«

»

Blestemul Romaniei! Oamenii politici

Share

Sa ma lamureasca cineva si pe mine, dar si pe cei multi, ce inseamna „om politic” in Romania. Este blazonul pe care si l-au pus pe frunte mai toate leprele societatii de dupa `90 incercand, fara prea mult efort, sa ne demonstreze ca „valoarea lor” a mocnit ani de zile, irupand in noul mediu social?

In timpul burgheziei se spunea „ai nostri tineri la Paris invata, sa-si faca nodul la cravata”. Erau, desigur, cei care aveau si punga plina de bani a „babacilor”, babaci care-i visau „oameni politici”, meniti sa conduca destinele tarii si ale concetatenilor lor.

Astazi, ce mai tura-vura, tinerii „oameni politici”, aidoma celor mai batrani in meserie si nu numai ei, se lafaie in fotoliile Parlamentului romanesc si in cel european, papand fara jena banii tarii si ai UE, debitand agramat ineptii care provoaca ilaritate in randul audientei. Nu cred ca v-as spune o noutate, creionandu-le numele in rubrica de fata, pentru ca, de ispravile lor, au auzit si s-au ingrozit si „sugatorii de biberoane”.

Exista exemple „demne de neurmat” de ambele sexe. Si daca sunt putine ca numar, ele au declansat, din lipsa de convingeri proprii si de educatie elementara desigur, o emulatie printre multii amatori de a deveni celebri, pentru ca au invatat de la „idolii lor ad-hoc” reteta de cum se poate ajunge „om politic”. Si destui dintre ei asa au procedat si si-au vazut visul cu ochii. Ce tehnocrati, ce oameni adevarati cu carte si inteligenta? Nu d-le, oameni politici, vizionari ai artei de a-si burdusi propriile buzunare pana la refuz. Numai ca buzunarele lor nu au fund, aidoma zicalei „sac fara fund”.

Revin. Cine ne explica, deci, si noua ce este un om politic al zilelor noastre? Luptele disperate ale unora pentru a ajunge in forurile administratiei de stat sau locale, locurile de unde se poate fura fara jena pentru ca nu-i judeca si mai ales nu-i condamna nimeni. Printre acesti oameni „deosebiti” locurile fruntase le detin alesii nostri din patru in patru ani pentru a legifera si veghea ca mai toti cetatenii si tara lor sa beneficieze de foloasele capitalismului visat atat amar de vreme, asemenea „mantuirii americane” care s-a lasat asteptata dar fara efectul dorit.

Nu mai suntem comunisti, dar nici capitalisti sau vest-europeni pentru ca, de fapt, cei care ne conduc de peste 20 de ani au alte insusiri, cu precadere cele materiale. De unde si cursa contra-cronometru pentru averi nejustificate. In alte parti, asemenea „insusiri” s-au facut in intervalul numit in atletism „maraton” nu ca la noi pe „suta de metri”!? Adica, repede si cat mai consistent, eliminand orice scrupule, conform zicalei „scopul scuza mijloacele”.

„Oameni politici”?

Cele ce urmeaza nu-mi apartin. Spusele le-am retinut dintr-o scurta precizare facuta de senatorul Sergiu Nicolaescu intr-o publicatie sportiva cu larga circulatie. Sunt ganduri de bun simt din partea unui om care stie pe ce lume traieste.

„An de an sunt tot mai dezamagit, iar acum cred ca ating punctul maxim de dezamagire… Ma simt vinovat ca am facut Revolutie!

Da, da, asa este! Nu mai sunt elite, nu mai este seriozitate, talentele sunt pe cale de disparitie, cine vine din urma?!

Vedeti dumneavoastra, nu reusim sa scapam de leprele care sunt la toate nivelurile! Sunt multi oameni in societatea noastra care sfideaza, fiindca au multi bani.”

Ei, asta este?

Ai bani, esti „om politic”.

Si viceversa!

Geaba legi, geaba justitie! Cui ii serveste serialul fara sfarsit al show-rilor regizorilor de la DNA, ANI, Politie etc? Poate doar pentru cei care stiu sigur ca „dosarul” linisteste pe multi dintre cei care nu asculta si nu urmeaza orbeste „liniile directoare” ale celor care conduc tara.

Dosarele coruptiei? Exista dosare, exista, deci, prin „selectie” infractori de frunte dar nu exista masurile de curmare a acestor fapte si nici vointa de trimitere la, stiti dumneavoastra ce domiciliu de reflectie si poate corectie, a celor care au „calcat pe bec”, crezand ca pot face orice le trece prin cap.

Asadar, poate ne explica si noua „oamenii politici” de dupa 1990 ce este un „om politic”! O curiozitate neelucidata, cred, pana in prezent, pentru multi, foarte multi dintre cei care inteleg ce ar trebui sa fie un asemenea specimen.Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2011/11/06/blestemul-romaniei-oamenii-politici/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.