«

»

ROMDRIL: CASAGRANDE B250 XP – utilaj pentru forat piloti

Share

Masina Casagrande B250 xp reprezinta cea mai puternica masina de forat existenta in Romania la aceasta ora, facand parte din recenta campanie de schimbare a gamei de masini Casagrande, bazata pe cele mai noi principii de proiectare mecanice hidraulice si electronice. Echipat cu sasiu „heavy duty“, utilajul B250 xp are un moment al cuplului rotativ de 250 kNm, cu o viteza maxima de rotatie de 33 rpm la forare si de 120 rpm la descarcare. Vinciul principal are o forta nominala de tragere de 250 kN si o viteza maxima a cablului de 90 m/min. Noul utilaj B250 xp face parte din clasa masinilor “inteligente“ deoare­ce pe langa controlul electronic al echipamentului este echipat cu un sistem care ghideaza si asista ope­ratorul in timpul procesului de foraj, cu indicatii simple si intuitive in conditii de siguranta totala.

Sistemul de control total

O alta inovatie introdusa de Casagrande este „Sistemul de control total“. Deoarece toate comenzile masinii sunt guvernate prin semnale electrice, se poate monitoriza si controla intreaga masina.

Beneficiile sunt: flexibilitate si pre­cizie sporite, posibilitatea de a personaliza programul in functie de lucrarea de efectuat, operare facila si in deplina siguranta. Legat de si­guranta in exploatare trebuie men­tionat, de asemenea, ca masina este echipata cu senzori de sarcina care masoara fortele din cablurile vinciu­rilor si limi­teaza operatiunile potential periculoase. Calculatoarele de pe masina, pe langa controlul vertica­litatii si adancimii, ofera o protectie avan­sata la orice operatiune executata gresit precum si indicatii complete asupra functionarii motorului (consum, starea filtrelor, parametri), asupra sistemului hidraulic (starea valvelor, presiunii, debitului) indicatii de eroare si date despre service.

Avantajele Casagrande B250 xp

• productivitate foarte mare: datorita fortei foarte mari de extractie si a cuplului mare de rotatie masina poate folosi borsape de capacitate foarte mare iar datorita vitezei mari de descarcare timpul de executie al forarii este extrem de mic (10-12 piloti de 1.080 mm la 24 m adancime pe schimb).

acces facil in cazul interventiilor: masina este prevazuta cu un sistem automat de deschidere si inchidere a usilor laterale si a platformei de lucru integrate: o usa se ridica si cealalta coboara, aceasta din urma pozitionandu-se perpendicular pe incinta si putand fi folosita ca platforma de lucru. Usile se pot bloca in pozitii, iar deschiderea creata permite acces total la instalatie. Sistemul a fost patentat la nivel international deoarece este unicul de acest tip.

operare prietenoasa: toate comenzile sunt plasate ergonomic si, desi operatorii nostri sunt speriati de noile sisteme electronice, acestea pot fi invatate rapid chiar si de cei cu mai putina experienta.

autodiagnostic: masina este dotata cu senzori la sistemele mecanice si de pozitionare ca si la sistemele hidraulice anuntand orice posibila defectiune.

versatilitate: in caz de necesitate masina poate fi transformata in executie de pereti diafragma (max. 1.200 mm, 40 m adancime), CFA (diam. max. 1.200 mm), Soil Mixing, Displacement piles (piloti cu compactare laterala).

silentios si economic: ventilatoarele racitorului de ulei hidraulic functioneaza numai cand este necesar si corelat cu temperatura, reducand semnificativ zgomotul masinii. Sistemul hidraulic proportional contribuie la functionarea economica a masinii, o putere mai mica necesara in foraj insemnand o putere mai mica ceruta motorului si un consum mai mic.

timp de asamblare/dezasamblare foarte mic: datorita conceptiei inovatoare a mastului setarea pentru lucru a masinii necesita doar doua ore.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 76 – decembrie 2011, pag. 24Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2011/12/18/romdril-casagrande-b250-xp-utilaj-pentru-forat-piloti/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.