«

»

CARPATCEMENT: 2011 a adus constructorilor un nou ciment CARPATCEMENT® – CEM III/A 42.5N-LH

Share

Dorind sa onoreze cererile clientilor sai din sudul tarii care au nevoie, pentru mari lucrari de infrastructura, de un ciment cu caldura de hidratare limitata si cu rezistenta la agresiuni chimice, sulfatice, producatorul de ciment CARPATCEMENT Holding S.A. – HeidelbergCement Group a introdus pe piata, incepand cu primavara acestui an, cimen­tul de furnal CEM III/A 42.5N-LH conform SR EN 197-1:2002 si SR EN 197-1/A1: 2004, ciment fabricat in sucursala Fieni.

 

Lansarea pe piata a unui nou tip de ciment, etapa de mare responsabilitate tehnica, trebuie sa fie precedata de teste extinse si intensive de durabi­litate, precum si de acceptarea sa, prin anexa nationala de aplicare a EN 206-1, in clase de expunere relevante pentru domeniul de utilizare preconizat.

Pregatirea fabricatiei acestui ciment de furnal a inceput in 2004 cand loturi experimentale, produse la Bicaz si Fieni, au fost transmise catre un institut national de cercetare. Testarea lor a fost realizata atat in laborator cat si “in situ”, pe elemente tip – stalp de beton armat – in mediu urban (Bucuresti) si marin (Constanta). Rezultatele excelente obtinute, coroborate cu rezultate similare obtinute in alte programe experimentale organizate de colegii nostri din Europa de Est, precum si cu nivelul de acceptare al acestui tip de ciment in alte anexe nationale din Europa au condus, in final, la acceptarea cimentului clasa 42,5, in toate clasele de expunere la actiunea mediului inconjurator, conform SR 13510:2006 preluat in CP 012/1:2007.

In ultima parte anului 2010, la fa­brica de la Fieni au inceput pregatirile tehnologice pentru introducerea in productie curenta a CEM III/A 42.5N-LH. Pentru efectuarea unor teste de capabilitate, urmarind perspectiva, s-a rea­lizat experimental si cimentul CEM III/A 52.5R care, deocamdata, nu face parte din portofoliul nostru de produse.

Cimentul de furnal CEM III/A 42.5N-LH cu caldura de hidratare redusa, introdus recent pe piata, dupa mai bine de sase ani de experimente, testari si analize se prezinta, inainte de toate, ca un produs care ofera constanta parametrilor esentiali ai betonului, atat de apreciata de utilizatori, reprezentand, dealtfel, specificul portofoliului nostru de produse.

CEM III/A 42.5N-LH poate fi folosit in toate clasele de expunere la actiunea mediului inconjurator, in betoane simple, armate si armate dispers, masive si obisnuite, exploatate in medii chimic agresive sau sulfatice.

Pentru a primi un raport tehnic cu privire la modul de comportare a acestui tip de ciment la atac sulfatic mo­derat (XA2) si intens (XA3), prin comparatie cu cimenturile traditional acceptate, va rugam sa ne contactati la tehnic@carpatcement.ro.

Incepand cu acest an, din toate sucursalele noastre (Bicaz, Deva si Fieni) putem oferi clientilor nostri cimenturi cu caldura de hidratare redusa (N-LH) si cu rezistenta la agresivitate chimica, sulfatica.

 

HeidelbergCement este lider mondial pe piata de agregate si un important jucator in domeniul cimentului, betonului si altor activitati conexe, ceea ce il pozitioneaza printre cei mai mari producatori de materiale de constructii din lume.

Compania are 53.000 de angajati in 2.500 de locatii in peste 40 de tari.

Carpatcement Holding, parte a grupului german HeidelbergCement, este unul din liderii pietei de ciment din Romania.

Din 1998 pana in prezent, Grupul a investit peste 450 milioane Euro pe piata romaneasca, inclusiv costuri de achizitie. Alaturi de Carpatcement Holding, din grupul german mai fac parte Carpat Beton (divizia de beton) si Carpat Agregate (divizia de agregate).

Prin diviziile sale, Grupul pune la dispozitia clientilor sai materiale de constructie la un standard de calitate recunoscut la nivel international. Grupul acopera intreaga gama de cerinte ale clientilor, de la consultanta in domeniul de aplicare pana la oferirea de solutii eficiente de finalizare a proiectelor.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 75 – octombrie 2011, pag. 23Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2011/10/18/carpatcement-2011-a-adus-constructorilor-un-nou-ciment-carpatcement-cem-iiia-42-5n-lh/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.