).

Achizitionarea de catre SC Hidrotehnica Braila SA a acestui vibrator completeaza sistemul de lucru prin posibilitatea etanseizarii cu palplanse a incintelor de lucru in sisteme hidro­tehnice. De asemenea, datorita echiparii si cu menghina dubla pentru tevi, devine posibila instalarea de piloti in teava in medii hidro (Dunare, mare, lacuri etc). Actionarea hidraulica a vibratorului permite lucrul imersat in apa, desi pana acum nu au fost lucrari de acest gen in Romania. Datorita actionarii de catre unitatea de putere separata, vibratorul poate fi agatat de o macara facand posibila chiar si infigerea elementelor foarte lungi (palplanse si tevi chiar si de 24 de metri cu eventuala prelungire a furtunurilor).

„Decizia de a achizitiona o instalatie cu dispozitive multiple de foraj a aparut, in mod firesc, in cadrul organizatiei noastre. Facem parte dintr-o economie deschisa si concurentiala racordata, din ce in ce mai mult, la economia Comunitatii Europene si, prin extensie, la economia globala. Pentru a fi competitivi pe segmentul economic din care facem parte trebuia sa putem oferi beneficiarilor nostri, in afara de pricepere si experienta, un suport tehnologic modern, pentru a putea sustine calitatile enumerate mai sus. Am urmarit, pas cu pas, instalarea si punerea in functiune a utilajelor si echipamentelor furnizate de SC Romdril si, dupa ce le-am vazut la lucru, pot sa afirm ca am facut alegerea corecta. Sunt foarte multumit de profesionalismul echipei Romdril si cred ca parteneriatul nostru este abia la inceput.“ Acestea sunt cuvintele domnului Valeriu Ramniceanu, director executiv al societatii Hidrotehnica S.A.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 74 – septembrie 2011, pag. 32



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2011/09/18/romdril-si-hidrotehnica-braila-parteneriat-de-succes/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>