«

»

KNAUF-AMF: THERMATEX AQUATEC – Placa de plafon puternic fono-absorbanta ce ofera o rezistenta la umiditate de 100% RH

Share

In zonele sanitare, bai, piscine, dar si in bucatariile mari de la cantine sau restaurante, umiditatea din aer este foarte ridicata. Pentru pereti si pardoseli, o protectie suficient de buna o ofera placile ceramice sau unele materiale similare, deoarece acestea se pot curata foarte bine. Zona de plafon insa, nu se ia in considerare inca din faza de proiectare fiind, din acest punct de vedere, deseori, subestimata.

 

Firma Knauf AMF GmbH & Co. KG ofera, prin placa THERMATEX Aquatec, solutia corecta si perfecta pentru aceste domenii de aplicatii speciale. Datorita compozitiei sale, placa ofera o rezistenta la umiditate de pana la 100% RH (umiditatea relativa a aerului) si, astfel, o stabilitate a formei in cazul unor solicitari climatice mai puternice in spatiile interioare.

 

Sistemul de plafon suspendat se completeaza cu o structura metalica si cu accesoriile aferente, ce sunt protejate suplimentar anticoroziv, deoarece umiditatea relativa a aerului si, in anumite situatii, contaminarile corozive pot sa afecteze chiar structura metalica.

 

Dar nu numai stabilitatea formei este importanta.

Trebuie avut in vedere si aspectul igienei si, astfel, in mod obligatoriu sanatatea oamenilor. Deoarece placa THERMATEX AQUATEC este lisa si este caserata cu o pasla neteda, se poate curata si intretine foarte usor, rezultand o suprafata libera de orice fel de posibile depo­zitari de praf si murdarie, care poate fi protejata, in mod eficient, impotriva aparitiei si cresterii de germeni si bacterii.

Deci, placa de plafon – AMF poate fi spalata sau stearsa umed cu o carpa, respectiv un burete, sau chiar curatata cu jet de apa de inalta presiune. In acest fel, domeniile de aplicatie tipice se extind de la toate tipurile de unitati sanitare, spitale, clinici sau cabinete medicale pana la cele industriale din sectorul de produse alimentare, etc.

 

Suprafetele netede, cu o absorbtie acustica buna, au reprezentat, pana acum, o contradictie in sine, dar la saloanele speciale pentru pacienti sau domeniile de aplicatie sensibile ele reprezinta o necesitate acustica. Timpi de reverberatie adaptati si o reducere a nivelului de zgomot reprezinta, de acum, factori foarte importanti in domeniul sanatatii si in toate aplicatiile privind recuperarea medicala a persoanelor.

Cu o valoare a absorbtiei acustice aw / NRC = 0,90 THERMATEX Aquatec este placa cea mai adecvata pentru a satisface si aceste cerinte!

Alte informatii puteti obtine la tel.: 004(0) 21 312 86 55 sau pe fax: 004(0) 21 312 86 56, res­pectiv pe adresa de e-mail: Vujdea.Traian@knaufamf.ro sau pe www.knaufamf.ro.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 79 – martie 2012, pag. 59Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/03/18/amf-thermatex-aquatec-placa-de-plafon-puternic-fono-absorbanta-ce-ofera-o-rezistenta-la-umiditate-de-100-rh/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.