«

»

ROMDRIL: CASAGRANDE B125 KRC1 – utilaj pentru pereti diafragma

Share

Este un lucru, deja, de notorietate, ca producatorul italian de utilaje de forat pentru fundatii speciale, Casagrande spa, este lider mondial pe segmentul de utilaje pentru excavarea peretilor diafragma. Primul utilaj din aceasta gama este B125 KRC1 caruia ii facem o descriere succinta.

 

• Tren de rulare cu senile extensibile (lungime 4.510 mm, latime 600 mm) comandate hidraulic, inchise 2.500 mm, deschise 3.700 mm.

Sasiu din otel pentru structura superioara montat pe un inel rotativ de inalta rezistenta. Posibilitatea de rotire: 3600.

Sistem hidraulic cu distribui­­toare cu servocomanda.

Cabina operatorului, proiectata conform cerintelor moderne, este montata pe amortizoare in vederea izolarii acesteia fata de vibratiile masinii. Scaunul ajustabil, radio si CD playerul, stergatoarele de parbriz electrice, parbrizele frontale si late­rale, antifonarea si grilajele de protectie, sistemul de incalzire si aer conditionat, asigura operatorului confort si siguranta.

Motorul termic diesel cu turbo­suflanta, racit cu apa, model Cummins QSB 6.7 cu Intercooler, Pn = 164 Kw (220HP) la 2.200 rpm, consum specific de carburant: 218 g/kWh. Capacitate rezervor combusti­bil: 240 litri.

Sistem hidraulic cu circuit deschis, cu doua pompe principale cu pistoane si volum variabil cu debite de 160 l/min fiecare si o pompa auxi­liara cu pistoane si volum variabil cu un debit de 99 l/min. Capacitate rezervor de ulei hidraulic: 245 litri.

Suport mast de tip paralelogram complet, cu cilindri de ridicare si pozitionare care permit o ajustare laterala si longitudinala de 30. Toti cilindrii sunt prevazuti cu supape de siguranta. Raza de lucru: 2.620 – 3.300 mm.

Vinci principal Zollern cu cadere libera, actionat de un motor hidraulic cu pistoane axiale si volum constant, prevazut cu ambreiaj multi-disc si frana multi-disc controlate hidra­ulic, avand o forta de tragere nominala de 112 kN la o viteza maxima a cablului de 93 m/min. Diametrul cablului: 24 mm.

Complet cu tambur pentru cablu si pedala pentru controlul hidraulic al desfasurarii cablului in timpul excavarii.

CONFIGURATIA KRC1 consta in echipamentul de baza KRC1 pentru pereti diafragma, alcatuit din suport de montat pe paralelogram, ghidaj bara Kelly si recuperatoare furtunuri, bare Kelly pentru adancimea de 23,9 m si greifer standard tip K2500. Utilizand bare de extensie de 3 m sau 5 m lungime, se poate excava pana la adancimea de 28 m. Echipamentul este dotat cu un dispozitiv de control al verticalitatii.

Optional se poate furniza un sistem automat de ungere pentru scripetii de intoarcere de la jug si mast si pentru bolturile suportului paralelogram. Sistemul permite regla­rea duratei de ungere si a intervalului dintre ungeri.

Utilajul are o greutate de 32 tone si poate excava pereti diafragma cu o latime maxima de 800 mm si lun­gime maxima de 2.500 mm, utilizand un greifer tip K2500.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 76 – decembrie 2011, pag. 24Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2011/12/18/romdril-casagrande-b125-krc1-utilaj-pentru-pereti-diafragma/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.