«

»

ROMDRIL: CASAGRANDE C6 XP – utilaj pentru foraje cu diametre mici

Share

Masina Casagrande C6 XP este ultima varianta a liniei C6, care reprezinta un standard international pentru masinile de forat micropiloti si ancore.

De-a lungul istoriei Casagrande s-au vandut peste 2.000 de astfel de utilaje. In primavara 2011 masina a fost reproiectata integral, capatand denumirea de C6 XP (extra power), imbinand cele mai moderne tehno­logii in materie de mecanica, hidraulica si electronica. Masina a fost dotata cu un calculator PLC (PLC controller), care prezinta informatiile imediate privind starea valvelor hidraulice, a parametrilor motorului, filtrelor si a pozitiei geometrice a masinii. Hidraulica este „load sensing“, ceea ce inseamna ca fiecare miscare a cilindrilor hidraulici este direct proportionala cu misca­rea levierelor de control.

Gradele de libertate ale masinii au fost upgradate, datorita unui sistem intermediar de pozitionare a mastului, manevrat de 2 cilindri au­xiliari. Greutatea masinii a fost usor micsorata, ca si dimensiunile ei, pentru un acces mai facil pe santiere (puncte de lucru). C6 XP are doua capete rotative care permit actio­narea prajinilor intr-un sens si a tubulaturii in celalalt sens, permitand forarea tubata in conditii optime, astfel incat sa nu permita solului sa se intepeneasca intre tuburi si prajini.

Masina Casagrande C6 XP face parte din campania de inlocuire si innoire a intregii game de echipamente produse de firma Casagrande Spa Italia.

Daca luam in considerare toate aceste aspecte, precum si faptul ca acest proiect este de ultima ora – primavara 2011 – aceasta masina reprezinta un etalon pentru echipamentele de acest gen, ea depasind in caracteristici tehnice toate celelalte masini similare, ale altor producatori.

Masina poate fi dotata cu un cap rotativ tip T14 EP, care furnizeaza un cuplu maxim de 12,16 kNm la 500 rpm. Forta de extragere este de 85 kN. Pompa de presiune mica si debit mare montata pe masina permite abordarea tehnologiilor de foraj cu circulatie de fluid. Diametrul maxim acceptat de menghinele masinii este de 406 mm si mastul masinii poate fi prelungit cu doua extensii pana la 24 m. Acest lucru permite efectuarea de jet grouting pana la adancimi de 18 m, masina fiind echipata cu un panou de comanda si control pentru acest tip de lucrari. Motorul termic diesel este un Deutz TCD 2012 cu o putere de 95 kW la 2.300 rpm care acopera necesarul de putere pentru realiza­rea performantelor masinii.

Utilajul se poate configura cu doua capete rotative, cu drifter extern si echipament de testare a solului la penetrare statica si dinamica in sistem wire-line.

Masina poate fi livrata in varianta cu panou cu comenzi hidraulice sau cu telecomanda radio.

Dotarile tehnice de exceptie ale acestui utilaj permit folosirea lui pentru lucrari diversificate:

• Studii geotehnice

• Micropiloti

• Jet grouting

• Ancoraje

• Puturi de apa

• Puturi geotermale

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 76 – decembrie 2011, pag. 27



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2011/12/18/romdil-casagrande-c6-xp-utilaj-pentru-foraje-cu-diametre-mici/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.