«

»

DOKA: Staxo 40 – Solutia potrivita pentru orice cerinta

Share

Noua schela portanta Staxo 40, a firmei Doka, indeplineste cerintele in domeniul constructiilor supraterane si redefineste standardul in privinta rapiditatii, sigurantei si eficientei. Noul cadru in H, cu o greutate substantial redusa si optimizat din punct de vedere ergonomic, permite o manipulare simpla pentru operatii de montare si demontare de scurta durata, asigurand, concomitent, o stabilitate mare si o siguranta sporita a muncii.

 

Rapiditatea asigura rentabilitatea: cadru high-tech usor pentru manipulare ergonomica

Prin utilizarea metodei elementelor finite in design si constructie, a fost posibila reducerea considerabila a greu­tatii schelei Staxo 40 si imbunatatirea durabila a stabilitatii.

Rezultatul convinge usor: schela Staxo 40 cantareste doar 15-24 de kilograme in versiunea standard si poate fi mutata fara probleme de o singura persoana. Geometria inovativa a cadrului in forma de H si pozitia echilibrata a centrului de greutate usureaza, in mod suplimentar, procesele de lucru. In combinatie cu ordinea logica de montaj si cu numarul redus de piese detasate, se obtin perioade de montare si demontare evident mai reduse. Datorita constructiei optimizate a cadrului, Staxo 40 poate fi montat mai rapid decat schelele portante cu tije individuale, care la montaj au o greutate cu pana la 32% mai mare si 78% mai multe piese detasate, un avantaj decisiv atunci cand trebuie sprijinite eficient suprafete mari.

 

Siguranta reduce costurile: siguranta in toate detaliile

Esafodajele nou dezvoltate sunt deosebit de usoare si eficiente si dispun de un standard inalt de siguranta. Punctele de fixare verificate pentru echipamentele de protectie personale si sigurantele de blocare integrate pentru fixarea crucilor diagonale asigura, in combinatie cu suprafetele complete de montaj, in si intre turnurile de schela si scarile de urcare stabile, un mediu de lucru stabil la orice inaltime. Posibilitatea montajului orizontal cu imbinari rigide intre cadre pentru ridicarea cu macaraua aduce un plus suplimentar in domeniul sigurantei, asigu­rand, in acelasi timp, un progres rapid al lucrarilor.

 

Eficienta este vizibila: solutia potrivita pentru orice cerinta

Geometria spatiala, in forma de H, a schelei Staxo 40 permite crearea de suprafete complete de montaj nu doar in turnuri ci pentru prima data si intre turnurile de schela. Acest concept, bine gandit, constituie premisa pentru progresul rapid al lucrarilor, concomitent cu o siguranta sporita. Sub constructia superioara, portiunea libera de 1,70 m permite montarea si demontarea optimizata ergonomic si rapida a cofrajului. In mod suplimentar, suprafetele de lucru ale constructiilor superioare in consola pot fi prelungite dincolo de schela. Consolele, usor de demontat, asigura un mod de lucru sigur cu sistem. Staxo 40 realizeaza adaptarea la inaltimi diferite, cu ajutorul a trei marimi diferite ale cadrelor si cu capete furca si picioare tija reglabile cu exactitate milimetrica, cu un domeniu de extindere de cate 75 cm. Geometria inovativa a filetului si piulita tijei filetate cu trei aripi permit o reglare simpla a inaltimii, chiar si sub sarcina completa. Flexibilitatea maxima si o solicitare optimizata economic a materialului permit realizarea de distante mari de pana la 3,00 m intre cadre, cu ajutorul crucilor diagonale lungi. Staxo 40 este proiectat pentru a obtine o eficienta deosebita si viteze mari si la mutare. Turnurile Staxo 40 pot fi deplasate in intregime si fara demontare pe roti de manevra sau prin ridicare cu macaraua.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 79 – martie 2012, pag. 6Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/03/18/doka-staxo-40-solutia-potrivita-pentru-orice-cerinta/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.