«

»

GEOSOND: Ancore si micropiloti injectati cu tehnologia autoperforanta Ischebeck® TITAN

Share

Societatea GEOSOND® SA este o societate pe actiuni, cu capital integral privat, infiintata in anul 1994. Domeniul principal de activitate il reprezinta lucrarile de geo­tehnica aplicata in constructii.

GEOSOND® SA este o firma dinamica, adaptata cerin­telor societatii mo­derne, principalul sau atu fiind cei peste 16 ani de experienta in domeniu.

Din anul 2006 societa­tea GEOSOND® SA isi des­fasoara activitatea in colaborare cu firma Himmel und Papesch GmbH & Co. KG din Bebra – Germania, devenind, astfel, membra a grupului HuP.

Acesta a fost momentul de inceput al introducerii de noi tehnologii pe piata constructiilor din Romania. Astfel, tehno­logia barelor autoperforante Ischebeck® Titan a fost aplicata, pentru prima data in Romania, de GEOSOND® SA in anul 2006.

Pana in prezent, aceasta tehnologie a fost folosita in diferite proiecte de consolidare pe DN 1, DN 10, DN 13, DN 56, DN 67, DJ 106, fundare indirecta in Delta Dunarii, telegondola din Sinaia, cladirile ASE, Primaria Generala a Capitalei si PENNY Market Tulcea.

 

Tehnologia autoperforanta Ischebeck® TITAN

Domeniul de aplicare – tehnologia consta in utilizarea de bare profilate, autoperforante, Ischebeck® TITAN pentru realizarea lucrarilor de ancorare in domeniul geotehnicii, in constructii ingineresti, ca elemente de stabilizare si armare a pantelor, taluzurilor, a tera­sa­mentelor din zone supuse alunecarilor, in terenuri cu roci slab coezive ori fisurate sau alterate sau ca micropiloti pentru lucrari de consolidare.

Principiul metodei – consta in forare cu introducerea concomitenta a barelor autoperforante; sapa ramane in foraj iar mentinerea peretilor gaurii de sonda se realizeaza cu ajutorul suspensiei de ciment; ulterior se reali­zeaza injectarea propriu-zisa a micro­pilotilor / ancorelor.

Utilaje – pentru executie se folo­sesc instalatii de foraj specializate insotite de unitati de pompare adecvate: malaxor si pompe de injectie cu debit variabil si presiuni de lucru pana la maximum 90 bari.

Barele autoperforante sunt rea­lizate din otel inalt aliat cu Titan, cu ca­racteristici fizico-mecanice superioare si rezistenta sporita la coroziune (Duplex); rezistenta la rupere variaza intre 220 si 2.200 KN, in functie de diametrul barei. Stabilitatea este asi­gurata prin forma speciala a filetului, care confera tijei o aderenta superioara la materialul in care este introdusa, de cca. 2,4 ori mai mare decat la celelalte tipuri de tije utilizate.

 

Aplicatii

• Ancoraje:

– consolidarea versantilor si a talu­zurilor;

– consolidarea zidurilor de sprijin;

– sustineri temporare ale excavatiilor adanci;

– sisteme moderne de stabilizare a versantilor.

• Micropiloti:

– in zone cu conditii dificile si reduse de acces/inaltime;

– fundatii de structuri noi;

– consolidarea structurilor existente;

– reducerea tasarilor si/sau deplasarilor;

– realizarea de ziduri de sprijin;

– imbu­natatirea stabilitatii pantelor.

 

Avantaje

– nu necesita pre-forare sau tubare temporara;

– injectarea foarte buna a terenului;

– protectie sporita la coroziune;

– posibilitatea de lucru in zone

inguste / cu acces dificil;

– productivitate ridicata.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 76 – decembrie 2011, pag. 18

 

Autori:
ing. Petre UTA,
ing. Gigi PASCALAU – SC GEOSOND® SADaca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2011/12/18/geosond-ancore-si-micropiloti-injectati-cu-tehnologia-autoperforanta-ischebeck-titan/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.