«

»

De 15 ani, romanii au incredere in Schiedel !

Share

In 2012, Schiedel, furnizorul nr. 1 in lume de sisteme de cosuri de fum, aniverseaza 15 ani de prezenta pe piata din Romania. Inca de la infiintarea sa, in urma cu peste 60 de ani, tehnologia de ultima ora si nivelul ridicat de calitate au creat reteta de succes a Grupului Schiedel.

Prin oferirea de solutii optime si standarde de prima calitate, Schiedel asigura premisele ideale crearii unui camin confortabil si fiabil – o ambianta de inalta calitate, care garanteaza bunastarea si, in acelasi timp, minimizeaza costurile si consumul de resurse.

 

INCEPUTURILE ACTIVITATII SCHIEDEL IN ROMÂNIA

Martie 1997 este data la care cel mai important producator de sisteme de cosuri de fum din Europa, Schiedel AG, in prezent membra a grupului Monier, a infiintat, la Brasov, o noua filiala in estul continentului nostru. Astfel, solutii de evacuare a gazelor arse de prima calitate, eficiente si fiabile – premisele sigurantei in exploatare si a confortului termic – au fost puse si la dispozitia proiectantilor, executantilor sau beneficiarilor de constructii rezidentiale, socio-culturale si industriale, dupa caz, din Romania.

Preocupata de indeplinirea cerintelor si nivelelor de performanta foarte ridicate, firma Schiedel, prin dezvoltarea inovativa a produselor, s-a adaptat continuu la evolutia rapida a tehnicii de incalzire, creand, in timp, doua categorii de sisteme de cosuri de fum: sisteme care utilizeaza tubulatura de samota si sisteme din otel inoxidabil.

 

SISTEME CU TUBULATURA DE SAMOTA

Sistemul Schiedel SR, cu termoizolatia constand dintr-un strat de aer inchis, destinat surselor de caldura cu un randament energetic mai scazut (sobe, seminee) si Schiedel UNI Plus, cu strat termoizolat realizat din placa de vata mine­rala bazaltica, recomandat pentru cazane cu combustibil gazos, lichid sau solid, fac parte din categoria sistemelor care au ca element central tubulatura de samota rezistenta la temperaturi ridicate, la actiunea condensatului acid si la socuri termice.

Schiedel Absolut, sistemul universal din punct de vedere al domeniului de utilizare, are ca elemente componente tubulatura de samota profilata, cea mai performanta din domeniu, mantaua exterioara turnata din beton cu agregate usoare si termoizolatia din beton spumat integrata in mantaua exterioara.

Din aceeasi categorie fac parte si sistemele de cosuri de fum coaxiale Schiedel Quadro, Schiedel Avant si Schiedel Multi, furnizoare de aer de combustie din exterior, pentru centralele termice de apartament tip „turbo” sau pentru cazanele cu condensare.

 

Ca rezultat al unor activitati de cercetare, pe care Grupul Schiedel le des­fa­soara in permanenta, au fost identificate solutii/masuri pentru reducerea permeabilitatii la infiltratii de aer si reducerii/intreruperii fluxului de caldura la nivelul trecerii prin acoperis in cazul cosurilor de fum amplasate in interiorul constructiilor.

Aceste masuri constau in montarea unei benzi de etansare intre rama usitei de curatire si suprafata mantalei suport, precum si in realizarea unor mantale exterioare care inglobeaza si un strat termoizolant orizontal cu rol de bariera termica.

 

SISTEME DIN OTEL INOXIDABIL

Fabricate dupa o teh­nologie avansata, dispunand de o solutie de imbinare performanta a tubulaturii, de continuitatea termoizolatiei si de o accesorizare complexa, sistemele de cosuri de fum Schiedel realizate din otel inoxidabil special (AISI 316L la interior, AISI 304 la exterior), reprezinta o imbinare armonioasa intre tehnica de evacuare si designul modern.

Nivelul ridicat de performanta al sistemului Schiedel ICS se reflecta in domeniul larg de aplicabilitate si eficienta maxima in functionare. Prin prevederea unor garnituri de etansare siliconice, acest tip de cos de fum poate fi utilizat si pentru evacuarea gaze­lor de ardere in presiune pozitiva sau suprapresiune, provenite din cazane cu condensare.

Schiedel PERMETER, sistemul care poate decora un camin, se caracterizeaza printr-o paleta larga de culori a peretelui exterior, cele uzuale fiind negrul, gri si alb.

Gama extinsa de diametre, etanseitatea corespunzatoare si greutatea proprie redusa a cosului cu perete simplu, Schiedel Prima Plus, sunt avantajele unei solutii tehnice de intubare a cosurilor de fum existente, deteriorate, care nu prezinta eficienta si siguranta in exploatare.

Sistemul Schiedel Tecnoflex cuprinde elementele necesare realizarii canalelor de racordare dintre sursele de caldura si cosurile de fum aferente, constand din tubulatura flexibila dublu-perete si o diversitate foarte mare de elemente necesare pentru o conectare sigura la aparatele termice.

 

In vederea implementarii produselor prezentate, inca de la infiintare, Schiedel Romania, prin specialistii proprii, a fost aproape de clientii si partenerii sai, prin consultanta tehnica acordata la adoptarea si dimensionarea sistemului de evacuare, precum si la instalarea acestuia, prin informarea periodica a proiectantilor de specialitate si prin organizarea unor cursuri periodice de pregatire a distribuitorilor si montatorilor autorizati. Acordand o importanta deosebita asociatiilor profesio­nale de profil, Schiedel Romania este membra activa in Asociatia de Standardizare din Romania – ASRO, Asociatia Producatorilor de Materiale de Constructii din Romania – APMCR, precum si in Asociatia hornarilor, constructorilor de cosuri de fum si seminee – A.S.F.O.C.H.

 

Acum, la 15 ani de la infiintare, S.C. Schiedel – Sisteme de coSuri S.R.L., principalul furnizor de sisteme de evacuare a gazelor de ardere din Romania, aduce multumiri tuturor clientilor, partenerilor si colaboratorilor pentru increderea acordata.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 79 – martie 2012, pag. 48Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/03/18/de-15-ani-romanii-au-incredere-in-schiedel/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.