Patronatul Societatilor din Constructii a organizat la sfarsitul lunii noiembrie a.c. ce-a de-a treia editie a Conferintei Nationale PSC, sarbatorind, cu aceasta ocazie, si implinirea a 10 ani de la infiintarea sa.
Tema principala a evenimentului a fost “Perspective economice in constructii in 2012”.
In cadrul dezbaterilor, invitatii speciali au insistat asupra unor aspecte stringente care preocupa sectorul constructiilor in perioada care urmeaza.
Printre temele abordate s-au numarat:
• Perspective economice in 2012. Impactul asupra pietei constructiilor;
• Constructorii romani pe piete internationale;
• Constructorii romani in proiecte de investitii;
• Statistica la zi si prognoza pe termen mediu in domeniul constructiilor;
• Investitii majore in Romania, in 2012;
• Instrumente de garantare si contragarantare in proiectele de investitii;
• Instrumente moderne de administrare a afacerilor in constructii.
In cadrul conferintei, presedintele PSC, Cristian Romeo ErbaSu, a evidentiat participantilor aspectul pozitiv al colaborarii dintre Patronat si partenerii sai care activeaza atat in mediul de afaceri, cat si in asociatiile profesionale. Aceasta conlucrare a creat si premisele ca societatile din sectorul constructiilor sa traverseze perioada de criza din tara in conditiile executarii lucrarilor contractate cu beneficiarii de investitii. Cu acest prilej au fost mentionate si investitiile majore care urmeaza a fi puse in opera in Romania in anul 2012 si perspectivele de export ale firmelor romanesti din sectorul constructiilor, abordandu-se, totodata, tematica sistemului de lucru in parteneriat public-privat.
S-a insistat, de asemenea, asupra impactului perspectivelor economice din 2012 asupra pietei constructiilor in stransa legatura cu aderarea Romaniei la zona euro.
Un lucru foarte important precizat in cadrul conferintei l-a constituit indemnul catre constructorii romani de a participa, in numar cat mai mare, pe pietele internationale, folosind modelul veniturilor atrase de angajati, de data aceasta promovand ideea ca inclusiv societatile comerciale sa participe pe piete internationale.
O alta concluzie esentiala a conferintei este cea a modernizarii firmelor din constructii prin cresterea gradului de utilizare a instrumentelor de software IT in activitatea de constructii. Totodata s-a stabilit ca este esentiala imbunatatirea comunicarii dintre membri pentru a constitui forme eficiente de colaborare intre companii si pentru a asigura derularea eficienta a proiectelor stabilite. Mai mult, implicarea organizatiei este esentiala in promovarea firmelor pe plan international, in participarea activa in proiectele locale ale comunitatii, precum si in atragerea de investitii private.
Patronatul Societatilor din Constructii, reunind persoane fizice autorizate si persoane juridice din cercetare, proiectare, consultanta, antreprenoriat si productia de materiale de constructii si utilaje necesare santierelor de constructii, urmareste, in continuare, promovarea si apararea intereselor legitime ale membrilor sai si afirmarea solidaritatii patronale, in scopul cresterii prestigiului acestei institutii si sporirii contributiei sale la cresterea, dezvoltarea si modernizarea economiei romanesti.
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 76 – decembrie 2011, pag. 10
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns