«

»

CELCO SA: NOUTATI IN PRODUCTIE

Share

CELCO SA, unul din cei mai importanti producatori de BCA, adezivi, mortare si var pentru constructii din Romania, a investit mult si continua sa investeasca in toate sectiile sale de productie, in primul rand pentru obtinerea unor produse de calitate. Toate instalatiile sunt moderne, automatizate, urmarite pe calculator (de la amestecarea materiilor prime pana la infolierea produsului final pe palet). Avem instalate sisteme de depoluare, ceea ce demonstreaza o atitudine prietenoasa a companiei fata de mediu.

O garantie a calitatii produselor Celco o reprezinta si certificarile Sistemului integrat de calitate, mediu, sanatate si securitate in munca, pe toate documentele comerciale care insotesc produsele noastre.

 

Cautam sa ne diferentiem produsele fata de cele existente pe piata prin inovativitate, fapt care este apreciat de clientii nostri prin cererea lor constanta sau chiar in crestere fata de unele din produsele noastre, in conditiile unei stagnari sau chiar scaderi actuale din sectorul constructiilor.

Din aceste considerente si rapor­tandu-ne in permanenta la nevoile pietei, SC CELCO SA a lansat un nou produs: CELCO ZID DD-M5 mortar de zidarie in straturi subtiri pentru BCA, la un pret avantajos. Principala caracteristica a acestui produs este rezistenta la compresiune de min. 5 N/mm2, mai apropiata de cea a BCA-ului (2,5-5 N/mm2).

Avantajul urias al acestui tip de mortar este modul lui de aplicare, in straturi subtiri, de 2-3 mm, ceea ce confera zidului astfel obtinut o foarte buna rezistenta la transferul termic. Se stie ca rosturile groase obtinute cu mortarul clasic de zidarie constituie punti termice pentru zid. Ori, noul mortar CELCO ZID DD-M5 anihi­leaza aceste punti termice, conferind zidului urma­toarele calitati:

economie in consum: se utili­zeaza cel mult 2 saci de mortar CELCO ZID DD-M5 de 25 kg la un palet de BCA (2,25 mc);

confort termic maxim obtinut din zidirea BCA-ului Celco (cel mai bun material de zidarie avand si rol de izolator termic) cu acest tip de mortar, coeficientul de transfer termic al zidului fiind foarte bun: lzid = 0,17 W/m0K;

manopera redusa si prelucrare rapida a mortarului (se adauga doar apa);

o incarcare redusa a fundatiei si o zidarie usoara obtinuta dintr-un material de zidarie usor (BCA) si un mortar de zidarie in strat subtire.

Recomandam utilizarea sistemului Celco constand dintr-un palet de BCA Celco si 2 saci de mortar CELCO ZID DD-M5 ca fiind solutia cea mai eficienta, economica, spornica si rapida de ridicare a zidurilor unei case care se vrea ecologica, rezistenta si confortabila in orice sezon.

Cea mai moderna fabrica de var din Romania, SC CELCO SA permite, printr-o tehnologie performanta proprie, producerea tuturor tipurilor de var de cea mai buna calitate CL90: var macinat pentru BCA, var macinat industrial, var hidratat insa­cuit si vrac, var bulgari, in condi­tii de siguranta maxima in exploatare si cu impact minim asupra mediului.

O alta noutate a companiei la aceasta fabrica de var este o premiera europeana si chiar mondiala. In acest sens, societatea produce incepand din luna august a acestui an var hidra­tat Celco in saci din plastic vidati. Avantajele unui ase­menea produs sunt nenumarate. Dintre ele amintim:

pastrarea caracteristicilor fizico-chimice si valabilitate asigurata produsului pentru minim 1 an;

ambalarea in saci de diferite dimensiuni si greutati (de la 10 la 40 kg) putand fi astfel expusi atat in depo­zitele de materiale de constructii, cat si in rafturile super-market-urilor. In acest mod produsul devine mai accesibil;

scaderea volumului sacilor si a spatiului de depozitare la jumatate fata de sacii obisnuiti de var;

ambalaj curat, rezistent si fara urme de praf;

• poate fi transportat si depozitat in zone umede si cu intemperii fara a-si pierde din calitatile fizice, chimice ori din aspectul ambalajului;

• poate fi pastrat in spatii neaco­perite in simplul ambalaj (sac) si dupa scoaterea foliei de pe palet.

Pe langa produsele noi prezentate, SC CELCO SA Constanta produce si BCA cu cea mai mica densitate aparenta in stare uscata din tara (400±30 kg/mc), respectiv cu cel mai redus coeficient de conductivitate termica l = 0,10±0,01 W/m0K.

In sectia de adezivi se mai fa­brica si alte tipuri de adezivi si mortare:

• Mortarul de zidarie pentru BCA CELCO ZID DD-M10;

Adezivii pentru placi ceramice CELCO PLAC INTERIOR DD-C1 si CELCO PLAC EXTERIOR DD-C2;

• Adezivul pentru polistiren CELCO TERM DD-T3;

• Mortarul ultrafin pentru tencu­ieli driscuite CELCO Tinci DD-MTI8.

Pentru mai multe detalii va invitam sa vizitati site-ul nostru: www.celco.ro.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 75 – octombrie 2011, pag. 42Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2011/10/18/celco-sa-noutati-in-productie-2/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.