«

»

Lucizii si betivii!

Share

Mai poate cineva sa con­teste, acum, spusele pline de „intelepciune“ ale sa­van­tului de renume mondial, ORACOLUL nostru national, potrivit caruia „iarna nu-i ca vara“?

Nu! Pentru ca ele apar­tin celui atotstiutor: de la economie la stiinta, de la invatamant si educatie la mana­gement, de la colaborarea interstatala la strategii mili­tare, de la navigatie la aviatie, de la energie la infrastructura etc. Un polivalent, o exceptie a zilelor noastre care eclip­seaza somitati mondiale. Geaba cercetarile si studiile acestor oameni care, pana acum, in secolul 21, n-au putut (cu toate stradaniile lor) sa constate si sa emita ca atare teze potrivit carora „iarna nu-i ca vara!“.

Si, intr-adevar, iarna nu-i ca vara, dar, daca tot s-a stiut acest adevar, incontestabil de altfel, de ce „Jucatorul“ n-a pasat spusele si solutiile sale celor care puteau sa previna si sa limiteze efectele nefaste ale intemperiilor necrutatoare care s-au abatut asupra tarii noastre?

Cui i-a folosit ca ele au fost doar emise si nu s-a facut nimic preventiv?

Totul are o justificare si o explicatie, ambele purtand amprenta colegilor sai de echipa care nu mai prididesc cu absorbtia fondurilor europene, cu legea privind sanatatea, cu reorganizarea teritoriala, cu „intinerirea“ membrilor Guvernului, cu… modernizarea Statului, cu… de toate si cu nimic pentru oameni si tara.

Sa nu gresim, insa! Reprezentantul partidului aflat la putere, care a aratat cu pozitia degetului cum sa se voteze un act sau altul in Parlament, a dat si el pe gaura care-i tine loc de gura, una dintre cele mai linistitoare constatari: din 80 de morti inre­gistrati doar unul nu era baut, restul toti erau niste betivi.

Ce vorbesti… Mirceo? Sau erai si tu ca betivii decedati?

Asadar, betivi ordinari, care n-au avut ce face si tocmai acum si-au gasit sa moara pentru a-i pune pe cei de la putere in situatii… nepopulare! Ce sa mai zicem: o batrana octogenara si-a gasit sfarsitul pentru ca a cazut peste ea tavanul casei. Asa-i trebuie daca a fost bauta, cum spune liderul portocaliu.

Ce pacat, insa! Octogenara spera si ea ca alaturi de betivii „colegi“ de racla sa apuce macar vremurile promise de „sa traiti bine!“ Se poate consola, totusi, cu ceva: acolo unde este acum, o va duce mult mai bine!

Noul lider (speram pasager) la treburile guvernamentale spunea si el, plin de intelepciune, ca lumea din loca­litatile afectate este… lenesa si nu iese la treaba! El nu o fi vazut oare ca marea majoritate a celor la care se referea erau oameni de peste 70 de ani? Si daca tot ii inventariem pe cei platiti de noi sa ne administreze il mai amintim si pe cel din fruntea „internelor“ si el administrator, deci, care ne spune ca vor veni inundatiile!

Mare descoperire! Nu ne spune, insa, daca face ceva pentru preintampinarea si limitarea efectelor unei catas­trofe la fel de mari precum este si cea a ninsorilor?

Se asteapta, probabil, „tonul GURULUI“ potrivit caruia, poate, „inundatiile nu-s ca zapezile“!

 

Ciprian EnacheDaca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/03/18/lucizii-si-betivii/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.