«

»

PSC: Conferinta Nationala a Patronatului Societatilor din Constructii – 10 ANI DE LA INFIINTAREA PSC

Share

Patronatul Societatilor din Constructii a organizat la sfarsitul lunii noiembrie a.c. ce-a de-a treia editie a Conferintei Nationale PSC, sarbatorind, cu aceasta ocazie, si implinirea a 10 ani de la infiintarea sa.

 

Tema principala a evenimentului a fost “Perspective economice in constructii in 2012”.

In cadrul dezbaterilor, invitatii speciali au insistat asupra unor aspecte stringente care preocupa sectorul construc­tiilor in perioada care urmeaza.

Printre temele abordate s-au numarat:

• Perspective economice in 2012. Impactul asupra pietei constructiilor;

• Constructorii romani pe piete internationale;

• Constructorii romani in proiecte de investitii;

• Statistica la zi si prognoza pe termen mediu in do­me­niul constructiilor;

• Investitii majore in Romania, in 2012;

• Instrumente de garantare si contragarantare in pro­iectele de investitii;

• Instrumente moderne de administrare a afacerilor in constructii.

In cadrul conferintei, presedintele PSC, Cristian Romeo ErbaSu, a evidentiat participantilor aspectul pozi­tiv al colaborarii dintre Patronat si partenerii sai care acti­veaza atat in mediul de afaceri, cat si in asociatiile profesionale. Aceasta conlucrare a creat si premisele ca soci­etatile din sectorul constructiilor sa traverseze peri­oada de criza din tara in conditiile executarii lucrarilor contractate cu beneficiarii de investitii. Cu acest prilej au fost mentionate si investitiile majore care urmeaza a fi puse in opera in Romania in anul 2012 si perspectivele de export ale firmelor romanesti din sectorul constructiilor, abordandu-se, totodata, tematica sistemului de lucru in parteneriat public-privat.

S-a insistat, de asemenea, asupra impactului perspec­tivelor economice din 2012 asupra pietei constructiilor in stransa legatura cu aderarea Romaniei la zona euro.

Un lucru foarte important precizat in cadrul conferintei l-a constituit indemnul catre constructorii romani de a participa, in numar cat mai mare, pe pietele internatio­nale, folosind modelul veniturilor atrase de angajati, de data aceasta promovand ideea ca inclusiv societatile comerciale sa participe pe piete internationale.

O alta concluzie esentiala a conferintei este cea a modernizarii firmelor din constructii prin cresterea gradului de utilizare a instrumentelor de software IT in activi­tatea de constructii. Totodata s-a stabilit ca este esen­tiala imbunatatirea comunicarii dintre membri pentru a constitui forme eficiente de colaborare intre companii si pentru a asigura derularea eficienta a proiectelor stabilite. Mai mult, implicarea organizatiei este esentiala in promo­varea firmelor pe plan international, in participarea activa in proiectele locale ale comunitatii, precum si in atragerea de investitii private.

Patronatul Societatilor din Constructii, reunind persoane fizice autorizate si persoane juridice din cercetare, proiectare, consultanta, antreprenoriat si productia de materiale de constructii si utilaje necesare santierelor de constructii, urmareste, in continuare, promovarea si apararea inte­reselor legitime ale membrilor sai si afirma­rea solidari­tatii patronale, in scopul cresterii prestigiului acestei institutii si sporirii contributiei sale la cresterea, dezvoltarea si modernizarea economiei romanesti.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 76 – decembrie 2011, pag. 10Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2011/12/18/psc-conferinta-nationala-a-patronatului-societatilor-din-constructii-10-ani-de-la-infiintarea-psc/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.